Családi nap, 2021

2021.10.16
Október első szombatján nagy érdeklődés mellett és remek programokkal megtartottuk a mindenki által nagyon várt családi napot. Gyönyörű napsütéses idő, remek hangulat, finom étkek, jó programok tették emlékezetessé a napot.

 

Kicsit hűvös, de napfényes október első szombatjának reggele. Ma van a családi nap az iskolában.

Mindenki nagyon várta már ezt a napot, hiszen az elmúlt másfél évben a járvány miatt nem tudtunk összejönni erre a sokak által kedvelt eseményre. Némi izgalommal, várakozással telve sietek az iskolába.

Még éppen nincs kilenc óra, de a hátsó kapunál már sorakoznak a főzőverseny csapatai. Kapunyitásra várnak. Mire az épület elé érek, ahol hasonlóképpen bográcsokkal, degeszre tömött cekkerekkel, vizes zsugorokkal várják a nyitást, éppen kilenc óra lesz.

Bent az aulában, az udvaron és a tornateremben már szorgoskodnak a szervezők; hordják a sporteszközöket, kijelölik az udvaron a főzőhelyeket, készítik elő a helyszíneket.

Meghívott vendégeink közül a honvédség páncélozott járműve érkezik meg elsőnek. Rövid időn belül már áll a bemutató sátruk, benne a kézifegyverekkel, a díszegyenruhával, különféle katonai öltözékekkel. Az akadálypályát is rutinos gyorsasággal építik meg. Mindenki tudja a dolgát, és már ott vannak az első érdeklődők is.

Hatalmas a sürgölődés, a készülődés a kisudvaron is. A kijelölt főzőhelyek körül padokat, székeket raknak körbe, kipakolják az alapanyagokat és szorgos kezek már hozzá is fognak a hagyma és a húsok felaprózásához, a krumpli hámozásához. Ma különféle nemzetek étkeit lehet főzni. Lesz itt mindenféle finomság; indiai, mexikói, olasz és természetesen a magyar ízek is készülődnek a bográcsokban és a grillrácsokon.

Már több bogrács alól elkezdett fölszállni a kékes füst és hamarosan megtelik a levegő ínycsiklandó illatokkal.

 

Közben elől a sportudvaron elindultak a családi és egyéni ügyességi és sportversenyek. 

Nekifeszült izmokkal, összeszorított fogakkal húzzák-vonják egymást a kötélhúzóverseny csapatai, miközben önfeledt szurkolással biztatják őket a szülők. A floorball bajnokság mérkőzései gyorsan pörögnek, de a sok nevező csapat miatt sokfordulós lesz a bajnokság. Lányok, fiúk együtt küzdenek a győzelemért.

A futópályán különleges kerékpárokat, tricikliket, tandemeket és még egy velocipédet is próbálgatni lehet. Alig győzik a rohamot a kerékpárbemutató szervezői. Ide még elkélne egy kis segítség…

A szabaduló szoba csapatai is elindultak, hogy megküzdjenek az akadályokkal. Papírlappal a kezükben sorbajárják a helyszíneket, az épületben fel-alá szaladgálva keresik a megoldáshoz a beavatottak felkutatását. Nagyon ügyesen oldják meg a feladatokat!

Bent a tornateremben a kisteremben a kisebbek kidobósoznak, míg elől pingpongoznak és teqball-oznak az apukák és fiaik.

Nagy a nyüzsgés a földszinti termekben is! Játékszoba, gesztenye figura készítő műhely, aprótárgy és dekupázs díszítő foglalkozás, lufi-figura készítő, de még darts-szoba is várja az érdeklődőket. 

Időközben megérkeznek a rendőrség és a tűzoltóság szakemberei is. Pillanatokon belül tűzoltónak, készenléti rendőrnek öltözött apróságokkal lesz tele a játszóudvar. Vijjognak a szirénák, villognak a kéklámpák a környéken lakók nem kis riadalmára.

Bármerre lépsz kiváló a hangulat! Mindenhol jókedv, vidám nevetés vagy izgalmas szurkolás hangjait hallani. Elégedetten állapítjuk meg a szervezőkkel; ennyien még sosem vettek részt a családi napon. 

Videóösszeállítás a családi napról

Egy óra körül elkészülnek a finomságok és a csapatok sorban hozzák a zsűri asztalhoz a szépen tálalt étkeket. A két séfből és Dombi Rudi olimpikonunkból összeálló háromfős szakértő zsűri gondban van; 21 finomabbnál finomabb étel versenyez a fődíjért. 

Míg a zsűri azon dolgozik, hogy kik tálalták a legfinomabb étket, az udvari teraszon kihúzzák a tombola díjait és megtörténik a versenyek eredményhirdetése is.

Végül aztán megszületik a döntés; az idei családi nap legfinomabb ételét a 5. a-sok csapata készítette. Jutalmuk az Orosz Cukrászda gyönyörű tortája.

Az eredményhirdetéssel befejeződött az idei családi napunk. Gyorsan elrepült ez a pár óra, de remek szombaton vagyunk túl; hatalmas érdeklődés, kiváló programok és a legfontosabb, nagyszerű hangulat jellemezte az idei családi napot.

Köszönjük Kiss Beatrix, Németh Melinda, Szabady Réka és Kátai Tamás szervezőknek ezt a kiválóan megszervezett napot!

Köszönjük a munkát a pedagógusoknak és volt tanítványainknak, akik ifiként dolgoztak a különböző helyszíneken. Részvételükkel lehetővé tették, hogy az osztályfőnökök az osztályuk szüleivel és a gyerekekkel vehessenek részt a családi nap programjában.

Köszönjük a vendégeknek, a vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár katonáinak, a IV. kerületi Rendőrkapitányság és a IV. kerületi Tűzoltóság munkatársainak, Frank Antalnak és családjának az élményt adó bemutatókat.

Hálásan köszönjük az Újpesti Vagyonkezelő Zrt., az Aquaword, a Szakácstündér Kft., az Orosz Cukrászda és az Eötvös család támogatását.

                                                                                                              Lévai András ig.

Vissza a hírekhez