Tanévzáró ünnepély

2021.06.25
A tanév ünnepélyes zárása június 21-én volt. Igazi, nyarat idéző kánikulai hőségben rendeztük a tanév utolsó nagy eseményét az udvaron, délután öt órakor.
A még érvényben lévő megelőző szabályok miatt csak az iskola tanulói és pedagógusai vehettek részt az ünnepségen, de így is örültünk, hogy a legérintettebbek személyesen lehettek jelen. Ahogy a ballagásról, úgy a tanévzáró ünnepélyről is videófelvétel készült, amit az iskola YouTube-csatornáján lehet megtekinteni.

A tanév utolsó eseményét már mindannyian nagyon vártuk. A 39. tanévünk végére értünk és örömmel állapíthatjuk meg, hogy a rendkívüli szabályok és a COVID fenyegetettség ellenére, szép eredményekkel zártuk ezt a tanévet is.

A tanévzáró műsorát - hagyományainknak megfelelően - a harmadik évfolyamosok állították össze és mutatták be. (A tanévzáró ünnepélyről készült videófelvétel az iskola YouTube-csatornáján érhető el.)

 

Az ünnepség a Himnusz hangjai után a gyerekek vidám és hangulatos műsorával folytatódott. A versek, irodalmi részlete már mindegyike a nyarat, a pihenést, a lazulást idézte. A műsort érdeklődő figyelemmel kísérő gyereksereg a vakáció felírat felmutatására megélénkült és megérdemelt tapssal köszönte meg harmadikos társaiknak a kedves műsort.

 

 

A műsor után az intézményvezető rövid tanévértékelésében kiemelte a tanév legfontosabb eseményeit, szép eredményeit, de szót ejtett az elmaradt programokról és a már-már megszokássá vált pandémiás intézkedésekről is. Az értékelés után a legkiválóbb tanulmányi eredményt elért tanulóknak jutalomkönyveket és egyéb elismeréseket adott át.

A nyári szüntre vonatkozó információk elhangzása után már csak a nagyon várt mondat volt hátra: "Ezennel a 2020-2021. tanévet bezárom." A szokásos ováció és taps jutalmazta a mindenki által nagyon várt bejelentést. Az ünnepség a Szózat hangjaival ért véget. 

A bizonyítványok kiosztása a tantermekben történt, ahol még az osztályfőnökök is elköszöntek egy rövid időre az osztályaiktól.

Szép nyarat és megérdemelt vakációt kivánunk az iskola tanulóinak és dolgozóinak!

Vissza a hírekhez