Beiratkozás

A március 22-i ManóSuli foglalkozásaival véget ért az iskolaválasztás előtt álló szülőknek szervezett programsorozatunk. Időközben megjelent a felhívás a 2024/2025. tanévi iskolai beiratkozásról. A felhívást az óvodákban és az iskola bejáratánál is megtekinthetik, de a lentebb található tájékoztatóban is elérhetővé tettük. Az áprilisi beiratkozással kapcsolatos tudnivalókat alább olvashatják. Az elektronikus beiratkozást szülői tájékoztató segíti, ami a lentebbi tájékoztatóban elérhető linken letöltehető. A beiratkozásra szolgáló KRÉTA felület (BÁI) március 27-től lesz elérhető.

 

A 2024/2025-ös tanévre történő általános iskolai beiratkozás eljárásrendje

 

A tanév rendjéről szóló 30/2023. (VIII. 22.) BM rendelet 7. §-a alapján a személyes beiratkozás napjai: 2024. április 18-19. 

Mindkét napon reggel 8.00 és 19.00 óra között az I. emeleti Titkárságon lehet beiratkozni. A személyes megjelenés a beiratkozás folyamata során kötelező.

A korábbi éveknek megfelelően a szülő/törvényes képviselő csak egy általános iskolába nyújthatja be gyermeke jelentkezését. Ez lehet a körzetes vagy a választott iskolája. Ha valaki a választott iskolába iratkozik és tölti föl az adatokat, nem kell külön a körzetes iskolában is megjelennie.

(Ha jelzik a körzetes iskolának, hogy más iskolába szeretnének iratkozni, azzal segítik a körezetes iskola munkáját.)

Tájékoztatjuk a kedves szülőket, hogy március 27-én elérhetővé vált a KRÉTA BÁI (Beiratkozás Általános Iskolába) felület. Az alábbi linkre kattintva innen is elérhetik a felületet.

 

(https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap)

 

Az elektronikus adatfeltöltést az innen elérhető szülői tájékoztató segíti. Javasoljuk a beiratkozás előtt tanulmányozzák át a tájékoztatót. A személyes megjelenés alkalmával már csak az adatoknak az egyeztetése történik, lényegesen lerövidítve a beiratkozás folyamatát.

Javasoljuk, hogy éljenek az online jelentkezés lehetőségével és a személyes beiratkozás időpontjáig töltsék föl az adatokat és a dokumentumok másolatait a KRÉTA e-Ügyintézés BÁI felületén.

Természetesen, aki nem használja az előre feltöltés lehetőségét, számukra a személyes beiratkozás alkalmával az iskola ügyintézője fogja az adatokat feltölteni és egyeztetni a bemutatott dokumentumok alapján.

A sorban állás elkerülése érdekében lehetőséget adunk az időpontfoglalásra. Azoknak akik időpontra jelentkeznek bizosítani tudjuk, hogy hosszabb várakozás nélkül tudjanak beiratkozni. (Akik időpontfoglalás nélkül érkeznek lehet, hogy várakozásra kényszerülnek.) Félóránként hat beiratkozót tudunk fogadni. Időpontot telefonon foglalhatnak az iskolatitkárnál az iskola telefonszámán (06 1 233-2978 esetleg a +36 30 2509 544) április 10-11-én és április 15-16-án 8.00 és 15.30 óra között. Éljenek a lehetőséggel!

A nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról szóló 20/2012. EMMI rendelet 22.§ (4) bekezdése értelmében az általános iskola első évfolyamára történő beiratkozáskor be kell mutatni:

  • a gyermek nevére kiállított személyazonosságot igazoló hatósági igazolványokat,
  • a (7) bekezdés értelmében pedig az intézmény a gyermek lakcímkártyája alapján
    ellenőrzi, hogy a lakcím nyilvántartásban a tanuló lakóhelyeként vagy tartózkodási
    helyeként az iskolai beiratkozás első határnapját megelőző három hónapnál régebb óta
    szerepel-e.
  • különélő szülők a törvényes képviseletről szóló nyilatkozat mellé csatolják a bíróság vagy a gyámhatóság határozatát.

A beiratkozásról szóló felhívás letölthető változatát ide kattintva érhetik el.

A beiratkozás alkalmával szükséges nyilatkozatok mintáit az alábbi felsorolásban érhetik el:
– Nyilatkozat törvényes képviseletről (pdf; docx)
– Nyilatkozat életvitelszerű ott lakásról (pdf; docx)
– Nyilatkozat etika vagy hit- és erkölcstanoktatásról (pdf; docx)
– Nyilatkozat fokozott kockázatú allergiás tanulóról* (pdf; docx)
Adatlap elsős beiratkozáskor

* A fokozott kockázatú allergiás tanulóról csak annak kell nyilatkozatot kitöltenie, akinél a kockázat fennáll.

Lévai András,
igazgató