Hírek

Étkezésbefizetés

2024. április hónapra a készpénzes étkezésbefizetés időpontjai: március 11. (hétfő) és március 13. (szerda). A pótbefizetés időpontja is március 18.
Tovább

Magyar Kultúra Napja

Ma már ünnepként tartjuk számon iskolánk életében a Magyar Kultúra Napját. Fontos dologról van szó, jelentősége van. Dóra Zsuzsanna pedagógus kollégánknak és az általa szervezett gyerekcsapatnak köszönhetően, minden évben megünnepeljük a Magyar Kultúra Napját.
Tovább

Karácsonyi gála

Pár nap és ott ülünk az ünnepi asztal körül, együtt lesz a család és várjuk az ajándékbontás izgatott perceit. Az ünnepre készülve, szerettünk volna mi is egy kis ajándékkal, már az ünnep hangulatát idéző műsorral kedveskedni a szülőknek. Az idei karácsonyi gálánkat december 18-án az Újpesti Kulturális Központ Ifjúsági Ház színháztermében tartottuk.
Tovább

Író-olvasó találkozó Fiala Borcsával

Hihetetlen, de az idei tanévben már a harmadik író-olvasó találkozó volt a Szűcsben. Fazekas-Nagy Ildikó és Vig Balázs ifjúsági írók után december 13-án, Luca napján Fiala Borcsa járt a 4.B osztálynál és tartott érdekes és humoros irodalom órát. A találkozó az olvasóvá nevelési programunk eseménye volt, amiről Forrai Zoltánné szervező számolt be.
Tovább

Millió lépés az iskoládért

Sikerült! A "Millió lépés az iskoládért" országos programban sikeresen vettünk részt. A tegnapi sorsoláson a mi iskolánkat is kisorsolták, így ott vagyunk a 100 iskola között, akik egy millió forintot nyertek.
Tovább

Erzsébet-tábor

Az idei munkaterv összeállításakor úgy döntött a tantestületünk, hogy a szokásos tanév vége felé szervezett erdei iskola helyett, megpályázzuk az Erzsébet-tábort. A pályázatunk sikeres volt. Hat osztályunk vehetett részt a háromnapos programon november 20-23 között, Zánkán.
Tovább

Megemlékezés 56-ról

’56 forradalma élő emlék. Élő, kitörölhetetlen emlék. Itt él velünk, bennünk. Azokban, akik megélték a csodát, majd megszenvedték a bosszút és azokban is, akik azóta születtek, s akikre szüleik, nagyszüleik hagyományozták e különös, becses örökséget. Emlékezzünk! Őrizzük meg '56 emlékét, mint hitet adó, keserű kincset, s adjuk tovább nemzedékről nemzedékre, mint büszke örökséget.
Tovább

Mi már nem félünk a fogorvostól!

Az olvasóvá nevelés programunk részeként újabb író-olvasó találkozóra került sor a múlt héten. Október 19-én Vig Balázs, a Móra Könyvkiadó szerzője látogatott el a 2.b-be.
A találkozóról Fodor Ágnes és Konrád Eszter tanítók írtak kedves gondolatokat.
Tovább

Drámapedagógiai foglalkozás

A drámapedagógiának fontos szerepe lehet egy osztályközösség alakításában. Különösen akkor, ha ezt olyan színházi szakemberek irányításával végzik, mint a Káva Kulturális Műhely színházpedagógusai. Már a korábbi években is jártak iskolánkban, sőt a 3.b osztályosokhoz már második akalommal jöttek.
A foglalkozásról az osztály tanítója, Szalainé Szántó Szilvia tanítónő készített beszámolót és képeket.
Tovább

Folytatódik az olvásóvá nevelés programja

Csemi, Reni, Márton, Zebulon, Konrád és még sokan mások. Tudjátok kik ők? Ők az erdő lakói és Fazekas-Nagy Ildikó Nézz madárnak! című mesekönyv sorozatának szereplői. A mesében Csemi, a kis csúszkakölyök kalandjain keresztül ismerhetik meg a gyerekek az erdő számos lakóját és magát az erdőt. Az olvasóvá nevelő programunk eseményeként e mesék szerzője, Fazekas-Nagy Ildikó volt a vendégünk.
Tovább

Állatok világnapja, 2023

Október 4 az Állatok Világnapja. Évek óta hagyomány, hogy erre az alkalomra olyan programokat szervezünk, amin a gyerekek különleges vagy a városi környezetben ritkán előforduló állatokkal és az állatokról való gondoskodás fontosságával ismerkedhetnek meg. Így volt ez az idén is.
A nap eseményeiről az egyik szervező, Nagy Dóra készített beszámolót...
Tovább

A Magyar népmese napja

A népmeséket gyűjtő és meséket író Benedek Eleknek - Székely Tündérország örökös követének, Elek Apónak - a születésnapja, szeptember 30-a lett a Magyar népmese napja. Az olvasóvá nevelő programunk részeként kihagyhatalan lehetőség legalább ezen a napon a mesék olvasása. Juhász Katalin tanárnő és Lowack Tamásné, Kriszta néni számolt be az eseményről.
Tovább

Családi nap, 2023

Ezt a napot mindenki nagyon várja. Még akkor is, ha sok fáradsággal jár előkészíteni, megszervezni, majd ott lenni egész nap. Ennek a programnak legendásan jó híre van. Szinte nem volt olyan alkalom a két évtized alatt, amióta megrendezzük a családi napot, hogy ne szuperlatívuszokban beszélnének róla. Még a korábban meghívott vendégek is visszavárják a családi napot...
Tovább

Mazsolák lettek

A szeptemberi iskolakezdés leginkább az első osztályba érkező kicsiknek a legemlékezetesebb, de a felső tagozatra lépő ötödikeseknek is jelentős állomás az életében a "nagyok" közé kerülni. Ezt a mérföldkövet teszi emlékezetessé a diákönkormányzat által szervezett, most már többéves múltra visszatekintő mazsola-avató.
Tovább

Olvasás világnapja

Még ilyen sem volt az iskolában, pedig a UNESCO már 1965-ben kijelölte szeptember 8-át az olvasás világnapjává. Miután már második éve kiemelt nevelési feladatunknak tartjuk az olvasási szokások kialakítását és fejlesztését, jó alkalomnak gondoltuk az olvasás világnapján a könyvolvasást programként megszervezni.
Tovább