Állatok Világnapja, 2021

2021.10.10
Október 4. az Állatok Világnapja. Évek óta hagyomány, hogy erre az alkalomra olyan programokat szervezünk, amin a gyerekek különleges vagy a városi környezetben ritkán előforduló állatokkal és az állatokról való gondoskodás fontosságával ismerkedhetnek meg. Így volt ez az idén is.

 

Az Állatok Világnapja idei (2021) programját Budai Blanka és két új lelkes kollégánk Nagy Dóra és Vékás-Kovács Petra állították össze. 

Az állatbemutatók olyan különleges állatokkal megismerkedésre adtak lehetőséget, mint a kaméleon, a gekkó vagy a kígyó félék különféle fajtái. A cél az volt, hogy ezeket az egyébként "nem szeretem" lényeket is közelebb hozzuk a gyerekekhez. Megfigyelésükkel, tapintásukkal vagy csak éppen megérintésükkel lehetőség volt arra, hogy a gyerekek elfogadók legyenek ezekkel az állatokkal is.

A program része volt, hogy egyszerű de nagyon találékony segédeszközökkel mutassuk meg, hogyan látja a világot a légy, a kígyó vagy éppen a kaméleon. A papírmasséból készült állarcokba épített "szemek" érzékletesen mutatták meg a gyerekeknek miként látnak ezek az állatok.

Nem kevésbé volt érdekes az állatok látószervének (szemének) felismertetése. Csodálatos fotókon nézhették meg a gyerekek, hogy a Természet mennyire gazdag forma és színvariációval készítette fel az állatokat speciális életfromájukhoz leginkább alkalmas látószervvel.

Köszönjük a sok érdekes feladatot, amivel közelebbről ismerkedhettek meg a gyerekek az állatok különleges és számukra egyáltalán nem hétköznapi tulajdonságaival. Nemcsak érdekes, hanem rendkívül hasznos is volt az Állatok Világnapja. 

Köszönettel tartozunk a szervezőknek, a vendégeknek, Bíró Lászlónak, aki évek óta biztosítja az érdekes állatok megismerésének lehetőségét iskolai körülmények között.
Külön köszönjük az iskolában gyakornoki idejüket töltő lelkes tanító hallgatóknak a segítségét, akik az iskola egy érdekes tevékenységének lehettek aktív részesei e napon.

Vissza a hírekhez