Családi nap, 2022

2022.09.28
Iskolánk arculatának meghatározó eleme a családias légkör. A közösségépítés, együttműködés a szülőkkel, a helyi közösséggel való partneri kapcsolatok építése kiemelt feladata az iskolának.
Nálunk minden évben megrendezésre kerül egy olyan nap, amikor kötetlen formában, jó programok és kiváló kulináris élmények mellett játszunk, beszélgetünk iskolai vagy családi dolgokról.

CSALÁDI NAP - 2022

Iskolánk hagyományinak egyik alappillérje a szeptemberi Családi nap, mely hivatott arra, hogy az új tanév beköszöntét üdvözölje és színteret adjon egy nagy összejövetelnek, ahol szívesen látott vendég az iskola kicsije és nagyja egyaránt.

Hiába a zordabbra fordult időjárás, a zsebkendőcsalogató nyirkos idő. Minket nem tántoríthatott el, hogy együtt töltsünk egy betyárosan vidám napot azokkal, akikkel nap mint nap koptatjuk az iskola köveit. De most másképp lehettünk együtt. Nem munkáról, feladatokról szólt ez a nap, hanem egyszerűen arról, hogy jó együtt lenni.

 

 

Előkerültek a melegebb holmik és a bográcsok is, hogy ellenálljanak a hűvös időnek. Lett rögtön meleg a bográcstüzek mellett, pattogtak az ostorok, rotyogtak, készültek a finomabbnál finomabb ételek. Az aprólábak szinte megállás nélkül futkároztak helyszínről helyszínre. Volt is hova eljutniuk. A programok színes tárháza fogadta a családokat. A fázósabbak az iskola épületében kézműveskedhettek, kérhettek hennafestést, csereberélhettek könyveket, dobhattak dartsszal, nyomozhattak a szabadulószobában, vagy akár kvízben mérhették össze tudásukat másokkal. A sportkedvelőknek módjuk volt kidobósozni, focizni, röpizni, floorballozni, sítalpon egyensúlyozni. De repíthettek frizbit is, tekerhették a különleges kerékpárokat, lovagolhattak, célba dobhattak és még kötelet is húzhattak. És ez még nem minden! Tánc és betyárbemutató is színesítette a programot, melynek fő szervezői Szabady Réka tanárnő és Kátai Tamás tanár úr, akik évről évre felvállalják e nap szervezését. Köszönet érte!

 

 

Így nemcsak a versenyek győztesei és a szerencsés tombolaszelvény tulajdonosok nyerhettek, hanem mi mindnyájan, akik résztvevői lehettünk e napnak, hiszen sok-sok élménnyel lettünk gazdagabbak. És ugye a végén nem is éreztük olyan didergetőnek a szeptemberi hideget?

Köszönjük a vendégeknek, Frank Antalnak és családjának a különleges kerékpárjaikkal tartott élményt adó bemutatót (Bring-Anti). Köszönjük Szabó Tamásnak és családjának, hogy a Vágta Lovasiskolájuk lovaival színesítették a programot, lehetővé téve sok kisgyereknek, hogy életükben először üljenek lóra. És köszönjük a Veresegyházi Betyár Szövetség „betyárjainak”, hogy autentikus öltözeteikkel és látványos bemutatóikkal gazdagították az idei családi napot

Hálásan köszönjük az Aquaword, a Gyermekvasút, a Horváth Cukrászda, a Szakácstündér Kft., az Újpesti Vagyonkezelő Zrt. támogatását. Köszönjük a szülőknek a rengeteg felajánlást a tombolához.

Köszönjük a munkát a pedagógusoknak, pedagógiai asszisztenseknek, az iskola technikai dolgozóinak és volt tanítványainknak, akik ifiként dolgoztak a különböző helyszíneken. Részvételükkel lehetővé tették, hogy az osztályfőnökök az osztályuk szüleivel és a gyerekekkel vehessenek részt a családi nap programjában.

Besencziné Rozsnyay Adrienn

 

Vissza a hírekhez