Farsang, 2019

2021.06.09
Mint minden évben, az idén is nagyon vártuk már a farsangot. Február 08-án, pénteken farsangoltunk, de most csak a felsősök. Sajnos az alsósok - a sok hiányzó miatt - majd egy későbbi időpontban, február 22-én tartják meg a farsangot. A felsősök jól sikerült programjáról Nagy Szilvia tanárnő készített beszámolót és képeket.

party_minions_2019.jpg

Farsang 2019

A farsangi hagyományok ünneplése iskolánkban is elengedhetetlen tradíció. Ennek örömére minden év februárjában nagy bulit csapunk, remélve, hogy a babona igaz és eliszkol végre a tél, de még inkább bízva abban, hogy diákjaink emlékezetes estét tölthetnek együtt, kitáncolva magukból a hétköznapok fáradalmait. A felsőseink által leginkább várt programjaink egyike a farsangi bál, amikor estig lüktet a zene az aula falai között, kifogyhatatlan a büfében a harapnivaló, és mindenki azon van, hogy a parti végén a lehető legszélesebb mosollyal az arcukon távozzanak a gyerekek.

De az „ereszd el a hajam” buliért azért kicsit meg is kell dolgozni! Hagyományainkon újítva kissé, idén tematizáltuk a rendezvényt. Minden osztálynak egy filmes műfajnak megfelelően kellett csoportosan beöltözni és egy választott filmjelenetet bemutatni. Ezzel az ötlettel feladtuk a leckét magunknak és a gyerekeknek is! Nem volt könnyű kitalálni a műsorszámokat, sokáig váltottunk aggódó pillantásokat a folyosón, vajon sikerül-e összerakni a produkciókat határidőre, de a végeredményből ítélve – mint ahogyan az a szűcsösökkel kapcsolatban általában ki szokott derülni – most is kár volt izgulni! Kreatív tanulóinknak és segítőkész kollégáinknak, illetve a lelkes szülőknek hála láthattunk János vitézt, Aladdint, Mulánt, Flintstone családot, Hupikék törpikéket, Csillagok háborúját, Jézus Krisztust szupersztárként, történelmi koronázást, horrorfilmekből szabadult rémisztő lényeket, telenovellát Fluimucil reklámmal megszakítva, szuperhősök összecsapását, de még azt is megfigyelhettük, hogyan részegednek le az állatok, ha erjedt gyümölcsöt falatoznak. Ó, és ha már említettem a koronázást, természetesen intézményvezetőnk, Lévai András idén is felhelyezte a koronát 8.-os bálkirályunk és bálkirálynőnk fejére, akik VIP zsámolytrónjukról követhették végig a showt.

Az előadások után pedig kialudtak a fények és kezdődhetett a diszkó az aulában, ahol a gyerekek kitáncolhatták, kiénekelhették magukból a fölös energiáikat, ha még voltak. Aki pedig elfáradt, a büfében várták a szendvicsek, pogácsák, palacsinták, linzerek, frissítők, és persze az ilyenkor elengedhetetlen szalagos, lekváros fánk, amit idén is hálásan köszönünk a Menzamintának!

Reméljük, felsőseink 2019-ben is remekül szórakoztak a farsangi bulin, legalább annyira élvezték, mint ahogyan az az arcukról sütött, és jövőre is örömmel vetik majd bele magukat az ünnepet megelőző lázas készülődésbe! A pedagógusoknak, kollégáknak pedig ezúton is köszönjük a szervezést, a segítséget, a részvételt! Fárasztó volt, de tudjátok, hogy nélkületek nem ment volna!


Nagy Szilvia

farsang_2019-montag.jpg

A felső farsangról készült további képeket a fotóalbumban találtok.

Vissza a hírekhez