Koronavírus

A COVID-19 vírus okozta járványveszély még nem múlt el, sőt készülnünk kell egy negyedik hullámra is. A koronavírus járvánnyal kapcsolatos információkat, intézkedéseket és az eljárásrendünket tesszük közzé ezen az oldalon.

 

TÁJÉKOZTATÁS

A COVID járvánnyal kapcsolatos intézményi eljárásrendet (intézkedési terv)
a Dokumentumok menüben találhatják vagy innen is letölthetik.

Intézkedés, 2021. november 02.

A koronavírus okozta megbetegedések számának emelkedése megelőző óvintézkedések bevezetését teszi szükségessé az iskolában. 

2021. november 03-tól (szerda) ismét kötelező lesz az iskola közösségi tereiben az orrot-szájat eltakaró  maszk viselése. Kérem, gondoskodjanak megfelelő maszkról, lehetőleg legyen egy tartalék maszk is a táskában. 

A maszkhasználat minden esetben kötelező, amikor a tanulók a tantermüket bármilyen okból elhagyják. (tanteremváltás, folyosón, aulában, tornaterembe és étkezésre levonuláskor, a büfében és a büfé előtti várakozás alkalmával, illemhely használatakor, a délutáni összevont ügyeleten az udvaron is!) 

Az osztályfőnökök gondoskodjanak az osztályban tartalék maszkokról. 

Iskolába érkezéskor a maszkot és a bejáratnál elhelyezett kézfertőtlenítőt használni kell! 

Továbbra is a kialakított rend szerint az alsósok a főbejáraton, a felsősök a hulladékudvar felőli kapun és a pingpongozó oldalsó bejáratánál lépnek be az intézménybe.

A tanulóknak általában a tanteremben kell majd tartózkodniuk. (Kivétel a tanteremváltás, büfézés, illemhely használat.)
A folyosón indokolatlanul nem tartózkodhatnak, a tanteremben – amennyiben az lehetséges – ügyelni kell arra, hogy a megfelelő távolságot tartsák be a tanulók.

A tanteremváltáskor a tanulói asztalok, az informatikai eszközök (billentyűzet, egér, tablet) felületét a kiosztott felületfertőtlenítővel fertőtleníteni kell.

A megelőzés fontos eleme a higiénés szabályok következetes betartása: napjában többszöri alapos szappanos kézmosás, a cseppfertőzés elkerülése érdekében a zsebkendő használata, a kellő távolság betartása és a fizikai érintkezés minimalizálása. Ajánlott, hogy a gyerekeknél legyen elegendő papírzsebkendő.

A főétkezés ideje alatt az ebédlői asztalokat legalább két alkalommal felület fertőtleníteni szükséges, erről a technikai dolgozók és az ebédelésben segédkező asszisztensek gondoskodnak. 

Hivatalos ügyek intézése miatt a szülők és idegen vendégek csak maszkban léphetnek be az iskolába és a kapunál a kézfertőtlenítőt használniuk kell

Idegenek csak akkor tarthatnak foglalkozást, ha nyilatkoznak, hogy nincsenek fertőzésre utaló tünetei vagy igazolják a védettségüket.

A felső és alsó tagozat novemberre tervezett nyílt napjait egyelőre felfüggesztjük, megrendezésükről – a járványhelyzettől függően – később intézkedünk. 

Csak egészséges gyermek látogathatja az intézményt. Valamennyi gyermek és felnőtt érdekében a betegség tüneteit mutató gyermeket ne engedjék iskolába! A légúti betegségre utaló tünetekkel vagy egyéb betegség miatt hiányzó gyermek csak orvosi igazolással jöhet iskolába.

A betegség tüneteit mutató gyermeket nem engedjük részt venni a foglalkozásokon, a szülő értesítése után el kell őt vinni az iskolából.

Kérjük a kedves szülőket, ha egyéb ok (nem betegség) miatt hiányzik a gyermekük, ha lehet, akkor előre jelezzék az osztályfőnöknek a hiányzás okát és várható időtartamát. 

