Nagyon vártuk a Szűcs napot

2021.06.16
Az idei tanévben sok programunk elmaradt. A hosszú kényszerszünet után igazi felüdülés volt a Szűcs Nap, ahol mindkét tagozat nagyon élvezetes, jó hangulatú programot szervezett.

Július 14. Szűcs Nap

Az idei tanévünk legtöbb programját a pandémia miatt el kellett halasztanunk, de a májusi jelenléti oktatásba visszatérés reményt adott a tanév utolsó nagyszabású programjának, a Szűcs Napnak a megrendezésére. A tanév utolsó előtti napja alkalom volt egy vidám, bohókás délelőttre. Nem okoztunk csalódást a gyerekeknek.

 

 

Az alsó tagozatosok – Fodorné Branstädter Ágnes ötletére – hétpróbás játékot szerveztek a Farkaserdőben. Hét, inkább játékos, mint komoly feladatot kellett megoldaniuk a kicsiknek. A feladatokkal a legkissebbek is kiválóan megbirkóztak. Az erdőbe telepített állomásokat természeti környezetben, kellemes sétával, tanítóik irányításával járták végig az osztályok. Az egyik állomás feladataként - a személyiségi jogokra tekintettel - olyan osztályképet kellett készíteni, ahol az arcok nem felismerhetők. A különleges osztályképeket - a felsősökről készült képekkel együtt - a Linoit felületre töltöttük föl. 

A felsősöknek Dora Zsuzsa DÖK-öt segítő pedagógus és Kátai Tamás testnevelő kollégánk tervezett egy 24 állomásos Szűcs-vetélkedőt. A felsősök az iskola területén helyezték el az állomásokat. A pedagógus kollégák rendkívül ötletes és humoros játékokkal készültek. A játék időre ment (150 perc), minden csapat maga döntötte el, hogy milyen sorrendben keresi föl az állomásokat. A cél az volt, minél több pontot gyűjtsenek a vetélkedőt követő árverésre, ahol sportjátékokra és finomságokra lehetett licitálnia a Szűcs bankókra váltott pontokból. A vetélkedést minden csapat nagyon élvezte és a pontgyűjtés miatt igazi "pörgős", jó hangulatú délelőtt volt, amit a jól sikerült licitálás koronázott meg. Az alsós hétpróbán is és a felsős vetélkedőn is a névadó Szűcs Sándor életével, sportpályafutásával kapcsolatos feladatok voltak a középpontban. Természetesen az ügyességre, a kreativitásra is szükség volt, de a névadóval kapcsolatos alapinformációkat minden "szűcsösnek" illik ismerni. 

 

 

Bár a szervezésre nagyon rövid idő állt rendelkezésre, a tantestület példásan fogott össze a program érdekében. Külön elismerés illeti a főszervezőket - Dora Zsuzsát, Fodor Ágit és Kátai Tamást -, akik ötleteikkel, átgondolt szervezésükkel biztosították a Szűcs nap emlékezetességét. Ennek és a kiváló feladatoknak is köszönhető, hogy egy tartalmas, jó hangulatú esemény adott némi kárpótlást az évközben elmaradt hagyományos programjainkért.

Köszönet a szervezőknek és a kollégáknak!

 

Vissza a hírekhez