Bokréta, 2023

2023.06.20
Régi szép hagyománya iskolánknak, hogy a tanév vége felé közeledve egy nagyszabású kultúrális gálával kedveskedünk a szülőknek, nagyszülőknek. Legutóbb 2019-ben tudtunk Bokréta gálát tartani. Három év kihagyás után az idén ismét volt Bokréta műsor az iskolánkban, amire már előre nagy érdeklődés mutatkozott...

 

A Bokréta grafikája Kiss Beatrix tanárnő munkája.

BOKRÉTA GÁLAMŰSOR, 2023

Mi is az Bokréta?

Nekünk egy színvonalas kultúrális gálaműsor, ahol a gyerekek jeleneteket, szavalatokat, táncokat, dalokat, hangszeres zenét és egyéb műsorszámokat mutatnak be a nézőtéren ülő vendégeknek.

Egyébként egy régi néphagyomány volt a gála névadója. A régi időkben amikor a házat építő mesterek felrakták a falakat, amikor eljutottak az ún. falegyenig, amire majd a tetőt kell megszerkeszteni, szalagokkal, virágokkal feldíszített faágat tűztek, jelezvén a világnak, hogy a legfontosabb része az építménynek elkészült; állnak a falak. Lehet egy kicsit pihenni, ünnepelni és köszönetet mondani.

 

Boomwhackers ütősök, felkészítőjük Budai Blanka.

Így vagyunk mi is a tanév vége felé: a tanév során sokat dolgoztunk, igyekeztünk minden fontosat megtanulni, megalapozni. Majdnem kész a mű, márcsak a korona hiányzik a tetejéről. Még a bizonyítványosztás előtt mutassuk meg mi mindent tanultak a gyerekek és mondjunk köszönetet a kedves szülőknek mindazért a sok jóért, amivel segítették a szép eredmények megszületését. Ebből az alkalomból bokrétába gyűjtjük azt a sok szép gyöngyszemet, amit a gyerekek a szorgalmukkal és tehetségükkel a tanév során megteremtettek. Ezt a csodálatos bokrétát nyújtjuk át köszönetünk és hálánk jeléül. A Bokréta a köszönet csokra és egyben a tehetségünk szimbóluma.

 

Bangó Gergő kivételes zenei tehetség.

A Bokrétát mindig nagy várakozás előzte meg. Sokáig nem találtunk Újpesten akkora befogadóképességű színháztermet, amiben kényelmesen elfért volna minden érdeklődő. Évekig jártunk a Stefániára, mert csak ott voltak megfelelő körülmények a Bokrétához. Ezért is volt öröm számunkra néhány évvel ezelőtt az UP-Rendezvénytér megnyitása. Azóta, ha lehetőséget kapunk rá,  itthon mutathatjuk be a gálaműsorunkat. Így volt ez az idén is. Újpest Önkormányzatának támogatásával lehetőséget kaptunk a Rendezvénytér színpadán bemutatni a Bokrétát. Köszönjük az Önkormányzat támogatását. Támogatásuknak köszönhetően méltó hazai környzetben nézhették meg a vendégek a gyerekek műsorát.

 

Fergeteges siker volt az 5.c-sek jelenete.

A műsor két egyórás részből állt, de különböző műsorok szerepeltek a repertoárban. A műsorfolyamot a Boomwhackers ütősök és a 3.b osztályosok indították. Ezt követően dalok, táncok, gitárzene, vidám jelenetek kavalkádja tette élvezetessé az estét. Sebő Szófia, Kristál Natália, Wiederman Szonja és Johan Bence szinte már érett előadóként varázsolták el a közönséget dalaikkal és versmondásaikkal. Bangó Gergő és tanára virtuóz gitárzenével szórakoztatta a nagyérdeműt. Emlékezetes, nagysikerű műsorszám volt. A jeleléssel egybekötött szívhezszóló énekkari bemutató megható része volt az estnek. Mindenkinek emlékezetes lesz az 1.b-sek pingvin-tánca, vagy a dzsungelben születésnapot ülő 4.b-sek produkciója. A 2.c-sek a kiskakas gyémánt félkrajcárával arattak osztatlan sikert. Az 5.c-sek pletykás asszonyai utánozhatatlanul jól hitették el mindenkivel, hogy komámuram az éjjel 100 tojást tojt. Szórakoztatóak voltak a hetedikesek moderntáncai, a 7.b-sek pedig visszarepítettek bennünket a rock'n roll világába. (Óh! A csókkirály!) És végül a nyolcadikosok önfeledt tánca tette föl a koronát az estre.

 

 

Nagyszerű volt a két konferancié is. Papp "Lonka" és Johan Bence jól érthető szép beszéde mindenkinek példa lehet.

Az érdeklődés sem maradt el, hiszen mindkét részben telt nézőtér előtt mutatták be a gyerekek a produkcióikat. A gáláról  videófelvétel készült, amit az Észak-Budapesti Tankerületi Központ operatőre, Benke "Joe" Józsi állított össze. Köszönjük Joe-nak az alapos munkát. A videófelvétel a linkre kattintva érhető el.

Bokréta gálaműsor

A gálaműsor műsorszámait nagyon sokan állították össze. Mindannyiuknak hálásan köszönjük, hogy időt fáradtságot áldoztak a műsor sikeréért, a méltó környezet kialakításáért. A meghívó és a rendezvény grafikáját Kiss Beatrix tanárnőnek köszönjük.
A Bokréta főszervezője, rendezője Budai Blanka tanítónő volt, akinek köszönjük ezt a színvonalas összeállítást, a kellemes estét!

 

Lévai András, igazgató

Vissza a hírekhez