Ballagás 2023

2023.06.22
Ballagás, elköszönés...
Az utoljára hallott csengőszó valaminek a végét jelenti. Azt szoktuk mondani, hogy most bezárul mögöttetek egy kapu. De ezzel szemben én most azt mondom, új kapuk tárulnak ki előttetek, amik új utakra visznek. Arra biztatlak benneteket, bátran lépjetek be rajta! Járjátok végig a számotokra kijelölt utat! Mert „Arra születtünk, hogy mindig menjünk, meg ne álljunk, induljunk tovább.” (Adamis Anna)

 

Ballag már a vén diák ...

2023. június 16. - a ballagás napja iskolánkban.

Az a nagy nap, melyben elbúcsúznak nyolcadikosaink általános iskolájuktól, ebben az évben is izgalommal és lázas készülődéssel indult. A 7. évfolyam diákjai szüleik lelkes segítségével gyönyörűvé varázsolták a nyolcadikosok tantermeit, a lépcsőházat, az aulát – az egész iskola virágdíszbe öltözött.

Kora délután megérkeztek az ünneplőbe öltözött búcsúzó diákjaink, majd megszólalt a csengő. A ballagó dalok felcsendültek és a 8. osztályosok elindultak, hogy a folyosókon, emeleteken haladva még egyszer végigjárják oly sok élményük, emlékük színhelyét.

Az osztályokat egy-egy 7.-es diák irányításával osztályfőnökeik vezették, a 8.a osztályt Németh Melinda tanárnő, a 8.b osztályt Hencz Gabriella tanárnő, a 8.c osztályt Dóra Zsuzsanna tanárnő.

A bizonytalanná vált időjárás miatt a ballagóinknak készített ünnepélyes búcsúnkat a tornateremben tudtuk megtartani. Amikor megérkeztek a ballagóink, a rengeteg virággal és a legkülönfélébb lufival leülni bizony nem volt egyszerű feladat.

A 7. osztályosok értékes műsorral tették ünnepélyesebbé a búcsúzást. A 8. osztályosok gondolataikat József Attila: Születésnapomra című verse ihlette átiratban mondták el, majd Lévai András intézményvezetőnk köszönt el a ballagóktól, felidézve közös emlékeket és útravalóként értékes gondolatokat adva át számukra.

Iskolánkban hagyomány, hogy a ballagó 8. évfolyamos diákok közül 2 tanuló iskolai díjat kap ezen az ünnepségen. Iskolánk Aranykönyv-díját Bene Réka 8.b osztályos tanuló érdemelte ki, aki az itt töltött 8 éve alatt kitűnő eredményt ért el, a Felfelé a létrán-díj pedig Cserteg András Oresztész 8.c osztályos tanulónk jutalma lett 8 éven át tartó kitartó munkájáért. Az iskolánkban töltött eredményes munkája miatt több tanulónk Díszoklevélben részesült, valamint az osztályokat segítő szülők Oklevelet kaptak munkájuk elismeréseként.

"Üres az osztály nincs lakója már."

Azok, akiktől ezen a napon búcsúztunk el, már csak látogatóként keresik fel majd „régi iskolájukat”, hogy tanáraikkal, régi osztálytermükkel találkozhassanak, általános iskolás éveiket itt, a mi iskolánkban, a Szűcsben fejezték be.

A ballagásról Dr. Rábai Miklós készített nagyszerű képeket. Ezek közül válogattunk néhányat a galériába

 

Juhász Katalin, a 7.c osztályfőnöke

Vissza a hírekhez