Okosterem

2021.06.09
Fontos esemény volt december 10-én iskolánkban. Átadásra került a kerület első, egyes információk szerint a főváros első teljes felszereltségű "okosterme".

okosterem-megnyito3.jpg

Az "okosterem" egy digitális oktatási eszközökkel felszerelt, elsősorban a csoportmunkára alkalmas bútorokkal felszerelt tanterem. Ebben a tanteremben még véletlenül sem úgy és olyan eszközöket szereltünk be, amik egy hagyományos berendezésű tanteremre emlékeztetnének.

Az okostermet az Észak-Budapesti Tankerületi központ kezdeményezésére és finanszírozásával, az Újpesti Önkormányzat támogatásával a RACIONET Kft. alakította ki. A kialakítást az iskola Tartalmas Gyermekkor Alapítványa is támogatta, illetve szülők is segítették a létrejöttét.

A hétfői megnyitó a gyerekek műsorával indult. Először egy látványos és a maganemében egyedi műsorszámot a felsősök Boomwhackers előadását élvezhették a vendégek. A műsorszámot Budai Blanka munkatársam tanította be. Másodikként Berta Lili szavalata el nagyszerűen Lackfi János: A fekete router c. az eseményhez választott versét. A vers betanításában Hencz Gabriella tanárnő volt Lili segítségére.

okosterem-megnyito.jpg

A műsor után Tamás Ilona igazgató asszony mondta el köszöntőjét, majd Wintermantel Zsolt polgármester úr mondott köszöntőt. Lévai András igazgató a pedagógiai kultúra változásáról és az okosterem hasznosságáról beszélt. Az okosterem lényegéről Ivényiné Szabó Andrea, a Tankerületi Központ munkatársa tartott tájékoztatót.

Az átadó ünnepség látványos bemutatóval folytatódott, Fodorné Branstädter Ágnes tanítónő hozzáértő moderálásával. Külön csoportokban dolgoztak a gyerekek (az ötödikes Sulibankos szakkörösök), az Önkormányzati és Tankerületi vezetők, az intézményvezetők, az érdeklődő pedagógusok, illetve a Károli Gáspár Egyetem Tanítóképző Karának munkatársai egy-egy csoportban.
A csoportok különböző módon, de a teremhez kapcsolódó feladatokat végeztek. A téma volt közös: kapcsolódó pénzügyi- és gazdálkodási ismeretek.

okosterem-megnyito2.jpg

A végzett munkáról minden csoport beszámolt, megosztva tapasztalatakat a többiekkel és a vendégekkel.

A bemutatót Racskó Péter - a RACIONET Kft. oktatási ágazatának vezetője - irányításával egy Kahoot-os alkalmazással zártuk. A Kahoot-os kvízkérdéseket is az egyik csoport állította össze egy külön, de az okosteremhez kapcsolódó szobában.

A bemutató jóhangulatban és mindenki aktív részvételével telt. A képek is és a bemutatót követő beszélgetés is abban erősített meg bennünket, hogy a vendégeink érdeklődők voltak és jól érezték magukat az átadó ünnepségen.

Köszönjük a támogatásokat és a megtisztelő jelenlétet az átadó ünnepségen.

Az eseményről beszámolt az ujpest.hu és képek találhatók az Újpest-Káposztásmegyer Facebook oldalon is.

Vissza a hírekhez