Bokréta, 2019

2021.06.09
Az idei tanévet sem fejezhetjük be Bokréta nélkül. Május 10-én már 27. alkalommal rendeztük meg kulturális műsorunkat, és hosszú évek után ismét Újpesten. Az eseményről Nagy Szilvia tanárnő készített beszámolót...

Ki Mit Tud? és Bokréta

Iskolánk számtalan kedvelt programja között évente kétszer biztosít lehetőséget bátor kisdiákjainak, hogy a világot jelentő deszkákon is megcsillogtathassák tudásuk. A téli szünet előtti periódust a Karácsonyi Hangversennyel szoktuk zárni, a második félév és egyben a tanév végének közeledtét pedig a Bokréta jelzi, melynek alkalmával tehetséges tanulóink szüleik, rokonaik előtt mutathatják be várva várt műsorszámaikat. Idén május 10-én került sor e jeles esemény megrendezésére, melyen a következő produkciókat tekinthettük meg:

I. rész   II. rész
1. Nyitó vers – Besenczi Nóra (8.a)   1. Bene Réka (4.b)
2. Boomwhackers zenekar   2. Kalózmóka (2.a)
3. Vers – Berta Lili (8.c)   3. Vers – Rossu Tímea (7.a)
4. Mezőföldi táncok (3.b) nm

4. Mátyás és a rátótiak (2.b)

5. Hogyan lett 8 lába a póknak (1.a)   5. Próza – Kátai Borbála (5.b)
6. János vitéz (5.a)   6. Zeneiskola növendékei 2. rész
7. Vers: Márton Levente (6.c)   7. Vers – Leisztner Luca (4.a)
8. Számos mese (1.b)   8. Palkó és a szamara (2.c)
9. Jazz kánon – kórus   9. Népdalcsokor (2.a)
10. Esernyők tánca (6.c)   10. Citera és fuvola (5.b)
11. Vers – Madacsay Panna, Nagypál Ibolya (5.b)   11. Időutazás (4.a)
12. Zeneiskola növendékei 1. rész   12. Lányok tánca (2.b)
13. Vers – Vizi Hédi, Szalai Attila (3.b)   13. Aranytojást tojó lúd (4.b)
14. Az aranyszőrű bárány (3.c)   14. Dzsungeltánc (6.a)
15. Vers – Földesi Flóra (8.c)   15. Esemesék (6.b)
16. Going to the zoo (4.c)   16. Flashlight – kórus
17. Flinstonék (5.c)   17. 8.a produkció
18. 8.b produkció   18. Tanári produkció
19. 8.c produkció    


Ám a Bokréta nem csettintésre születik, bizony komoly felkészülés, betanulási szakasz előzi meg az eseményt, melynek egyik jelentős állomása a Ki Mit Tud?. Ennek alkalmával április 26-án válogatót tartottunk, hogy a Bokrétára már valóban a legnívósabb műsorok


kerüljenek, illetve, ha nagy szórás nem is volt, a neves zsűrinek köszönhetően a fellépők értékes ötleteket, javaslatokat kaptak a további fejlődésre, előadásaik finomítására. Ezúton is köszönjük a részvételt és a tanácsokat Mezei Kittynek (színész szinkronszínész – Viasat3), Mózes Andrásnak (színész – Thália Színház), Ress Tamásnak (néptáncos, oktató – Rákospalotai Szilas Néptáncegyüttes), Roatis Andreának (szinkronszínész, fordító – Sony Max) és természetesen Lévai András igazgató úrnak!

ki_mit_tud_2019.jpg

Már a Ki Mit Tud?-on is lehetett látni, hogy Bokrétánk idén is nagy sikernek örvendő rendezvény lesz, hiszen a produkciók hol nevettettek, hol meghatottak, de kivétel nélkül büszke mosolyt csaltak arcunkra, legyen szó versmondásról, énekről, hangszeres előadásról, mesefeldolgozásról vagy táncról. A Bokréta azért mindig tartogat meglepetéseket számunkra is, hiszen itt láthatjuk először búcsúzó nyolcadikos évfolyamosaink műsorszámait, valamint a tanári bónusz produkciót, mellyel az estét hagyományosan zárni szoktuk. Idén a Grease című film zenéi és táncai elevenedtek meg a színpadon bevállalós kollégáink tolmácsolásában. Hogy munkánkra, s gyermekeinkre valóban büszkék lehetünk, abban megerősített minket az a sok nézői visszajelzés is, amiket azóta kaptunk, köztük Dr. Dabous Fayez képviselő, a Káposztásmegyeri Részönkormányzat elöljárójának, és Tamás Ilona, az Észak-Budapesti Tankerületi Központ igazgatójának elismerő szavaival, akik meghívott vendégekként szintén megtekintették a rendezvényt.

Az idei Bokrétán volt még egy mindenki számára újdonságot jelentő történés: a helyszínváltás. Az Újpesti UP Rendezvénytérnek és vezetőjének, Istenes Lászlónak, valamint az Újpesti Önkormányzat közbenjárásának köszönhetően közelebb tudtuk hozni eseményünket az iskolához és vonzáskörzetéhez, így sokkal egyszerűbbé és gyorsabbá vált a helyszín megközelítése, valamint a technikai adottságoknak köszönhetően például lehetőségünk volt végre Bene Réka légtorna produkcióját is bemutatni. Köszönjük közvetlen segítőnk, Czakó Tímea segítségét, aki alaposan prezentálta a rendezvénytér adta lehetőségeket és készségesen igyekezett mindenben a rendelkezésünkre állni, minden kérdésünkre válaszolt, kéréseinket teljesítette, a technikai feltételeket (kellékek, mikrofonok, hangosítás, világítás, vetítés, stb.) biztosította. E tekintetben köszönjük továbbá a rendezvénytér dolgozóinak, technikusainak, szcenikásainak munkáját is, akiknek hála rendezvényünk gördülékenyen, problémamentesen zajlott.

És ha már a köszöneteknél tartunk, természetesen elismerés illeti szervező kollégáinkat, felkészítő pedagógusainkat, a lebonyolításban elengedhetetlen háttérmunkát végző segítő tanárainkat, tanítóinkat és pedasszisztenseinket, valamint Szatmári Boldizsár rendszergazdánkat is, illetve egyik tanítványunk édesapját, Lénárt Bélát, aki a videófelvételt készítette rendezvényünkről. De természetesen köszönjük a nagyérdemű közönségnek, a szülőknek, rokonoknak is, akik támogattak minket a jegyek megvásárlásával, és eljöttek megtekinteni a programot, hiszen nélkülük sem jöhetne létre minden évben e várva várt esemény, a Bokréta.

Nagy Szilvia

bokreta_2019.jpg

Vissza a hírekhez