Nyári táborok

Iskolánknak régi, nagy hagyománya, hogy a nyári szünetben különféle táborozási lehetőséget biztosítunk a tanulóinknak. Ezen az oldalon azokról a nyári táborokról adunk rövid tájékoztatást, amiket a közelgő nyári szünetre szerveznek a pedagógus kollégák. Vannak saját szervezésű és olyan régi ismerősök által szervezett táboraink, amiket jó szívvel ajánlunk a gyerekeknek és a szülőknek. A tábori programok iránt érdeklődők a részletek miatt keressék a szervező pedagógusokat!

 

Nyári táborok, 2024

 

Budapest tábor

Július 01 - július 05. között szervezett napközis tábor. Sokéves múltra visszatekintő nagysikerű tábor. Egy héten át a főváros nevezetességeit, kirándulóhelyeit látogatják meg a táborozók.

A tábor szervezője Prófuszné Horváth Mónika és Herczeg-Mbonu Natália tanítók.

Evezős tábor a Duna-soron

Július 01 - július 05. között szervezett napközis jellegű tábor. Évek óta nagy hagyománya van. Egykori tanítványunk édesapja, Varga János a főszervező, az iskola részéről állandó segítője Németh Melinda tanárnő. A tábor helyszíne a Duna-soron található vízi telep és a Duna.

Iskolai napközis sport- és rolleres tábor I. és II.

Két turnusban szervezett napközis jellegű tábor az iskola tornatermében és sportudvarán. A tábor ideje alatt a gyerekek ellátogatnak Újpest különböző sportlétesítményeibe és természeti környezetébe (Aquaword, Tarzan Park, Farkaserdő, Szilas-Park) és a Margit-szigetre. Az étkezés az iskolában biztosított. Az első hét július 01 - július 05., a második hét július 08-12. között. 

A tábor szervezője Kátai Tamás testnevelő tanár és Faragó Réka tanítónő.

Napközis jellegű kézműves tábor az iskolában

Kézműveskedés iránt érdeklődő kisgyerekeknek szervezett napközis jellegű tábor az iskolában. A tábort Prófuszné Horváth Mónika szervezei, akinek két segítője is lesz Herczegh-Mbonu Nati néni és Fodor Ági néni személyében. A tábor a Budapest tábor utáni héten július 08 -12. között lesz.

Kreatív tábor 1-2.

Sebestyén Regina tanítónő két kreatív tábort is szervez a nyárra. Az első július 22-26. között lesz, a második a következő héten, július 29. és augusztus 02. között.

 

Rajz- kézműves tábor (Balatonyberény)

A rajz- kézműves tábor szervezésével egy korábban többször is nagy érdeklődéssel és sikerrel megrendezett tábori lehetőséget elevenít föl Jurca Anita és Kozma Anikó. A július 08-12. között Balatonberénybe települők elsősorban alkotással töltik a tábor napjait, de lehetőség lesz fürdőzésre és egyéb vidámságokra is.

Karate-tábor 

Az UTE Karate Szakosztályával közös napközis jellegű tábor július 22-26. között kerül megrendezésre. A tábor vezetője Bagi Éva, az UTE karate edzője és iskolai segítője Szita-Tolnai Anna.

Természetismereti és evezős tábor, Tiszafüred (2024. július 29 - augusztus 03.)

A Tisza-tó egy izgalmakkal teli, szigetekkel, nádasokkal, tündérrózsa mezőkkel tarkított hatalmas vízfelület, rejtelmes partok, víz fölé nyúló fákkal, de ezt már évek óta mi is tapasztaljuk a vizeket járva. Evezés közben megcsodálhatjuk a fecskék ügyességét, ahogy röptükben isznak a Tisza vízéből, az ágakon gubbasztó bakcsókat-vakvarjút, a fejüket vízbe dugó tőkés récéket, megleshetjük amint a szürke gém vízben állva halra vadászik, megnézhetjük a szárcsa komikus futását a vízen, azt hogy a búbos vöcsök a kenunk közeledtére víz alá bukva mennyi ideig bírja ki egy levegővétellel, megcsodálhatjuk a nádasok felett ügyesen imbolygó barna rétihéja reptét, csendben haladva egy fordulóban megláthatjuk az éppen szárnyra kelő vörös gémet, és ha igazán szerencsénk van akkor jégmadárral - repülő drágakőnek is szoktak nevezni- is találkozhatunk. Mindeközben a víz felületét beborító szúrós termésű sulyom mezőkön, fehér tavirózsák, és a hatalmas sárga szőnyeget alkotó tündérfátyol között evezünk.

A Tisza-tó és az élő Tisza eme csodálatos világában töltötünk el néhány napot. Evezünk kenuval, kajakkal, motor csónakázunk és napközben és este naplementét nézve a poroszlói-medence vízfelületéből kiemelkedő Kilátóból. Társasjátékozunk, röplabdázunk, beszélgetünk. Ha fürdeni lesz kedvünk fürödni fogunk, számolatlanul sokat ugrálunk a vízbe. Napközben fagyizunk,  esténként „nacsosz”t készítetünk. A vásárban kézművesketünk, pónilovagolunk, korabeli ruhákba öltözünk, vásárfiát vásárolunk. Végül a Keletiből a szülők boldog táborozó gyermekeket ölelhetnek magukhoz.

A tavalyi Tisza-tavi evezős tábor képeit a Fotóalbumban nézhetik meg.

Varga Judith, táboroztató pedagógus

 

 

Öko-tábor Szilvásváradon

Régi, nagy hagyományú túratábor, magas résztvevői létszámmal. A tábor időpontja: július 22 - 26.
A tábor szervezője Kátai Tamás testnevelő tanár, segítői Faragó Réka, Kiss Beatrix és Németh Melinda tanárnők.

Ausztriai tábor

Ausztria egyik legszebb vidékére, Karinthiába viszi el tanítványait Varga Judith tanárnő Mohácsi Anikó nénivel egy hétre július 06. és július 12. között. 

Röplabda tábor

Johanné Salánki Gabi néni és Bertalan Dóri néni napközis jellegű röplabda tábort szerveznek e sportot kedvelő gyerekeknek július 15 - 19. között az iskolában.

Kerületi (önkormányzati) napközis tábor

A napközis tábor az idén öt turnusban az Újpesti Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola és Gimnázium létesítményeiben kerül megszervezésre. A tábor szervezését és vezetését Trakperger Árpád az UTE munkatársa végzi. Július 08. és augusztus 09. között biztosítanak színes programokat az újpesti illetékességű gyermekeknek.