Mazsola-avató, 2021

2021.09.03
Most már több éves hagyomány, hogy a tanév első hetében az ötödikeseket felsősökké avatjuk. Diákönkormányzatunk fontosnak tartja, hogy a felső tagozat legfiatalabb tanulóit jelképesen és valóságban is felsősként befogadja. Ez az esemény a mazsola avató.

 

Az első tanítási hét péntekje. Vége az ötödik órának, kicsöngettek.
Hat osztálynyi tanuló, ötödikes és nyolcadik osztályosok nem a szokásos osztályfőnöki órára mennek, hanem kivonulnak a kisudvarra.
- Mazsola avató lesz!
- Micsoda?
- Ma-zso-la-a-va-tó!
- ???
- Ez egy olyan esemény, amikor az új ötödikeseket a befogadja a felső tagozat.

Egy kicsit megkésve előkerünek a technikai eszközök és Zsuzsa néni is, a DÖK tanár segítője. (Ő mindig szétizgulja magát, hogy sikerüljön az avatás!)
Most is így van ez, de ettől jó az egész! Már mindenki ott áll; ötödikesek és nyolcadikosok arra várva, hogy megkapják a feladatokat.

 

Mert a mazsola avató erről szól: az 5. és 8. osztályos "A"-sok, "B"-sek és "C"-sek együtt oldanak meg mindenféle vicces feladatot. Éppen az a cél, hogy az önfeledt játék közepette kicsik és nagyok közelebb kerüljenek egymáshoz. Innestől kezdve a legfiatalabb és a legidősebb felsősök egy közösséghez tartoznak. A legfiatalabbak is mostantól fogva a "felsősök", ahol a "nagyok" figyelnek a kicsikre! (Az avatón készült képek a fotóalbumban megtekinthetők.)

Az avatás jó hangulatban telt!

Köszönjük Zsuzsa néni!

Vissza a hírekhez