Állatok Világnapja, 2020

2021.06.10
Október 4. az Állatok Világnapja. Mi két nappal korábban - mivel 4-e vasárnapra esett - szerveztünk érdekes programot ebből az alkalomból. Az egzotikus hüllők és a játékos próbatételek mellett meglepetés is volt...

A környezetvédelem jeles napjai közül csak az Állatok Világnapjának szervezése valósult meg. Ebben segítségünkre volt a Kerekerdő Egyesület. A sáska kóstolás valószínűleg emlékezetes élmény marad a gyerekek és a vállalkozó szellemű kollégák számára. Környezetvédelmi programjaink színesebbé tétele miatt az egyesülettel szeptember 30-án együttműködési megállapodást kötöttünk.

allatok-vilagnapja.jpg

Nem gondoltam volna, hogy október 2-a ilyen állati lesz! Szó szerint állatira sikeredett! Ugyanis az Állatok Világnapja alkalmából, a szervezők, Budai Blanka néniék izgalmas programot találtak ki nekünk.

Mi már az első órában lemehettünk a kisudvarra, hogy egy akadálypályán mehessünk végig. Először 5 fős csapatokra osztottak minket. Majd öt helyszín és izgalmas feladatok között cikáztunk. Az akadálypályán állatok bőrébe bújhattunk. Egy kicsit az ő szemszögükből érzékelhettük a világot.

Az egyik feladatban a szaglásunkra kellett hagyatkozni. Felvettünk egy gázmaszkot és egy gurulós fadeszkára hasalva, egy dezodorral fújt nyomcsíkot kellett végigkövetni.

allatok-vilagnapja-maszk.jpg

Egy másik feladatban az állatokat a lefényképezett szemükről kellett felismerni.

A harmadik helyszínen, olyan maszkot vehettünk fel, amiben úgy láttunk, mint a hüllők. Így kellett vízipisztollyal eltalálni a papírra rajzolt eledeleket.

A negyedik próbában műanyag fecskendővel oltottuk el a gyertyákat, mintha mérget köptünk volna a zsákmányra.

Az ötödik helyen hüllőket nézhettünk meg terráriumokban: gabonasiklót, leopárdgekkót, vitorlás gekkót, királypitont. A tojásaikat is láthattuk, sőt meg is érinthettük őket. Majd össze kellett velük párosítani a tojásokat a hüllőkkel.

A jól megoldott feladatokért kapott pontokat a program végén be lehetett váltani finomságokra: almalére, karamellás cukorra és sült sáskára. Hát a sáska nem biztos, hogy finomságnak minősül, de izgalmas volt megkóstolni.

allatok-vilagnapja-saska.jpg

Amíg mi nagyok próbáztunk, addig a kicsik az 1. és 2. osztályosok, állati bemutatóban részesültek az osztályukban, ahol a bátrak még kígyót is simogathattak.

Nagyon tetszett a program, várom, hogy jövőre is részt vehessünk rajta! Állati lenne!

ÖKRÖS BENCE 4.A

Vissza a hírekhez