A 40. tanévnyitó

2021.09.02
A naptár mellett a hűvösebbre váltó időjárás is arra emlékeztetett, szeptember van, kezdődik az iskola. Most döbbentünk rá milyen gyorsan elröppent a nyár, és már megint itt állunk az iskola udvarán a tanévet megnyitó ünnepségen.

Szeptember elseje van. Iskolakezdés.
Az iskolakezdés – ha nem is valljuk be mindannyian – mindig várt esemény. Bár a járvány nem kényszerített ránk a megszokottnál hosszabb kényszerszünetet, elég hosszú a nyári vakáció ahhoz, hogy egy idő után hiányozzunk egymásnak és várjuk az iskolába jövetelt. Várjuk, mert már régen találkoztunk egymással. Várjuk, mert kíváncsiak vagyunk arra kivel mi történt, milyen élményei vannak a többieknek, ki mennyit változott a szünet alatt. És várjuk, vajon milyenek a legisebbek, az új elsősök.

Az iskolatörténetének immár a 40. tanévnyitó ünnepségét - a közelben settenkedő vírusveszély miatt - két részletben terveztük megtartani. 8.00 órakor az alsósoknak, 9.00 órakor a felsősöknek.

 

 

Kicsit fázósan gyülekeztünk az udvaron az alsósokkal, mert ebben a korai órában még az időjárás is hűvösebbre fordult szeptember első napján. Sok kisgyereknek szüksége volt a meleg felsőre, itt-ott még egy-egy sapka is előkerült az élénk szél miatt.

 

 

A Himnusz elhangzása után a másodikosok műsorával kezdődött az ünnepi műsor. A hűvös szél ellenére kellemes, jó hangulatú ötletes műsorral kedveskedtek társaiknak és az elsős kisgyerekek szüleinek.

A mozgásra késztető tánc és a műsort befejező Szózat hangjaink elülte után az intézményvezetője mondott rövid ünnepi beszédet. Kiemelte, hogy nagyon örül a sok vidám kisgyereknek, különösen a most először iskolapadba ülő kis elsősöknek. Örömében még rövid mesét is mondott nekik. Elmondta ő maga is izgalommal várja, miként tudnak majd megfelelni a szülői elvárásoknak. Kiemelte, hogy a 40. tanévet kezdik a mai napon, és jövő szeptember 1-én negyven éves születésnapját ünnepli az iskola. Ebben az évben kiemelt feladat lesz méltó módon felkészülni az évfordulóra.

Az elsősök köszöntése után a második, hamadik és negyedik évfolyamosok is kaptak hasznos útravalót az igazgató bácsitól, majd megállapította, hogy a gyerekek megérkeztével már minden készen áll a tanév elkezdéséhez, ezért bejelentte, hogy a 2021-2022. tanévet megnyitja.

Eredményes tanévet kívánt, majd mindenki sietve felvonult a tantermébe. (A tanévnyitóról készült képek a fotóalbumban megtekinthetők.)

 

Vissza a hírekhez