Holland egyetemisták a Szűcsben

2022.04.28
Évek óta jó és eredményes kapcsolatokat ápolunk a Károli Református Egyetem (KRE) Pedagógiai Karával. Az Egyetemmel kialakult együttműködés részeként egy újabb színtérrel bővült a kapcsolatunk.

Holland egyetemisták a Szűcsben

Az Erasmus program keretében a Károli Gáspár Református Egyetem és az egyetemi oktatásáról híres hollandiai Utrecth városának Marnix Akadémiája (Marnix Academie) közötti kapcsolat részeként, tanító szakos hallgatók látogattak Újpestre. Az utrechti akadémia tanító hallgatói az újpesti látogatásuk során szerettek volna egy általános iskola életébe is bepillantást nyerni. Az elmúlt évek eredményes együttműködéseként a Károli Egyetem felkért bennünket a 25 hallgató fogadására, amit örömmel vállaltunk el.

Látogatásuk részeként megnéztek egy-egy matematika órát a 2.B (Budai Blanka) és a 4.A (Johanné Salánki Gabriella) osztályokban, illetve egy-egy angol órát a 4.C osztályban (Szabady Réka) és a 6.B osztályban (Hencz Gabriella). Az óralátogatások után Bordás Pálné intézményvezető-helyettes irányításával bejárták az épületet; bekukkantottak a különböző oktatási helyszínekre, megismerkedtek az iskola környezetével és hangulatával.

Jóleső érzés volt a sok érdeklődő kérdésüket és elismerő szavaikat hallgatni. Úgy érezzük, hogy a méltán híres holland oktatásra készülő fiatalembereknek, sikerült az érdeklődését felkeltenünk nemcsak az iskolánk, hanem a magyar oktatás iránt is. Örömmel tölt el bennünket, hogy pozitív iskolaképet tudtunk mutatni nekik.

A látogatás végén kölcsönös ajándékozással tettük emlékezetessé az ittlétüket.

Lévai András, intézményvezető

Vissza a hírekhez