Családi nap után

2021.06.03
Május 19-én, szombaton mozgalmas nap volt iskolánkban. Futófesztivál, családi nap, csatlakozás a Food Revolution Day mozgalomhoz. A nagy sikerű napról Kovács Erika, Urbán Tamás és Urbán Luca tanítványaink anyukája számolt be.

Családi nap a Szűcs Iskolában

cikk_fejlec2.jpg

Tűzoltók, egészséges táplálkozás, arcfestés, labdarúgás, slambuc – a sort folytathatnánk, igazán hűen talán akkor sem festenénk le a Szűcs Sándor Általános Iskolában május 19-én megtartott családi napot.

A leginkább vállalkozó szellemű szülők már délelőtt kilenckor nagy fába vágták a fejszéjüket, s ezt kéretik szó szerint érteni, hiszen az osztályok képviseletében megjelenő apukák és anyukák egy része a pincepörkölt, másik része a slambuc megfőzéséhez készülődött ilyen korán (a tanárokból álló zsűri a nap végén díjazta is a legfinomabb ételeket), ám nem tétlenkedtek az ekkor még az iskolától távolabb maradók sem: többségük a káposztásmegyeri futófesztiválon rótta a kilométereket – a saját lábán, vagy éppen kerékpáron.

cikk_fejlec.jpg

Aztán déltől egy nagy darázsfészekhez kezdett hasonlítani az iskola: a szülők – a főzés mellett – végre nyugodtan beszélgethettek egymással, a gyerekek pedig önfeledten játszhattak, miközben bőszen gondolkozhattak azon például, vajon kinek a nevéhez is fűződik az olimpiák mottója. Merthogy a közelgő ötkarikás játékok szellemében olimpiai totót is kitölthettek a résztvevők – a nap végén pedig a legtöbben ajándékokkal térhettek haza. Ki a totón nyerte azt, ki tombolán, ki a főzőversenyen, ki a focitornán. Üres kézzel senki sem hagyta el az iskolát.

Az élmény pedig, amelyet hazavihettünk május 19-én, megfizethetetlen.

Kovács Erika, szülő

A hangulat felidézéséhez nézzétek meg a családi napról készült képeket a fotóalbumban!

Vissza a hírekhez