Mi már nem félünk a fogorvostól!

2023.10.24
Az olvasóvá nevelés programunk részeként újabb író-olvasó találkozóra került sor a múlt héten. Október 19-én Vig Balázs, a Móra Könyvkiadó szerzője látogatott el a 2.b-be.
A találkozóról Fodor Ágnes és Konrád Eszter tanítók írtak kedves gondolatokat.

 

Mi már nem félünk a fogorvostól!

 

Nagy volt az izgalom október 19-én a 2.b-ben. No nem azért, mert fogorvoshoz mentünk, hanem azért, mert Vig Balázs, a Móra Kiadó szerzője jött hozzánk vendégségbe. Ennek az író-olvasó találkozónak a szervezése még augusztus utolsó hetében kezdődött, amikor a tanító nénik, szüleink és az ismerősök olyan sok kommentet küldtek az osztályunkra a kiadó a hivatalos facebook oldalán, hogy végül mi lettünk az egyik szerencsés iskolai osztály, ahova ellátogatott a szerző.

 

 

A találkozó során Vig Balázs, A rettegő fogorvos c. könyvét mutatta be nekünk.  Persze nemcsak felolvasásról szólt ez a 45 perc, hanem volt móka és kacagás is bőven. A nevetőizmaink átmozgatása után Balázs bácsi a félelmetes, gyerekeket evő Fognyűvő doktor rendelőjébe varázsolt bennünket. Bevalljuk, hogy a történet elején még kissé a pad alá ereszkedtünk, és reméltük, hogy a félelmünket Fognyűvő doktor még véletlenül sem szagolja ki. Az sem segített az ijedtségünkön, hogy hallottuk a tanító néniket sopánkodni, jajveszékelni, szipogni, sőt még sírni is ebben az izzasztóan rémisztő váróteremben. A történet előrehaladtával kiderült, hogy a félelmetes Fognyűvő doktor még sem olyan rémes, mint amilyennek hittük, és még gyerekeket sem eszik. Megismerkedtünk néhány fogorvosi eszközzel, mint például a nyálelszívóval vagy a fogfúróval, és rájöttünk, hogy ezektől sem kell igazán tartanuk. Már nem bújtunk a pad alá, sőt bátorságtól duzzadva egyenes háttal hallgattuk tovább Balázs bácsi izgalmas történetét. Az biztos, hogyha az ember fogorvosnál jár, megjön a kedve egy alapos fogmosáshoz. Mi se tettünk másképp, sikáltuk a fogainkat, öblögettünk, köpködtünk, majd a legbájosabb mosolyunkkal fordultunk a tanító nénikhez.

Igazán boldoggá tett bennünket ez a látogatás. Azt kértük tőle, hogy jöjjön holnap is, de ha nem is holnap, akkor jövőre, és azután is. Megígértük, hogy ugyanekkora széles mosollyal várjuk majd, mint most, és még egy fontos ígéretünk volt: többé nem félünk a fogorvostól!

A 2. b osztály és a tanító nénik, Ági és Eszti néni

 

Vissza a hírekhez