Ballagás 2021

2021.06.20
„Arra születtünk, hogy mindig menjünk, meg ne álljunk, induljunk tovább.”
Nyolcadikosainknak végre személyes jelenléti ballagást tudtunk rendezni. Június 18-án egy meghatóan szép ballagási ünnepségen vettünk búcsút végzős tanítványainktól.

Az idei tanév - furcsa módon - ballagással kezdődött. Pontosabban a tanév kezdése előtt "bepótoltuk" az előző tanév végén a járvány miatt elmaradt jelenléti ballagást.

Örömmel tölt el bennünket, hogy az idei tanév végén már nem a virtuális térben kellett elköszönni végzőseinktől, hanem a valós térben és időben, az iskola udvarán rendeztük meg az ünnepséget.

A tanároktól elköszönés után mindhárom osztály nyolcadikosai a hagyományos módon végig ballagtak az iskola épületében. A második emeleten a hetedikesek, az első emeleten a pedagógusok álltak sorfalat a tantermek előtt. Az aulából az udvarra vonultak a gyerekek, ahol már várták őket a hozzátartozóik. Mielőtt a teraszokon kialakított helyükre ültek volna, átvehették a család ajándékait, virágcsokrait és lehetőség volt a fényképeszkedésre. 

Az ünnepi műsor után előbb a hetedikesek búcsúztak végzős társaiktól, majd a nyolcadikosok köszöntek el az iskolától. A szereplők meghitt irodalmi idézetekekkel, versekkel tették emlékezetessé a búcsút, majd az igazgató úr mondta el ünnepi beszédét. Beszédében kitért arra, hogy az általános iskola befejeztével ugyan bezárul mögöttük a kapu, ugyanakkor új kapuk tárulnak ki előttük, amik új utakra visznek. Arra biztatta őket, bátran lépjenek be a kapun! Járják végig a számukra kijelölt utat! Legyen hozzá erejük, kitartásuk és tehetségük! Azt kívánta a végzősöknek, hogy útjuk során találják meg önmagukat, fedezzék fel saját értékeiket, hogy másokban is észrevegyék azokat!

Útravalóként Márai Sándor gondolatát idézte: : „Utad értelme nem a cél, hanem a vándorlás. Nem helyzetekben élsz, hanem útközben.”

 

 

Az ünnepi  beszéd részeként elismeréseket adott át a végzős növendékeknek.

Böőr Bíborka 8.a osztályos tanuló a nyolcéven át kitűnő tanulmányi eredményéért az "Aranykönyv" díjat, értékes közösségi munkájáért a diákönkormányzattól Díszoklevelet kapott.

Jurca Lilla 8.a osztályos tanuló a "Felfelé a létrán" elismerést kapta kitűnő tanulmányi eredményéért és kimagasló sporttevékenységéért, eredményeiért.

Kimagasló tanulmányi telesítményükért Díszoklevelet kaptak: Bencs Luca (8.b), Czigly Dániel 8.c, Farkas Endre 8.c, Matusik Zita (8.a), Szebényi Barnabás (8.c). Kiemelkedő sporteredményeiért Díszoklevelet kapott Szivák Gergő (8.a) osztályos tanuló.

Köszönjük a hetedikeseknek a meghatóan kedves és emlékezetes ballagási ünnepséget.

A ballagásról készült videót az iskola Youtube-csatornáján tekinthetik meg. (Link)

Vissza a hírekhez