Tisztaszoftver

2021.06.04
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium bejelentette a "Tisztaszoftver program" kiterjesztését, amelynek keretében a magyarországi diákok otthonra díjmentesen megkapják az Office 365 Pro Plus csomagot.

December óta a diákok és szüleik ingyenesen letölthetik és legálisan használhatják a Microsoft Office Pro plus alkalmazását.

Az ezzel kapcsolatosan az alábbi tájékoztató levelet kaptam a KLIK elnökétől:

"Tovább bővült a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Tisztaszoftver programja (www.tisztaszoftver.hu). Ezzel egyedülálló lehetőség nyílt meg a diákok és a szüleik előtt. A Microsoft Digitális Oktatási Alapcsomagjának újabb elemeként most minden iskolás gyerek akár 5 számítógépre, valamint további 5 mobil eszközre ingyen töltheti le otthonában a legelterjedtebb irodai programcsomag, a Microsoft Office legújabb, jogtiszta verzióját a következő linken: www.o365.educatio.hu

Az Office 365 Pro Plus csomag tartalmazza minden olyan alkalmazás – többek között a Word, az Excel, a PowerPoint vagy a Publisher – legfrissebb verzióját, amelyek tanulmányaik során támogatják a gyerekeket, magabiztos felhasználói tudást adnak, hosszú távon pedig a jövőbeni foglalkoztathatóságukra is hatást gyakorolnak.

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ osztozik a Tisztaszoftver Program célkitűzésében, amely a diákság támogatására és motiválására irányul egy olyan, legális szoftver használatával, amely megkönnyíti a mindennapi tanulást és a közösen végzett feladatok ellátását, valamint megismerteti a diákokkal a jogtiszta szoftverhasználat előnyeit.

A jogtiszta szoftver ingyenes letölthetőségének népszerűsítésében számítunk az együttműködésükre és a segítségükre."

Az elnöki tájékoztató mellékletei innen tölthetők le. A letöltéssel kapcsolatos információkat itt találják meg.

Kérem, éljenek a lehetőséggel!

Lévai András intézményvezető

Vissza a hírekhez