Hírek

Sítábor-2019

27 éve minden télen szervezünk sítábort. Az idén sem volt ez másként. Kátai Tamás testnevelő kollégánk vezetésével január utolsó előtti hetében az olaszországi Sella Nevea városkában voltak egy hetes sítáborban a gyerekek. A síelés, a táj és a tábor szépségeiről Rácz Zsófi 8.a osztályos tanulónk számolt be.
Tovább

Magyar Kultúra Napja, 2019

Az elmúlt tanévben rendeztünk először tagozati szintű programot a Magyar Kultúra Napja tiszteletére. Az idén - a felsős tagozati gyűlés részeként - ismét műsorral készültek a tanulók erre az alkalomra. Erről az eseményről tudósít bennünket Nagy Szilvia tanárnő.
Tovább

Floorball sikerek

A floorball (másként palánklabda) a jégkoronghoz hasonló labdajáték, amit jég nélkül játszanak. A korong helyett lukacsos labdát kell a műanyag ütőkkel az ellenfél kapujába juttatni. A játékot két csapat játssza. Minden csapat öt mezőnyjátékosból és egy kapusból áll. Ezt az izgalmas és gyors játékot már évek óta játszák gyerekeink az iskolában.
Tovább

Karácsonyi hangverseny, 2018

Már mindenki a megérdemelt téli szünetét tölti és készülődünk a szeretet ünnepére. Pár napja nagyszerű ünnepi műsort adtak a gyerekek a Újpest-Kertvárosi Szent István Plébánia templomban. A megható eseményről Nagy Szilvia írt egy kedves mesét...
Tovább

Okosterem

Fontos esemény volt december 10-én iskolánkban. Átadásra került a kerület első, egyes információk szerint a főváros első teljes felszereltségű "okosterme".
Tovább

Könyvvásár és Cipősdoboz akció

A decemberi a várakozás mellett a jó cselekedetekről, a segítségről is szól. Ennek jegyében az idén első alkalommal rendeztük meg hagyományteremtő céllal könyvvásárunkat és sokadjára a "Cipősdoboz" akciót.
Tovább

Mikulás

December 6-án hozzánk is megérkezett a Mikulás.
Tovább

Gyertyagyújtás

Az iskolai programok miatt az 1. adventi gyertyát egy picit hamarabb, november 28-án gyújtottuk meg.
Tovább

1956 hőseire emlékeztünk

Iskolánk hagyománya, hogy nemzeti ünnepeinkről iskolai ünnepség keretében emlékezünk meg.
Az 1956-os forradalomról minden évben a nyolcadik évfolyamosok állítanak össze emlékműsort.
Tovább

Határtalanul a Felvidéken

Második alkalommal pályáztunk sikeresen a Határtalanul programra. Az idén is a Felvidéken jártak hetedikeseink, de most egészen más tájakon, mint tavaly. A kirándulásról Juhász Katalin magyar szakos pedagógus készített beszámolót.
Tovább

Halloween délután, 2018

Október végén, még a szünet előtt rendezte meg az angol nyelvi munkaközösség a hagyományos Halloween délutánunkat.
A nagy sikerű programról és magáról a szokásról Nagy Szilvia írt érdekes és élvezetes beszámolót.
Tovább

Állatok Világnapja

Október 4-én az Állatok Világnapja alkalmából állatbemutatókat szerveztünk a gyerekeknek...
Tovább

Múzeumi nap, 2018

Az Újpesti Szűcs Sándor Általános Iskola hagyományaihoz híven, idén is megtartottuk változatos helyszíneken és élményekben gazdag múzeumi napunkat. A nap eseményeiről Nagy Szilvia írt beszámolót, illetve gyűjtötte és rendezte össze a gyerekek tapasztalatait.
Tovább

Gyémántbogár

Mozgalmas héten vagyunk túl. Izgalmas és nem kevésbé hasznos élményeket élhettek meg három alsós osztály tanulói. Iskolánkban járt Vámos Róbert, a Gyémántbogár program alapítója. A 2.B, a 3.B és 3.C osztályok tanulói most már egy kicsit jobban ismerik egymást...
Tovább

Nyári táborok, 2018

Az idei nyáron - hagyományainknak megfelelően - több táborban is lehetősége volt tanítványainknak a kikapcsolódásra. Az alábbiakban beszámolókat adunk közre a táborokról.
Tovább