Diákönkormányzati programok

2024.05.29
Az idei tanévben igazán aktív a diákönkormányzatunk. Áprilisban és májusban újdonságnak számító programokkal színesítették az iskolai életet. Április végén anyák napjára készítettek az érdeklődők ajándékokat. Az ajándék készítés utáni hétvégén megszervezték a III. DÖK-túrát a Börzsönybe, majd május 24-re gyereknapi játékokat állítottak össze az aulában.

Tavaszi DÖK programok

Diákönkormányzatunk erre a tanévre bőséges programot kínált a gyerekeknek. Bár még nincs vége a tanévnek, megállapíthatjuk, a tervezett rendezvényeket sorra megszervezték, így a tavaszi időszakban is több program volt, amin a gyerekek résztvehettek, illetve amikről beszámolhatunk.

 

 

1. Április végén a május első vasárnapján ünnepelt édesanyáknak készítettek a DÖK által szervezett kézműves-foglalkozáson ajándékokat az érdeklődő gyerekek. Az foglalkozáson készített ajándékokkal kedveskedtek édesanyjuknak. Örülünk a szervezésnek és reméljük a kezdeményezés nyomán ismét hagyománya lesz iskolánkban ennek szép szokásnak, amikor az édesanyákat köszöntik a gyerekek.

 

 

2. Az anyák napi ajándék-készítő hét szombatján, április 27-én a Börzsöny gyönyörű vidékére szerveztek túrát a "dökösök", immár az idei tanévben a harmadikat.

A túráról Földvári Ágnes tanárnő a következőképpen számolt be:

"Egy csodálatos 28 fős kis csapat gyűlt össze, akik nagy lelkesedéssel vágtak bele a túrába. Úgy kezdtem, hogy közöltem velük, sosem jártam az általam tervezett útvonalon, de bízzunk a technikában, a Locus Map applikációban, eltévedni nem tudunk. Egy, ami biztos, meg kell találnunk Judit nénit Verőcén, aki hatalmas adag palacsintával vár bennünket. Miután a motiváció megvolt, eltévelyedés nélkül célba értünk, ahol mindenfajta palacsinta, Judit néni és férje vendégszeretete fogadott. Közel 1 órás pihi után, folytattuk utunkat vissza Kismarosig, ahonnan indultunk.

A legyalogolt táv 13,5 km, amiközben 228 m szintmagasságot is legyőztünk.

Mindenki kellemesen elfáradt, és már kérdezgették a következőt, amely a jövő tanév szeptember végére, október elejére szerveződik majd."

 

 

3. Az utolsó májusi vasárnap a gyerekeké. Mivel vasárnap nem járunk iskolába, ezért a hétvégét megelőző pénteken volt "gyereknap" a suliban. Csak annyi, ami az óraközi szünetekben egy kicsit színesebbé tette a napot. A gyereknapi program elsősorban olyan ügyesség játékok kipróbálását jelentette, amik egy rövid szünetben is alkalmasak voltak a vetélkedésre és vidámkodásra. A kisebb gyerekek mellett a hatodikosok is szívesen kipróbálták magukat az ügyességi játékokban.

Köszönjük a gondnok Pista bácsinak az ötletes játékok elkészítését, aki szinte kihívást, egyben örömöt is érzett az elkészítésükben.

Köszönjük a DÖK munkáját segítő Földvári Ági néninek a tanévre tervezett gazdag kínálatot, köztük a fentebb említett három eseményt, amivel színesítette és megpezsdítette a gyerekek hétköznapjait az iskolában.

Vissza a hírekhez