Pénzügyi ismeretek

penzugytörteneti_kiallitason_03.jpg

Különféle felmérések igazolják, hogy a lakosság pénzügyi tudatossága nem megfelelő. Nem véletlenül jelennek meg a NAT-ban a pénzügyi- és gazdálkodási ismeretekkel kapcsolatos elvárások, követelmények. A jövőben várhatóan fontos feladata lesz az ismeretek elsajátításában az iskoláknak.

Iskolánkban viszont már több szinten is foglakoznak pedagógusaink a pénzügyi- és gazdálkodási ismeretek oktatásával. Elsősorban szakköri szinten, de megjelenik a matematika órák anyagában is. Kiváló országos versenyeredményeket is köszönhetünk a lelkes szakkörös gyerekeknek és felkészítő tanáruknak, Fodorné Branstädter Ágnesnek.

Ági néni mesterprogramjának köszönhetően az elkövetkező években még nagyobb hangsúlyt kap majd az iskolai gyakorlatban a pénzügyi- és gazdálkodási ismeretek oktatása. Szeretnénk, ha minél szélesebb körben kapcsolódnának be a gyerekek ennek a nagyon fontos és korszerű készségnek az elsajátításába.

Az említett program része az a felmérés, amit negyedik és nyolcadik osztályosok körében végzett Ági néni. Az kérdőív kiértékelése itt érhető el, illetve tölthető le, de megtalálható a "Dokumentumok" menüben is.

A tervezett program megvalósításába komoly külső partnerek is bekapcsolódnak. Támogatóként megállapodást kötöttünk az OTP Fáy Alapítványának OK Központjával, akikkel egyébként évek óta jó kapcsolatunk van, számtalan érdekes élményben volt már része azoknak a tanulóknak, akik a rendezvényeiken részt vettek. A másik partnerünk az MNB Pénziránytű Alapítványa, akik a központi Pénz7 témahet programjait is összefogják és irányítják.

Reméljük, hogy az évek során egyre több pártfógója, támogatója lesz Ági néni mesterprogramjának mind a pedagógusok és mind a szülők körében is.

Lévai András
intézményvezető

sulibank_logo_01.jpg


 

Kedves Szülők!

Iskolánkban kiemelt területként kezeljük tanulóink pénzügyi kultúrájának fejlesztését. Úgy gondoljuk, hogy nagyon fontos, minél fiatalabb korban megismertetni őket a pénz világával. Talán Önöknek sem mindegy, hogy fiatal felnőttként rendelkeznek-e olyan lapvető ismeretekkel és készségekkel, amelyek segíthetnek jó döntéseket hozni „pénztárcájukkal” kapcsolatban. 

November 30-án, kedden- iskolánk történetében egyedülálló módon-, 17 órától online szülői fórumot tartunk. Meghívott vendégünk Himer Csilla, pénzpedagógus, aki a gyerekek pénzügyi intelligenciájának csiszolásával foglalkozik. Jelent már meg mese- és foglalkoztatókönyv sorozata Pénzmesék címen, de nagyobb korosztály számára is írt Kamaszkassza-Zsebpénzügyi kézikönyvet. Ugyanakkor pénzügyi coach-ként felnőttekkel is foglalkozik. 

Előadásának címe:
Mit tehet a gyerekek pénzügyi neveléséért a szülő és mit az iskola?

A fórumot iskolánk Teams felületén tartjuk. Jelentkezni november 19-ig, az alábbi linken lehet. https://forms.office.com/r/V2Vq18GFfG