Víz Világnapja, március 22.

2021.06.09
Március 22-én a Víz Világnapján csatlakoztunk a Happy-hét mozgalomhoz. Cél, hogy minden szünetben igyál egy pohár csapvizet. A rendezvényről Fodor Ági néni írt beszámolót.

vizvilagnapja-logo.jpg

Mondj nemet a cukros üdítőkre! Igyál minden szünetben 1 pohár vizet!

Március 22-én, a Víz Világnapján, iskolánk is csatlakozott az idén 10. alkalommal megrendezett Happy Hét programsorozathoz azzal a céllal, hogy tanulóink egészségtudatos életmódját, táplálkozási szokásait formáljuk. Az erre a napra alakult „VÍZIZSARU- SZOLGÁLAT” lelkesen köszöntötte reggel 8 óra előtt az iskola kapujában a pedagógusokat, a tanulókat és az őket kísérő szülőket, akiknek nem volt más dolga, mint felmutatni az otthonról hozott csapvizet és inni belőle a nap kezdéseként.

vizvilagnapja-igyal-vizet-s.jpg

A 2. szünetben együtt BINGÓZOTT az iskola valamennyi tanulója. A játék kapcsán megtudhatták többek között azt, hogy hogyan függ össze az eredményes tanulás és sportolás a napi vízfogyasztással, mennyit lehet spórolni azzal, ha a cukros üdítők helyett csapvizet iszunk, milyen hatással vannak ezek az üdítők fogainkra, mennyire befolyásolják az elhízást.

vizvilagnapja-igyal-vizet-fiu-s.jpg

A legeredményesebb játékosok végül kipróbálták, hogyan lehet a vizet ízesíteni citrommal, lime-mal, mentával.

Bízunk benne, hogy sikerült minél több gyereket meggyőzni arról, hogy a víz a legjobb választás, ha szomjasak vagyunk!

2019. március 25.

Fodorné Branstädter Ágnes (munkaközösség-vezető)

A Víz Világnapja alkalmából két osztályunk is járt az Észak-Pesti Szennyvíztisztító Telepen. A látogatásról Garas Laura Dóra és Izsák Péter - mindketten 3.b osztályosok - beszámoltak a tapasztalataikról. Írásaik és a képek az Öko-hírekben olvasható.

vizvilagnapja-kezek-s.jpg

Vissza a hírekhez