3D-kiállítás

2021.12.05
December 2-án a 7. b osztály a Kulturális Nap keretében ellátogatott a 3D Galéria „Légy részese a művészetnek” elnevezésű kiállítására. A látogatásról számolt be és küldött érdekes képeket Hencz Gabi néni, a 7.b osztályfőnöke.

 

Mennyiben más ez a hely, mint egy szokványos galéria?

Itt nincsenek teremőrök, akik rád szólnak, ha megérinted a műtárgyakat: 

a galéria interaktív jellege lehetővé teszi, hogy a gyerekek szabadon megérintsék a festményeket , aktívan részt vegyenek képük megszerkesztésében.

Itt nemcsak hogy nem tiltott a fényképezés, hanem egyenesen kötelező az okos telefon, a fényképezőgép vagy bármilyen multimédiás eszköz használata:

kreatív és egyedi beállításokkal a gyerekek 3D-s fényképeket készíthetnek magukról és társaikról, majd a tárlatvezető segítségével számos egyedi beállítású csoport – és osztálykép készül róluk.

Itt nem kell szép csöndben figyelni, ellenben lehet alkotni, pózolni, színészkedni:

a gyerekek sok területen kipróbálhatják magukat, saját fantáziájukra hagyatkozva állíthatják be magukat és osztálytársaikat a festményekbe, így egyszerre lehetnek fotósok, rendezők, színészek és festők.

Itt nem a tanárok szabják meg, mi a feladat:

a gyerekek kedvükre alkothatnak, kifejezhetik önmagukat, a kreativitásé a főszerep, mert „minden, ami művészet, belőled fakad, a művészet te magad vagy”.

Amellett, hogy mindenki nagyon jól érezte magát, a gyerekek sok új ismeretre tettek szert: játszva megismerték a térhatás, a fény és árnyékolási technikák keltette illúziók mibenlétét, a perspektivikus ábrázolás és térhatások világát.

A kiállításon való részvétel igazi csapatépítő játék volt. A másfél órás program végén kincskereső játék várt a gyerekekre, melynek győztes csapata Kölyökpezsgőt nyert. Minden résztvevő cukorkát és egy magáról készült kinyomtatott képet kapott ajándékba. A kiállításon készült valamennyi fotó digitálisan elérhetővé vált az osztály számára. Ezekből válogattam néhányat – kedvcsinálónak, hogy ti is látogassatok el a 3D Galériába, ahol úgy élhetitek át a művészet csodáit, hogy közben annak részévé válhattok.

Hencz Gabriella, a 7.b osztályfőnöke

A kiállításon készült képek:

Vissza a hírekhez