Újpesti elismerések, 2023

2023.05.25
Május 18-án adták át az újpesti Polgármesteri Hivatal Dísztermében az idei év újpesti elismeréseit. Iskolánkból két kiváló végzős diákunk kapott elismerést. Bene Réka Újpest Kiváló Sportolója, Rábai Miklós Újpest Kiváló Tanulója kitüntető díjat vehetett át Újpest alpolgármesterétől.

A kitüntetettekről dr. Rábai Miklós készített fotókat.

 

Az újpesti kitüntetettek a Szűcs Iskola kiválóságai

Jóleső örömmel hallgattam néhány nappal ezelőtt az újpesti polgármesteri hivatal munkatársának telefonhívását, amikor arról tájékoztatott, hogy két tanítványunk is elismerést kap. 

A két végzős tanítványunkat még márciusban terjesztettük föl az újpesti kitüntetésekre. Bene Rékát (8.B) kiváló sporteredményeiért és kitűnő tanulmányi teljesítményéért, Rábai Miklóst (8.B) kitűnő tanulmányi és kiváló versenyeredményeiért gondoltuk alkalmasnak az elismerésekre. Mindkét tanítványunk kiváló adottságokkal és képességekkel rendelkezik, de mindezek mellett kitartó szorgalommal és eltökéltséggel igyekeznek céljaik elérésében. 

Május 18-án a Polgármesteri Hivatal Dísztermében megrendezett kellemes ünnepség keretében vehette át Réka az Újpest Kiváló Sportolója, Miklós pedig az Újpest Kiváló Tanulója díjat  Czigler László alpolgármestertől.

Az egész iskola közössége büszke kiváló diákjainkra. Gratulálunk az elismerésükhöz!

Lévai András, igazgató

 


Méltatások

Bene Réka Viktória elsős kora óta az Újpesti Szűcs Sándor Általános Iskola tanulója. Azóta minden bizonyítványa kitűnő, és minden tanévet általános nevelőtestületi dicsérettel fejezett be. 

Tanulmányi munkája és a sport mellett iskolai és kerületi tantárgyi versenyeken is részt vesz. Az idei tanévben a Bolyai természetismeret versenyen területi 4. helyezést ért el, a Bolyai matematika területi versenyen 8. lett, a kerületi matematika versenyen pedig az 5. helyet szerezte meg.

Csendes, rendkívül szerény kislány. Barátságos, jószívű, kedves, minden osztálytársa szereti. Segítőkész, udvarias, tanáraival tisztelettudó, példás magatartású és szorgalmú. A légtorna sportágban szerzett tudását, tapasztalatait az iskolai rendezvényeken is hasznosítja. Az osztály farsangi táncát akrobatikus elemekkel színesíti, az iskolai Bokréta ünnepségen fellépést vállal.

Heti 8 órát edz. Kevés szabadidejében is a légtornával szeret foglalkozni: keresi az újabbnál újabb gyakorlatokat. Jövőbeli tervei között szerepel a légtorna tanítása is. Jelenleg is sokat segít az edzéseken a kisebbeknek. Továbbtanulási terveit is a sport motiválja: nagyon érdekli az emberi test felépítése, rehabilitációt szeretne tanulni, hogy segíteni tudjon az embereken.

A légtorna versenyeken kívül rengetegszer vesz részt előadásokon is: 2019-ben a Tűzcirkusz előadássorozat keretében 56 előadáson lépett fel a Fővárosi Nagycirkuszban.

2015 óta a Rippel Brothers Akadémia (RBA) tagja. Edzői szerint Rékát töretlen akarat, erő és a sportág iránt tanúsított alázat jellemzi. Meglátásuk szerint Réka fizikai és mentális adottságai tökéletesek ahhoz, hogy kiemelkedő sikereket érjen el, mint ahogyan ezt eddig is bizonyította.

(Részlet a Hencz Gabriella osztályfőnök által összeállított felterjesztésből.)

 


 

Rábai Miklós elsős kora óta az Újpesti Szűcs Sándor Általános Iskola tanulója.

Az elmúlt évek során folyamatosan kitűnő tanulmányi eredményt ért el. A jeles osztályzatokon kívül minden évben számos tantárgyi dicséretet is kapott: első osztályban 3, második osztályban 5, harmadik osztályban 3, negyedik és ötödik osztályban 2, hatodik osztályban 7, hetedikben 11, nyolcadik félévben pedig 8 tantárgyból. Hatodik és hetedik osztályban év végén általános nevelőtestületi dicséretben részesült.

Sokoldalú tehetség. Rajztehetsége már kiskorában látszott, rajzai mérnöki pontosságú, igényes alkotások. Alsó tagozatosként rendszeresen indult képzőművészeti versenyeken, rajzait kerületi kiállításokon is megcsodálhatták az érdeklődők. Remekül fogalmaz: irodalmi munkáit életkorát meghaladó szókincs, stílus és kreativitás jellemzi. Harmadik osztályos korától fogva minden évben csapattag volt a Bolyai matematika versenyen, és négyszer vett részt a Zrínyi matematika versenyen.

Bár leginkább a reál tantárgyak érdeklik, minden területen tudása legjavát nyújtja. Házi és szorgalmi feladatait, esszéit, PPT-it bármely témakörben precízen, alaposan, igényesen készíti el. Füzetvezetése esztétikus, órai aktivitása kiemelkedő. Magatartása, szorgalma, lelkesedése, kitartása és tudása követendő példa az osztályba járó többi 17 fiúnak is.

Minden területen maximális elvárásokat támaszt magával szemben, a kiválóra törekszik, nemcsak a tanulás, hanem egyéb feladatai elvégzésének terén is. Szereti a rendet maga körül, dolgait jól átgondolt módon szervezi és rendezi. Érdeklik a fizika, a csillagászat, a kémia, a metafizika, az időutazás és a politika kérdései is. Komolyan érdeklődik a számítógépes programozás iránt, jár is ilyen tanfolyamra. Maga is szerkesztett már játékprogramot, de klasszikus táblás játékokon is szívesen gondolkozik. Ha bármilyen dolog komolyan felkelti az érdeklődését, azzal autodidakta módon elkezd foglalkozni. Legutóbb a 3d-s rajzoló programot kezdte el így tanulni.

Jól nevelt, barátságos, kedves, nyitott személyiség. Kritikus gondolkodású, határozott véleménnyel bír, amelynek hangot is ad. A felnőttek beszélgetésébe könnyen bekapcsolódik, komoly beszélgetőpartner. Érdeklik a filmzenék, rendszeresen hallgat komoly filmklasszikusokat, de tanuláshoz időnként hagyományos klasszikus zenéket is. Kedvenc sportja az úszás. Nagyon jó testvér: a kishúgát nagyon szereti, a nagy korkülönbség ellenére remekül kijönnek egymással, rengeteget játszik vele, és gyakran segít neki a tanulásban is.

(Részlet a Hencz Gabriella osztályfőnök által összeállított felterjesztésből.)

Vissza a hírekhez