Tornatermünk névadója: Dombi Rudolf

2021.06.04
Nagy megtiszteltetés ért bennünket. Szeptember 1-jén nem csak új tanévet nyitottunk, hanem ezen a napon vehette föl tornatermünk egykori tanítványunk, Dombi Rudolf olimpiai bajnok nevét is.

A Magyar Diáksport Szövetség kezdeményzésére a MOB támogatásával még 2012-ben mozgalom indult a "Mi iskolánk bajnoka" címmel. A kezdeményezés lényege, hogy az olimpikonok megjelölhették azt az intézményt, amelynek tornacsarnoka felvette a nevüket. Dombi Rudolf a 2012. évi londoni olimpia bajnoka egykor iskolánk tanulója volt. Rudi számára mi sem volt természetesebb, mint valamikori iskoláját megjelölni.

A szepember 1-jei névavatásra felújított tornaterem várta a vendégeket és az iskola tanulóit, pedagógusait. A felújítást, ami a tornaterem teljes kifestését jelentett a festék gyártó és forgalmazó Poli-Farbe Kft. végezte el a nyári szünetben. A MOB aranyfokozatú támogatója, 700 e forint értékű munkát végzett a tornateremben. A névavató jelentős esemény, amiről a Poli-Farbe Kft is és az Újpesti Napló (13. oldal) is beszámolt. Mi is büszkék vagyunk erre az eseményre, hiszen a mozgalom keretében egyike vagyunk annak a három iskolának az országban, akik kiválasztásra kerültek. De nem csak a felújítás oka büszkeségünknek.
Az is jóleső érzéssel tölt el bennünket, hogy olyan nagyszerű sportember nevelődött iskolánkban, mint Dombi Rudi. Példaként állíthatjuk őt mostani tanítványaink elé; szorgalommal, kitartással hasonló nagyszerű eredményekre lehetnek képesek ők is, mint Rudi.

Névavató ünnepségünket megtisztelte jelenlétével Dr. Molnár Szabolcs alpolgármester, Dobous Fayez képviselő, Házlinger György IV. Tankerületi igazgató, Balogh Gábor a Magyar Diák Szövetség elnöke és természetesen Dombi Rudolf olimpiai bajnok. A támogató Poli-Farbe Kft-t Sotkó Krisztina képviselte.

Hálásan köszönjük a Poli-Farbe Kft. vezetőinek, a "Mi iskolánk bajnoka" mozgalom elindítóinak, hogy iskolánk tornatermét felújították. Hálásan köszönjük Újpest Önkormányzatának, hogy a kifestett tornatermet új sporteszközökkel (bordásfal, kosárpalánk, mászókötél konzolok, mászókötelek, labdafogó hálók) szerelte fel.

Vissza a hírekhez