Farsangi bál

2024.02.15
Az idén is volt farsangi program az iskolában. Az alsósok a hagyományos módon délelőtt osztálykeretben, délután a tornateremben farsangoltak, míg a felsősök - formabontó módon - három naposra tervezték a farsangot. Az idei felsős farsang szervezésében a diákönkormányzaté és Földvári Ági nénié volt a "főszerep". Az alsó tagozaton Bartucz-Baranyai Évának, Jurca Anitának, Sebestyén Reginának és Spingár-Nádházi Petrának köszönhetjük a remek programot.
A felsős farsangról Juhász Katalin tanárnő és a hatodikos tanulók is küldtek rövid beszámolót.

Farsang, 2024

A farsang, mely egy télűző ünnepség, a gyerekek egyik kedvenc ünnepe, ezért minden évben megrendezzük az iskolánkban. Idén február 9-én tartottuk a farsangot.

Az alsósok az osztálytermükben oldották meg mókás feladatokat, majd a tornateremben táncolhattak, ahol különleges jelmezeiket is megmutathatták.

A felsősök késő délután és este foglalták el a tornatermet, ahol kihirdették az előző két nap zajló jelmezverseny győzteseit, valamint az iskola bálkirályát és királynőjét. Majd kezdődött a mulatság. De nem csak a tornateremben táncolhattunk, volt Just Dance és karaoke is két másik teremben. A büfében a lelkes tanárok osztogatták a zsíros kenyeret hagymával és a különféle ízesítésű szörpöket, melyeknek vicces elnevezést adtak. Például: szerelem eszencia, vajsör. 

Ez az este örök élmény marad. Jövőre is érdemes lesz eljönni!

Nagypál Liliom, Hódos Honóra 6. b osztályos tanulók

 

Ebben az évben iskolánkban február 9-e volt a vidám farsangi összejövetel napja, ám az azt megelőző napokban is már a farsang hangulatában élhettek a gyerekek. Az egyik nap western hősnek öltözve, más napon régi retró időket megidéző ruhában, vagy néptáncosként, vagy éppen filmbéli hősként lehetett megjelenni és részt venni az aznapi tanórákon az iskolában. Örültünk neki, hogy sokan éltek a felhívással, igazán egyedi, szép „jelmezeket” láthattunk, ahogy a fotók is tanúsítják.

A hét fő eseménye azonban idén is a farsangi mulatság volt, Az alsós osztályok hangulatos, sok nevetéssel, vidámsággal tarkított játéka a tornateremben nagy élmény volt a gyerekeknek, ahol a játékokban a legkülönbözőbb jelmezekbe öltözött tanítónénikkel tették próbára ügyességüket, képességeiket.

A délután estébe hajló részében került sor a felsős osztályok farsangjára. Az esemény legizgalmasabb része minden évben a bálkirály és bálkirálynő választás, amely címre a diákok titkosan leadott szavazataiból válik egy 8. osztályos lány és szintén egy 8.osztályos fiú az „uralkodóvá”. Itt került sor a héten jelmezben megjelentek díjazására is.

A két esemény után már csak a táncé, a szórakozásé volt a főszerep. Aki megéhezett, ízletes falatokkal csillapíthatta a büfében éhét, és olyan különleges italokkal olthatta szomját, mint amilyen például a Szerelmi bájital, a Vajsör, vagy a Gumibogyó szörp névre hallgató ínyencségek.

A farsangi napokról készült fotók is bizonyítják, hogy ebben az évben is sikerült vidámsággal zárni a telet a mi iskolánkban is.

Juhász Katalin

 

A báli hangulata mind az alsós, mind a felsős programon fergeteges volt, amiért köszönettel tartozunk a szervezőknek, azon érdemes elgondolkodni, hogy kell-e három napos program a farsangra.

Alsó tagozaton: Bartucz-Baranyai Évának, Jurca Anitának, Sebestyén Reginának és Spingár-Nádházi Petrának, akik hatalmas lelkesedéssel csábították táncba a kicsiket.

A felső tagozaton elsősorban Földvári Ágnes tanárnőnek és a DÖK-ös segítőinek vagyunk hálásak a fáradhatatlan szervezésért.

Köszönjük!  

 

 

Az alsósok farsangi kavalkádját a tornaterembe szervezett felvonulás és táncmulatság koronázta meg. Előbb az 1-2. évfolyamosok majd a 3-4. osztályosok ropták a jelmezes táncokat. Az önfeledt jó hangulatot jól példázza a két kép, ami a mulatságról készült.

A farsangi mulatságon készült képeket a Fotóalbumban lehet megtekinteni.

A Fotóalbumban megtekinthető képeket Bakonyi Marietta és Szentes Dorottya készítette.

 

Vissza a hírekhez