Nyári táborok

Régi hagyománya iskolánknak, hogy a nyári szünetben különféle táborozási lehetőséget biztosítunk a tanulóinknak. Vannak saját szervezésű és olyan régi ismerősök által szervezett táboraink, amiket jó szívvel ajánlunk a gyerekeknek és a szülőknek.

 

Nyári táborok, 2023

 

Budapest tábor

Június 26 - június 30. között szervezett napközis tábor. Sokéves múltra visszatekintő nagysikerű tábor. Egy héten át a főváros nevezetességeit, kirándulóhelyeit látogatják meg a táborozók.

A tábor szervezője Prófuszné Horváth Mónika és Herczeg-Mbonu Natália tanítók.

 

Evezős tábor a Duna-soron

Június 26 - június 30. között szervezett napközis jellegű tábor. Évek óta nagy hagyománya van. Egykori tanítványunk édesapja, Varga János a főszervező, az iskola részéről állandó segítője Németh Melinda tanárnő. A tábor helyszíne a Duna-soron található vízi telep és a Duna.

 

Iskolai napközis sport- és rolleres tábor I. és II.

Két turnusban szervezett napközis jellegű tábor az iskola tornatermében és sportudvarán. A tábor ideje alatt a gyerekek ellátogatnak Újpest különböző sportlétesítményeibe és természeti környezetébe (Aquaword, Tarzan Park, Farkaserdő, Szila-Park) és a Margit-szigetre. Az étkezés az iskolában biztosított. Az első hét június 26 - június 30., a második hét július 3-7. között. 

A tábor szervezője Kátai Tamás testnevelő tanár és Faragó Réka tanítónő.

 

Rajz- kézműves tábor (

A rajz- kézműves tábor szervezésével egy korábban többször is nagy érdeklődéssel és sikerrel megrendezett tábori lehetőséget elevenít föl Jurca Anita és Kozma Anikó. A július 11-15. között Zalacsányba települők elsősorban alkotással töltik a tábor napjait, de lehetőség lesz fürdőzésre és egyéb vidámságokra is.

 

Karate-tábor I.

Az UTE Karate Szakosztályával közös napközis jellegű tábor 

A tábor vezetője Bagi Éva, az UTE karate edzője és iskolai segítője Szita-Tolnai Anna.

 

 

Természetismereti- evezős tábor, Tiszafüred (2023.07.31- 08.05.)

 

 

A Tisza-tó egy izgalmakkal teli, szigetekkel, nádasokkal, tündérrózsa mezőkkel tarkított hatalmas vízfelület, rejtelmes partok, víz fölé nyúló fákkal, de ezt már évek óta mi is tapasztaljuk a vizeket járva. Evezés közben megcsodálhatjuk a fecskék ügyességét, ahogy röptükben isznak a Tisza vízéből, az ágakon gubbasztó bakcsókat-vakvarjút, a fejüket vízbe dugó tőkés récéket, megleshetjük amint a szürke gém vízben állva halra vadászik, megnézhetjük a szárcsa komikus futását a vízen, azt hogy a búbos vöcsök a kenunk közeledtére víz alá bukva mennyi ideig bírja ki egy levegővétellel, megcsodálhatjuk a nádasok felett ügyesen imbolygó barna rétihéja reptét, csendben haladva egy fordulóban megláthatjuk az éppen szárnyra kelő vörös gémet, és ha igazán szerencsénk van akkor jégmadárral - repülő drágakőnek is szoktak nevezni- is találkozhatunk. Mindeközben a víz felületét beborító szúrós termésű sulyom mezőkön, fehér tavirózsák, és a hatalmas sárga szőnyeget alkotó tündérfátyol között evezünk.

A Tisza-tó és az élő Tisza eme csodálatos világában töltöttünk el hat napot 42 táborozóval. Eveztünk kenuval, kajakkal, motor csónakáztunk napközben és este naplementét nézve a poroszlói-medence vízfelületéből kiemelkedő Kilátóból. Társasjátékoztunk, röplabdáztunk, beszélgettünk. Ha fürdeni volt kedvünk fürödtünk, számolatlanul sokat ugráltunk a vízbe. Napközben fagyiztunk,  esténként „nacsosz”t készítettünk. A vásárban kézműveskedtünk, pónilovagoltunk, korabeli ruhákba öltöztünk, vásárfiát vásároltunk. Végül a Keletiből a szülők boldog táborozó gyermekeket ölelhettek magukhoz.

A Tisza-tavi evezős tábor képeit a Fotóalbumban nézhetitek meg.

Varga Judith, táboroztató pedagógus

Öko-tábor Szilvásváradon (2023.07.23 - 07.28.)

A tábor szervezője Kátai Tamás testnevelő tanár, segítői Faragó Réka, Kiss Beatrix és Németh Melinda tanárnő voltak.

 

Kerületi (önkormányzati) napközis tábor

A napközis tábor a tavalyihoz hasonlóan az idén is hat turnusban az Újpesti Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola és Gimnázium létesítményeiben kerül megszervezésre. A tábor szervezését és vezetését Traperger Árpád az UTE munkatársa végzi. Július 4. és augusztus 12. között biztosítanak színes programokat az újpesti illetékességű gyermekeknek.