Karácsonyi gála

2023.12.19
Pár nap és ott ülünk az ünnepi asztal körül, együtt lesz a család és várjuk az ajándékbontás izgatott perceit. Az ünnepre készülve, szerettünk volna mi is egy kis ajándékkal, már az ünnep hangulatát idéző műsorral kedveskedni a szülőknek. Az idei karácsonyi gálánkat december 18-án az Újpesti Kulturális Központ Ifjúsági Ház színháztermében tartottuk.

 

Karácsonyi gálaműsor a szülőknek

Szép és kedves hagyománya iskolánknak a téli szünet előtti karácsonyi gála. A kereszténység legnagyobb ünnepéhez igazodva éveken át törekedtünk templomi körülmények között bemutatni a műsorunkat. Az elmúlt pár évben szakítottunk e hagyománnyal; volt - kényszerűségből -, hogy online voltunk kénytelenek elkészíteni a programot, de próbálkoztunk az iskolai előadással is, de a tornaterem kongó terében, szülők nélkül nem tudtuk az ünnep hangulatát megidézni. Így az idén ismét külső helyszínen, az Újpesti Ifjúsági Házban a szülők előtt mutattuk be a karácsonyi műsorunkat, amiben az alsó tagozatos osztályok és a 6.b tanulói szerepeltek. A műsort Budai Blanka kollégánk fogta össze és rendezte.

A kényelmes színházi helyszín a karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódó, de kötetlenebb műsor összeállítást tett lehetővé. 

Így történhetett meg, hogy ez alkalomból ismét pótolhatatlan ajándékkal kedveskedtünk a szülőknek. Hiszen mi lenne szebb ajándék egy szülőnek, mint a csillogó szemű, az izgalomtól kipirult arcú gyermekét látni egy színpadon, miközben együtt izgulnak a sikeres szereplésért. Ez az élmény semmivel sem pótolható.

A gyerekek és pedagógusok már hetek óta szorgalommal, kedvvel készültek a műsorra. Minden tőlük telhetőt megtettek azért, hogy a lehető legjobban begyakorolják a műsorszámokat, tisztán énekeljék a hangokat. A szülők gondos segítségével elkészültek a kellékek és a jelmezek is.

Az előadás napjának délelőttjén a helyszínen tarthattak főpróbát. Délelőtt egyáltalán nem volt zökkenőmentes a próba, de estére nyoma sem volt a délelőtti akadozásoknak. Egy alaposan összerendezett, gördülékeny műsorfolyam - tökéletes technikai kiegészítéssel - egy kellemes, bájos, kedves karácsonyi hangulatú előadás szórakoztatta a nagyérdemű publikumot.

A gálaest műsorszámait Papp Ilona 8.b osztályos tanulónk konferálta fel. Az igazgató köszöntője után első műsorszámként a 6.b osztályosok "Santa Claus is coming" táncos bemutatója nyitotta az estet, majd a 3.c-sek meséltek a Mikulásról. A 4.b-sek a karácsonyt megelőző várakozásról, az Adventről meséltek. A 2.b-sek Betlehemese következett, majd vers a karácsonyról, amit a 3.a-sok tolmácsoltak. A többnyire negyedikesekből (4.b) álló boomwhacker (BW) zenekar rendkívül fegyelmezetten és pontosan "ütötte" a We wish you a merry Christmas variations betétdalainak hangjait, nagy sikerrel.

 

 

A második "a"-sok karácsonyi idézetei után egy látványos LED-lámpásokkal fényesített táncba kezdtek a hópelyhek, amiket a 2.c-sek varázsoltak a sötét színpadra.

A negyedik "a"-sok és "c"-sek közös csapata megható és elgondolkodtató karácsonyi történet elmesélésével hívták fel a szülők figyelmét arra, miért töltsenek több időt a gyermekeikkel.

Szószerint angyali volt az első "a"-sok Karácsonyi angyalokról szóló dalainak előadása. A legkisebbek bájos előadását a harmadik bések látványos, szintén fényekkel koreografált Gyertyatánca követte.

A gálaműsor utolsó produkciójaként a tanárok és a diákok közös kórusa tette fel a koronát a Karácsony éjjelén eléneklésével az estre.

 

 

Az idén ezt a jelképes, de felejthetetlen élményt adó ajándékot tettük a fenyőfa alá. A kedves, bájos és szeretetteljes műsorszámok olyan élményt adtak, amiről majd az ünnep estéjén is érdemes lesz beszélgetni.
Azoknak a családoknak, akiknek a kisgyermeke szerepelt a karácsonyi gálán lesz mit felidézni az ünnepi asztalnál. A szereplés élményének visszaidézése bizonyára hozzájárul majd a karácsony meghitt hangulatáshoz.

Köszönjük Budai Blankának, a gyerekeket felkészítő pedagógusoknak és valamennyi segítő munkatársunknak a felkészítést, a szervezést és a megható ünnepi hangulatot.
Köszönjük az Újpesti Kulturális Központnak a lehetőséget, hogy az Ifjúsági Ház színháztermében méltó körülmények között mutathattuk be a programunkat a szülőknek.

A műsorról az Észak-Budapesti Tankerületi Központ munkatársa, Benke "Joe" készített kiváló videófelvételt, ami itt érhető el: karácsonyi műsor felvétele 
Lentebb a műsorról készült néhány képpel próbáljuk megidézni az est hangulatát.

Ezúttal kívánunk mindenkinek békés, boldog karácsonyi ünnepet és sikeres új esztendőt!

Lévai András, igazgató

A karácsonyi üdvözlőlapot Kiss Beatrix tanárnő készítette.

 

Képek a gálaműsorból

 


 

Vissza a hírekhez