Író-olvasó találkozó

2022.09.12
Évekóta halljuk; a mai gyerekek keveset olvasnak, nem járnak könyvtárba, csak ülnek a gép előtt, nem is tudják mit jelent az irodalmi művek élvezete, és így tovább...
Ha nem is teljesen van így, sok igazság van abban, hogy a klasszikus Gutenberg-galaxist háttérbe szorítja a digitális világ. Ezért is gondoltunk arra, megpróbálkozunk egy kicsit változtatni a gyerekek olvasási szokásain. Az idei tanévünk kiemelkedő feladata az olvasóvá nevelés. Elkészültek az erre vonatkozó terveink, aminek egyik első mozzanata, hogy vendégül hívtuk a 3.b-be Nyulász Péter írót. Erről a nagyszerű eseményről számol be Forrai Zoltánné, Ági néni a 3.b-sek tanító nénije.

 

 

Nálunk járt Nyulász Péter!

Nagysikerű író-olvasó találkozón vett részt a 3. b osztály. Ellátogatott hozzájuk Nyulász Péter a Helka trilógia, és sok más mondókáskönyv, meseregény szerzője.

A tavalyi tanév végén egy olvasóverseny kapcsán olvasták a gyerekek, az író: A fürdők réme című meséjét, mely a BerGer Szimat Szolgálat könyvek első regénye.  

 

 

Akkor beszélgettünk arról, milyen jó lenne az íróval találkozni. Ezért nagy izgalommal várták a gyerekek szeptember 9-t, amikor erre az eseményre sor került. Mesélt nekünk arról, hogyan lett író, hogy nem is olyan könnyű regényt írni, s mennyi ideig tart az alkotás folyamata. Olvasott nekünk találós kérdéseket, melyeket ő írt. S természetesen a regényről is beszélt, amelyet nagyon jól ismertünk. (Magyar kutyafajták a szereplők, akik mindig valamilyen bűnügyet nyomoznak ki.)

A végén dedikálta a könyveinket.  

A találkozó nagyon jó hangulatban telt. S rögtön utána megbeszéltük, hogy a jövő tanévben is hívunk egy ma élő írót, mert különleges élmény volt Nyulász Péterrel személyesen találkozni.

 

Forrai Zoltánné, tanító az alsós anyanyelvi mk. vezetője

 

A gyerekek előzetes munkája. Közösen mappát készítettek a szerző előző tanévben olvasott "A fürdők réme" c. művéből.

Vissza a hírekhez