Erzsébet-tábor

2023.12.04
Az idei munkaterv összeállításakor úgy döntött a tantestületünk, hogy a szokásos tanév vége felé szervezett erdei iskola helyett, megpályázzuk az Erzsébet-tábort. A pályázatunk sikeres volt. Hat osztályunk vehetett részt a háromnapos programon november 20-23 között, Zánkán.

 

Adventi készülődés a Zánkai Erzsébet-táborban

Minden Zánkán táborozó gyermek elmondhatja, hogy nagyszerű élményben volt részük. A programokat az adventi készülődés jegyében állították össze az Erzsébet-tábor szervezői. A télies idő mellett a feldíszített fenyőfa, az adventi koszorú, a dekorációk mindenfelé a közelgő ünnep hangulatát idézték.

A gyerekek rengeteg program közül választhattak a három napos tábor ideje alatt. Volt korcsolyázás, lézerharc, cirkuszi előadás. Részt vettünk egy magas szintű sportvetélkedőn, első este néphagyományos előadáson, másik este Caramel koncerten (Molnár Ferenc Caramel, énekes), amit diszkó követett.

24 ötödikes, 30 hatodikos, 61 hetedikes gyermeket terelgettünk napjában étkezéshez, programokhoz, szabadidős tevékenységekhez. A programok közötti időben szabadon járkálhattak a tábor területén, az épületekben, ahol játszótér, csocsó, pingpong, kisbolt, mozi, társasjátékok sokasága közül választhattak. Ingyen ihattak forró csokit, teát bármennyit a fa bódékból. Kaptak diós-mákos pozsonyi kiflit, túró rudit, lekváros linzert, illetve egy minőségi mikulás édességcsomagot. Bőséges, jó minőségű ételt kaptunk, gyümölccsel, nasival. A gyerekek nagyon megbízhatóak, helyesek voltak, azt tették amire kértük őket, nem éltek vissza a bizalmunkkal.

A sok-sok program mellett még egyéb izgalomban sem volt hiány. Hétfő este 22.30-kor tűzriadó ébresztette azt, aki már elszendergett a fárasztó nap végén. Az éles visító hangot kiadó füstérzékelőt, szerencsére "csak" egy túlzott mennyiségben használt dezodor riasztotta be, ez bőven elegendő volt a riadalomhoz. Kalandos volt, de mindenki szépen, gyorsan el tudta hagyni a szobáját úgy ahogy az iskolában is tesszük év elején. Szerencsére semmiféle tűz nem volt, de a "próba" jól sikerült! Összeségében jól éreztük magunkat, már mondták is, hogy jövőre is pályázzunk.

Köszönet a tábor kísérő pedagógusainak: Árva Katának, Földvári Áginak, Juhász Ildikónak, Kiss Beatrixnak, Kovács Tasnak, Mohácsi Anikónak, Soósné Fodor Tündének, Szentes Dórinak, Dr. Varga Lászlónénak és a főszervezőnek Varga Judithnak, aki a pályázatott is összeállította.

Varga Judith összeállítása alapján, Lévai András ig.

 

Vissza a hírekhez