Tanévkezdés, 2022-2023

2022.08.23
Már csak pár nap van hátra a tanévkezdéshez. Az alábbiakban a tanévnyitó ünnepséghez és az évkezdéshez kapcsolódó információkról adunk tájékoztatást.

 

Tisztelt Szülők!

Tájékoztatom Önöket, hogy iskolánkban a hagyományos (jelenléti) oktatásra készülünk. Az éves munkatervünket ennek szellemében állítottuk össze. Nem tervezünk online oktatást. A digitális technika adta lehetőségeket elsősorban a kommunikációban, a fogadó órákon és az egyéni tanrendben tanulók felkészítésre használjuk.

 

A tanévnyitó ünnepség szeptember 1-én (csütörtökön) 8:00 órakor lesz.
A tanulók 7:30-tól az osztálytermükben gyülekezzenek, az ünnepély helyszínére az osztályfőnökökkel fognak lemenni. Természetesen már az első naptól kezdve 7:00 órától biztosítjuk a reggeli ügyeletet az aulában. 

A gyerekeknek ünneplőruhában – fehér ing vagy blúz és sötét nadrág, illetve alj – kell jönni. A 20-25 perces ünnepség után minden osztály a saját tantermébe vonul a tanítók irányításával. Az első évfolyamos gyerekek szülei ekkor már nem mehetnek vissza a tanterembe.

Az első napon ismerkedés és osztályfőnöki órák lesznek 11:40-ig. Osztályfőnöki órák után ebédelnek a gyerekek.

Az alsó tagozatos gyerekekért az alábbi időpontokban jöhetnek a szülők: 

1. évfolyam: 12:30
2. évfolyam: 12:30
3. évfolyam: 13:00
4. évfolyam: 13:00

A felsősöket 12.00 óra (ebéd) után hazaengedjük. Az iskolában maradó alsósoknak illetve az 5. évfolyamosoknak lesz délután napközi.

Az első és a második héten (szeptember 9-ig) minden nap haza lehet vinni ebéd után az alsósokat, de napközi lesz délután. A napközis ügyeletet legkésőbb 17:30-ig biztosítjuk. Kérjük Önöket, hogy a 16 óra utáni összevont ügyeletet csak nagyon indokolt esetben vegyék igénybe!

Kérjük az alsós gyerekek szüleit, hogy az első és a második napon az üzenőfüzetben jelezzék a tanítóknak, hogy az első és a második héten mely napokra kérnek ügyeletet.

A tankönyveket az első tanítási napon megkapják és hazavihetik a gyerekek.

Tájékoztatom a kedves szülőket, hogy a második héten szülői értekezletek lesznek, melyeket jelenléti formában, az iskola épületében, hagyományos módon tervezzük megtartani az alábbiak szerint:

2022. szeptember 5. (hétfő) 1. és 5. évfolyam
2022. szeptember 6. (kedd) 2. és 6. évfolyam
2022. szeptember 7. (szerda) 3. és 7. évfolyam
2022. szeptember 8. (csütörtök) 4. és 8. évfolyam

A szülői értekezletek 17:00 órakor kezdődnek az iskolában, jelenléti formában. 

A szülői közösségek vezetőivel (SZMK tagok) 2022. szeptember 14. (szerda) 17:00-ra tervezek megbeszélést.

Kérjük, hogy továbbra is készítsék föl gyermekeiket a higiénés szabályok betartásra. (helyes kézmosás, papír zsebkendő használata tüsszentéskor, köhögéskor, illemhely használat után kézmosás stb)

Tisztelettel kérjük a kisiskolás korú gyermekek szüleit, hogy a tanév során csak a kapuig kísérjék a gyerekeket, ne menjenek föl a tanterembe.

A büfében vásárolni szándékozók nyolc óráig csak a büfé külső bejárata felől, a biztonsági távolság betartásával vásárolhatnak. 

Budapest, 2022. augusztus 23.

Lévai András, intézményvezető

Vissza a hírekhez