Koszorúzás a névadó sírjánál

2022.06.06
A kegyetlen kommunista rezsim példát statuáló intézkedése miatt 1951. június 4-én halt mártírhalált iskolánk névadója, Szűcs Sándor. Életéről évek óta rádiós műsorral és koszorúzással emlékezünk meg halálának évfordulóján. Az idei koszorúzáson a hetedik b-sek vettek részt osztályfőnökükkel, Hencz Gabriella tanárnővel.

 

Megemlékezés Szűcs Sándor halálának évfordulójáról

 

Hat éves hagyomány iskolánkban, hogy évente egyszer ellátogatunk iskolánk névadójának sírjához. Eddig ezt a születésnapján, novemberben tettük meg. Idén erre a látogatásra halála évfordulóján kerítettünk sort, mert úgy gondoltuk, a júniusi időjárás jobban kedvez a majdnem öt órás kiránduláshoz. Mert kirándulás ez a javából, még akkor is, ha célja természetesen tiszteletünk kifejezése és az emlékezés.

Már a közlekedés sem volt egyszerű az Új Köztemetőig, és a 298. parcella 18. sorában található 43. sírhely is nagyon messze fekszik a főbejárattól: több mint fél órát gyalogoltunk, mire elértük a temetőnek ezt a távoli pontját. Mégsem bántuk ezt a hosszú utat, mert szép, napsütéses időben, friss levegőn sétálva, hasznosan töltöttük a délelőttöt.

Szűcs Sándor nyughelyét egy arcképpel díszített fekvő emléktábla és egy sírkő jelzi. Az idén egy szép, fehér virágokkal díszített koszorút vittünk a sírra, melyet osztálytársunk virágkötő anyukája készített. Körbeálltuk iskolánk névadójának nyughelyét, mécsest gyújtottunk. Indulás előtt, még az iskolában egy – az ötödikesek által összeállított - rádiós műsor segítségével felidéztük, mit tudunk a tragikus sorsú futballista életéről és halálának körülményeiről. Ezt most újra végiggondoltuk iskolánk névadójának sírjánál állva.

Fényképeket is készítettünk, hogy meg tudjuk mutatni társainknak, látogatásunk után milyen szép lett Szűcs Sándor nyughelye.

 

A 7.b osztály 24 tanulója és osztályfőnökük: Hencz Gabriella

 

Vissza a hírekhez