A hiányzások igazolását és a kapcsolódó dokumentumokat a KRÉTA e-ügyintézés felületén keresztül küldjék meg a szülők az osztályfőnöknek.

Lévai András, intézményvezető

 

 

TÁJÉKOZTATÓ A 12-18 ÉVES TANULÓK COVID-19 ELLENI VÉDŐOLTÁSÁRÓL

November 16-án, kedden 10.30 és 12.30 óra között COVID-fertőzés elleni pótoltásra lesz lehetőség.
Az oltás helyszíne a Károlyi István Gimnázium. Az oltás a Pfizer oltóanyaggal történik.
Az oltás helyszínére és vissza az iskolából kísérjük azokat a gyerekeket, akiknek az első vagy második oltást kérik. (A jelenlegi eljárásrend alapján csak a 18. életévet betöltött személyek kaphatnak harmadik oltást.)

Kiket érint:
- akik a 12-18 éves korosztályhoz tartoznak, és az augusztus, szeptember, októberi hónapokban lebonyolított iskolai kampányoltás során a második (esetlegesen az első) oltást még nem kapták meg,
- a legutóbbi helyszíni oltásokat követően töltötték be 12. életévüket,

(Az első oltásukat felvevőknek december 9-én lesz lehetőségük a második oltásra, erről pontosabb információkkal később rendelkezünk.)

Az oltás felvételéhez szükséges:
- a diáknál legyenek az aláírt, kitöltött szülői hozzájáruló nyilatkozatok 
- akik még csak az első oltásra jelentkeznek neki a jelentkezési lapot is ki kell tölteniük: 
- második oltás esetén az első oltáskor kapott oltási igazolás (ekkor is kellenek a nyilatkozatok is),
- az oltásra érkezőknek maszkot kell viselniük.

A nyilatkozatot és az oltásra jelentkezési lapot továbbra is elérhetővé tesszük. Az oltást igénylőknek a szülői nyilatkozat mellett a jelentkezési lapot is ki kell tölteniük.

Szülői_nyilatkozat_oltáshoz.pdf 

Diákok_jelentkezési_lap_covid 19_oltás-1.docx

Az oltással kapcsolatos további információkat a Károlyi István Gimnázium honlapján is elérhetik:
http://kig.hu/cikk/15040_ujpesti_potoltas_

Igazolt COVID-fertőzés miatti aktuális intézményi adatok. 
Naponta frissítjük. Legutolsó frissítés: 2021. november 15.

 

Igazoltan vírussal fertőzött 
tanulók száma
Igazoltan vírussal fertőzött 
pedagógusok száma
Digitális oktatásban tanuló
osztályok száma
Rendkívüli szüneten lévő 
osztályok száma
1 0 0 0

 

A KORONAVÍRUS JÁRVÁNYRÓL

A koronavírus járvány ideje alatti bezártság, a megszokottól eltérő hosszú időre elnyúló megváltozott élethelyzet, az összezártság megviseli mind a felnőtt, mind pedig a gyermekek pszichéjét. 

Az iskola korábbi pszichológusa által összeállított és alább elérhető tájékoztatók közzétételével szeretnénk segíteni a szülőknek és a gyerekeknek.

A koronavírus 
Mit mondjunk a gyereknek a koronavírusról?
Figyeljünk mentális egészségünkre 
Feszültség csökkentő módszerek kisgyermekes családoknak

 

Az oldalon található képek forrása a Google Képek szolgáltatása. 

A IV. KERÜLETI RENDŐRKAPITÁNYSÁG FELHÍVÁSAI

Új napi rutin - új szokások
A vírus elleni küzdelemben Te is segíthetsz (plakát)
Csalók húznak hasznot a koronavírus helyzetből


A fertőzés megelőzésének leghatékonyabb módja higiénés szabályok betartása és az alapos szappanos fertőtlenítő kézmosás!