Tanévnyitó ünnepség

2023.09.08
Még nyárias időben, de mint mindig most is elérkezett az ősz első napja, szeptember 1. az iskolakezdés ideje. Ünnepséggel kezdtük a tanévet, melyre a másodikosok készítettek évnyitó műsort, amely után az iskola igazgatója nyitotta meg a tanévet.

 

Tanévnyitó ünnepély, 2023. szeptember 01.

Kikerülhetetlenül elérkezett szeptember 1-e, amikor is mindenkinek félbe kell szakítania egy időre a nyári szünetet. Ezt követő hónapokban a tanulás lép a pihenés, a kikapcsolódás helyébe.

Már hét óra körül érkeztek az ünneplőbe öltözött iskolás gyerekek. Az elsősöket még kézen fogva kísérték az osztálytermekhez a szüleik, de a nagyobbak már egyedül keresték meg az osztálytermeiket, hiszen jól tudták már hová kell menniük. A gyerekek örömmel, jókedvvel és szívesen jöttek az iskolába. Mindenhol vidáman nevetgélők lármája töltötte be az iskola előtti teret, az aulát majd az udvart, ahol az ünnepséget tartottuk. Jó volt látni-hallani, hogy újra életre kelt az iskola.

A tanévnyitó műsort a másodikosok készítették.
Bartucz-Baranyai Éva tanítónő frappáns és kedves összeállítása igazi derűs ünnepi hangulatot teremtett. Másodikosai szalagos gyakorlata után az elsősök mondtak tréfás iskolaköszöntő verseket. Kedves pillanata volt az ünnepségnek, amikor egy nyolcadikos tanulónk egy elsős kislánnyal - és egy mackóval - közösen mondtak tanévet köszöntő verset.

A műsor után az iskola igazgatója tartott tanévnyitó beszédet. Külön köszöntötte az elsősöket és megnyugtatta a szüleiket, hogy mindent megtesznek azért, hogy a tanév végén elégedettek legyenek kisgyermekeik bizonyítványával. Vekerdy Tamás szavait idézte; (a gyerek) „Nem azért utálja az iskolát, mert nem tud tanulni, hanem azért nem tud tanulni, mert utálja az iskolát.” Ígéretett tett a szülőknek, hogy olyan iskolát szeretne, amit a gyerekek is szeretnek.

Beszéde végén megnyitotta a 2023-2024-es tanévet, az iskola történetének 42. tanévét.

 

Vissza a hírekhez