Felsősök lettünk

2022.09.06
Éppen, hogy elkezdődött a tanév és máris izgalmas esemény volt a Szűcsben. Szeptember 2-án megvolt a Mazsolaavatónk, amit az idén is a DÖK szervezett az ötödikeseknek.

 

Mazsolaavató

Többéves hagyományunk, hogy a tanév elején a nyolcadikosok mazsolaavatón teszik emlékezetessé az ötödikeseknek, hogy felsősök lettek. Így volt ez az idén is. Szeptember 2-án, pénteken a hatodik órában az ötödikesek és a nyolcadikosok a tornaterembe vonultak. 

Földvári Ági néni egy megafonon próbálta az instrukcióit elmondani, de a berendezés csak a jó hangulat alapozására volt alkalmas. Sípolt, szirénázott, de, amit Ági néni mondani próbált senki sem értette, annyira eltorzult a hangja...

 

 

Végülis Mátyási Orsi néni "eredeti" hangján mondta el, hogy hamarosan vicces ügyességi feladatokat kell elvégezniük. Mindegyik feladat olyan, amiben minden nyolcadikos és ötödikes osztályonként egyaránt rész vesz.

Mert a mazsolaavató erről szólt: az 5. és 8. osztályos "A"-sok, "B"-sek és "C"-sek együtt ügyeskedtek  mindenféle vicces feladatban. A játék végén egy emléklapot és egy apró ajándékot is átadtak a nyolcadikosok az ötödikeseknek, ezzel is emlékezetessé téve számukra, hogy most már ők is a felsősök csapatához tartoznak.

Az volt a cél, hogy az önfeledt játék közepette kicsik és nagyok közelebb kerüljenek egymáshoz. Innestől kezdve a legfiatalabb és a legidősebb felsősök egy közösséghez tartoznak. A legfiatalabbak is mostantól fogva a "felsősök", ahol a "nagyok" figyelnek a kicsikre! (Az avatón készült képek a fotóalbumban megtekinthetők.)

Az ügyességi játékok mindenkit jó kedvre, nevetésre késztettek. Nagyszerű hangulatban telt az avatás!

Köszönjük a szervezőknek - Dóra Zsuzsa néninek, Földvári Ági néninek, Mátyasi Orsi néninek és Mohácsi Anikó néninek.

 

 

Vissza a hírekhez