Becsöngettek

2022.09.05
Az idő borongós, esik az eső. Nagy rendező a természet! Stílusosabb tanévkezdést, mint az őszi idő megérkeztét szeptember elsejére, megrendezni sem lehetett volna jobban. Szeptember 1-én hatszáz gyermek lármájával, zsibongásával megtelve elkezdtük az iskola történetének 41. tanévét.

Tanévnyitó

Könnyes szemmel köszöntött be a szeptember, s rögtön beparancsolt bennünket a tornaterem falai közé. Nem így terveztük a tanévnyitó ünnepségünket, de a hangulatunkon szerencsére a kinti ború nem fogott ki. Esélyt se adtunk neki. Az örömteli találkozások felülírtak minden külső körülményt. A nyári napfény mosolya még ott játszott az arcokon, s ehhez adott még meleg hangulatot a másodikosok kedves műsora, mellyel köszöntötték az iskola népét és új társainkat, a kis elsősöket. 

Idén indítjuk el 41. tanévünket és ünnepeljük iskolánk 40. születésnapját. 609 tanuló kezdi meg a munkát 24 osztályban tanáraik segítségével. Feladat?  Van bőven.  Tervekből még több, hogy ez a tanév is egy mozgalmas, élménydús, de mindenekelőtt kiegyensúlyozott és nyugodt légkörben végzett alkotói munkával teli időszak legyen. 

Ezt kívánjuk minden Szücsisnek! Boldog pillanatokkal teli 2022-23-as tanévet!

Az alábbi kép az iskola történetének első tanévnyitó ünnepségén, 1982. szeptember 1-én készült. Ez az alkalom volt az iskola átadásának ünnepsége is.  Az asztalnál ülők közül jobbról a második Bíró József, az iskola első igazgatója. 

 

Vissza a hírekhez