Föld napja-Solymár

2022.04.28
Két év kényszerű kihagyás után ismét tarthattunk témanapot. A solymári Alsó-Jegenye-völgyet választották helyszínül a szervezők. A hely egy évekkel ezelőtti témanap helyszíneként már korábban bevált. Csodálatos erdei környezet, ahol biztonsággal elengedhetők a csapatok, ráadásul két irányból megközelíthető, lehetővé téve a 28 csapat feladatainak az elhelyezését. 12 nagy autóbusszal és nagy reményekkel indultak útnak a csapatok április 22-én, a Föld napjának reggelén. A nagyszerűen sikerült rendezvényről Besencziné Rozsnyay Adrienn készített beszámolót.

Végre újra Témanap!

Kicsit szomorkásan indult az időjárást tekintve a péntek reggel. Szerencsére a hangulatunkon ez mit sem rontott. Két kihagyott év után ugyanis nagy előkészületeket követően végre buszokra pattanva, csapatokba toborozódva útnak gördülhettünk Solymárra, hogy a Föld napján, április 22-én kicsik és nagyok együtt lehessünk kint a természetben egy akadálypályán. 

Hogy szemerkélt az eső, rá se rántottunk, legfeljebb esőkabátot húztunk és esernyőt nyitottunk. Mindent felülírt az izgalom és a közös élmény lehetősége. Melyre igencsak szomjaztunk az elmúlt években. S hogy mi várt ránk ezen a napon?  Megmászva a várat, rejtvényeket oldottunk, utunk során megfigyeléseket tettünk, hidakat számoltunk és még arra is rájöttünk, hogy mi nyomja Rózsika vállát. Megtudtuk, hogy a havasi cincér hol él és hogyan fejlődik, kirakóban meg is lelhettük. Az Exatlon pályán romboló és építőmanók serény munkáját élhettük meg, a Kupakkeresőben pedig harcoltunk a heggyel és a csúszós talajjal. Kódokat fejtettünk, patakvizet adogathattunk pohárból pohárba, floorball-ütővel labdát kergettünk s az ügyesebbek tekegolyóval tarolhattak is. Ha ügyesek voltunk utunk végén a megfejtett kóddal egy kincsesládát nyithattunk fel, ami még zenélt is!

S hogy még énekelni is volt kedvünk? A Szűcs induló sorai csak erre vártak, hogy ez zengjen az erdő fái között. Így legalább mindenki tudhatta, kik járták vigyázva a tájat és annak minden lakóját.

Köszönjük a szervezőknek, az ötletmestereknek ezt az igazán élménydús napot!

Besencziné Rozsnyay Adrienn

 

Az akadályversenyen is fontos szerep jutott a digitális technikának, az online tér használatának. Több feladat eredményes megoldásához - az okos fejek mellett - szükség volt az okostelefonokra is. Volt, hogy QR-kód segítségével ismerték meg a feladatot, vagy egy másik feladványhoz telefonon kaptak segítséget a gyerekek. Az egyik állomáson szelfit kellett készíteniük, majd azt töltötték föl a  linoit.com alkalmazás "parafatáblájára". A szelfiket ide kattintva érhetitek el!

Az akadályverseny eseményeiről készült további képeket a fotóalbumban nézhettek meg. (Képek-Kattints!)

Videóösszeállítás

a képekből. (Budai Blanka)

 

Vissza a hírekhez