Erdei iskola a Csattogó-völgyben

2023.06.21
Minden évben erdei iskolát szerveznek a felsősök. Így volt az idén is. Egy már bevált régi helyszínre, a verőcei Csattogó-völgybe szervezte Garda-Farczádi Ibolya és Mátyási Orsolya tanárnők a felső tagozatnak a négy napos programot. Esős hetük volt, de a hangulat és az élmények így is emlékezetessé tették ezt a pár napot.

 

Erdei iskola a Csattogó-völgyben

Június 6. és 9.között Csattogó-völgy adott otthont a majdnem 200 szűcsös felsősnek és az őket kísérő 18 pedagógusnak. A diákok osztály-és évfolyamszinten vettek részt a programokon. 

Már az érkezés pillanatában Kismaros helytörténetével ismerkedtek a diákok, patakvizsgálatra mentek, a falumúzeumban és a templomkertben hallhattak izgalmas történeteket.

Az egyik nap komppal keltek át Visegrádra, ahol az első út egyenesen a Salamon-toronyba vezetett. A program során visszarepültek a közel sem sötét, sokkal inkább csillogóan sokszínű középkorba: a Szent György Lovagrend tagjai egy látványos lovagi tornán mutatták be, hogy miképpen küzdöttek a harcosok a király és a királyné kegyeiért a 14. századi Visegrádon. Ezt követően a gyerekek a torony tetejéről csodálhatták a panorámát, amelyhez a Dunakanyar szolgáltatott hatásos hátteret; majd a Királyi Palotában fegyverbemutató és tárlatvezetés során kaptak betekintést Mátyás király korába.

A sétahajó és a Duna hullámai ringatták el a csapatokat a szállásra, ahol az osztályok egy-egy állókép/ 1 perces jelenet formájában esti mesével zárták a napot.

Egy másik nap a táborozók utaztak Magyarország legrégebbi erdei vasútjainak egyikével, a Királyréti Erdei Vasúttal, majd a hegység közepében, a legszebb börzsönyi túra egyikén jutottak el a körpanorámás Várhegy-kilátóhoz. 

Az utolsó estét a hagyományokhoz hűen az osztályok karaoke éneklése, majd a fergeteges disco zárta. 

A sport, tánc, kézműves foglalkozásokat és a jó hangulatot az eső sem tudta elmosni, így mindenki élményekben gazdag négy napot tudhat maga mögött.

Az erdei iskolában készült képek közül néhány a fotóalbumban található. Képek az erdei iskolából.

Mátyási Orsolya

 

Vissza a hírekhez