Scottie Go!

2021.06.09
A digitális oktatás lehetőségeit keresve figyeltünk föl a Klett Kiadó ajánlatára. Egy nagyszerű társasjáték bemutatóját ajánlották. Györk Krisztina kolléganőnk kezdeményezésére Simon Tamás, a kiadó képviselője két osztályban és az érdeklődő pedagógusoknak is bemutatta a játékot.

scottiego-cim.png

Nálunk járt Scottie

2019. március 20-án a Klett kiadó jóvoltából ingyenes bemutatóórán vehettek részt tantestületünk tanárai és két alsó tagozatos osztályunk.

A tanári bemutató folyamán a Scottie Go játékos programozás elemeivel, a játék tableten futó alkalmazásával ismerkedhettünk meg. Az egyes feladatok egy kerettörténetbe ágyazva jelennek meg az alkalmazásban. Az egymásra épülő pályák megoldását videók segítik. A játék előnyei közé tartozik, a parancssorok összeállítását, újonnan belépő utasítások megértését magyarázó szövegek is feltűnnek a pályák teljesítése előtt. Többször is lehetőség van a javításra, újra próbálkozásra.

A játékhoz tartozik egy játékdoboz is, melyben az egymásba építhető parancssor elemekkel lehet kiépíteni magát a mozgássort, melyet Scottie robot végrehajt az alkalmazásban.

scottie-go-2.jpg

Az összeépített utasításokat az eszköz kamerájával olvassa be a parancs lapocskák oldalán található QR kódok segítségével.

A tanári bemutató foglalkozás után a 2B osztály tanulócsoportja, majd a 3/C osztály tanulócsoportja élvezhette a játékos programozást.

A Scottie Go! játék, segítségével a diákok megismerhették előzetes ismeretek nélkül is a programozás alapjait. Bepillantást nyerhettek a kódolás világával, miközben a játék használata során a csoportmunkában szociális készségeik és kompetenciáik is fejlődtek.

A gyerekek csoportokban dolgozva, tableteken és az alkalmazáshoz készült játékdobozban található parancssor elemek összeépítésével bepillantást nyerhettek ebbe a remek lehetőségbe.

scottie-32.jpg

Ez a játék ötvözi a puzzle elemek adta manuális tevékenységet, a gondolkodási képességek fejlődését, a probléma megoldás különböző stratégiáinak kialakítását, az innovativitást, a napjainkban már elvárt interaktivitást és még rengeteg az iskolában és a hétköznapi életben jól használható képesség fejlesztését.

Jó szívvel ajánlom mindenkinek ezt a lehetőséget.

Köszönjük a lehetőséget a kiadó munkatársának: Simon Tamás úrnak!

Györk Krisztina

scottie-go-1.jpg

Vissza a hírekhez