Beiratkozás

Megjelent a felhívás a 2022/2023. tanévi iskolai beiratkozásról. A felhívást az óvodákban és az iskola bejáratánál is megtekinthetik, de a lentebb található tájékoztatóban is elérhetővé tettük. Az április beiratkozással kapcsolatos tudnivalókat alább olvashatják. Az elektronikus beiratkozást szülői tájékoztató segíti.

 

A 2022/2023-as tanévre történő általános iskolai beiratkozás eljárásrendje

 

A tanév rendjéről szóló 20/2021. (VI. 8.) EMMI rendelet alapján a személyes beiratkozás napjai: 2022. április 21-22. 

Mindkét napon reggel 8.00 és 19.00 óra között az I. emeleti Titkárságon lehet beiratkozni. A személyes megjelenés a beiratkozás folyamata során kötelező.

A korábbi éveknek megfelelően a szülő/törvényes képviselő csak egy általános iskolába nyújthatja be gyermeke jelentkezését. Ez lehet a körzetes vagy a választott iskolája. Ha valaki a választott iskolába iratkozik és tölti föl az adatokat, nem kell külön a körzetes iskolában is megjelennie.

(Ha jelzik a körzetes iskolának, hogy más iskolába szeretnének iratkozni, azzal segítik a körezetes iskola munkáját.)

Tájékoztatjuk a kedves szülőket, hogy 2022. április 6-án megnyitották a KRÉTA BÁI (Beiratkozás Általános Iskolába) felületet, amin keresztül előzetesen online küldhetik be a gyermekük beiratkozáshoz szükséges adatait.

 

(https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap)

 

Az elektronikus adatfeltöltést az innen elérhető szülői tájékoztató segíti. A személyes megjelenés alkalmával már csak az adatoknak az egyeztetése történik, lényegesen lerövidítve a beiratkozás folyamatát.

Javasoljuk, hogy éljenek az online jelentkezés lehetőségével és a személyes beiratkozás időpontjáig töltsék föl az adatokat és a dokumentumok másolatait a KRÉTA e-Ügyintézés BÁI felületén.

Természetesen, aki nem használja az előre feltöltés lehetőségét, számukra a személyes beiratkozás alkalmával az iskola ügyintézője fogja az adatokat feltölteni és egyeztetni a bemutatott dokumentumok alapján.

A sorban állás elkerülése érdekében lehetőséget adunk az időpontfoglalásra. Azoknak akik időpontra jelentkeznek bizosítani tudjuk, hogy hosszabb várakozás nélkül tudjanak beiratkozni. (Akik időpontfoglalás nélkül érkeznek lehet, hogy várakozásra kényszerülnek.) Félóránként hat beiratkozót tudunk fogadni. Időpontot telefonon foglalhatnak az iskolatitkárnál az iskola telefonszámán (233 2978) április 12-13-án és április 20-án 8.00 és 15.30 óra között. Éljenek a lehetőséggel!

A nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról szóló 20/2012. EMMI rendelet 22.§ (4) bekezdése értelmében az általános iskola első évfolyamára történő beiratkozáskor be kell mutatni:

  • a gyermek nevére kiállított személyazonosságot igazoló hatósági igazolványokat,
  • a (7) bekezdés értelmében pedig az intézmény a gyermek lakcímkártyája alapján
    ellenőrzi, hogy a lakcím nyilvántartásban a tanuló lakóhelyeként vagy tartózkodási
    helyeként az iskolai beiratkozás első határnapját megelőző három hónapnál régebb óta
    szerepel-e.

A beiratkozásról szóló felhívás letölthető változatát ide kattintva érhetik el.

A beiratkozás alkalmával szükséges nyilatkozatok mintáit itt érhetik el:
Nyilatkozat törvényes képviseletről
Nyilatkozat életvitelszerű ott lakásról
Nyilatkozat etika vagy hit- és erkölcstanoktatásról
Adatlap elsős beiratkozáskor.

Lévai András,
intézményvezető

 


Tudnivalók az első osztályosok beíratásához


Tájékoztatjuk az iskolánk iránt érdeklődő kedves szülőket, hogy a korábbi évek nagyszámú jelentkezései miatt javasoljuk, hogy jelentkezési szándékukat időben küldjék el hozzánk.

A szándéknyilatkozathoz készítettünk egy mintát, amit innen tudnak letölteni, de a dokumentumok között is megtalálják. Akik már korábban beküldték a szándéknyilatkozatot más formában, nem kell újra elküldeniük. A szándéknyilatkozatot értelemszerűen töltsék ki majd juttassák el az iskola titkárságára. Személyesen is leadhatják, de küldhetik postán vagy e-mailben is. (iskolatitkar[kukac]szucsiskola.hu/igazgato[kukac]szucsiskola.hu)


 

Tisztelt Szülők! 

Korábban már jeleztük, hogy a járványügyi helyzettől függően személyes találkozásra is lehetőség​et biztosítunk.
Márciusban két alkalommal szervezünk nyílt napokat az iskolába készülő kisgyerekeknek és szüleiknek a jövő évi elsős tanítók irányításával.
Az első alkalom március 22-én (kedden), a második alkalom március 24-én (csütörtökön) lesz.
A gyülekező és a csoportokba sorolás mindkét napon 16:30-17:00 óra között lesz a földszinti aulában, a foglalkozásokat 17.00 órakor kezdjük.

Mindkét napon hasonló tematika szerint szervezzük a programot: három csoportban, forgószínpadszerűen lesznek foglalkozások a gyerekeknek. 
Amíg a gyerekek tevékenykednek, ​a szülőknek alkalmuk lesz az iskola vezetőjével beszélgetni az iskoláról, a beiratkozásról. A foglalkozások után a tanítókkal is lesz lehetőségük találkozni.

Úgy tervezzük, hogy a foglalkozásokon alkalmanként 40-45 főt tudunk fogadni, ezért a foglalkozásokra regisztrálni kell. 
Külön linken lehet regisztrálni a 22-i és a 24-i napra. Kérjük, hogy az Önöknek leginkább alkalmas napot válasszák ki és regisztráljanak.

Regisztráció a március 22-i foglalkozásra.
Regisztráció a március 24-i foglalkozásra.

Tájékoztatom Önöket, hogy a március 17-ére tervezett nagycsoportos óvodás látogatásokat a fertőzésveszély elkerülése miatt nem tartjuk meg.

Budapest, 2022. március 11.

Várjuk szeretettel az érdeklődőket!
Lévai András, intézményvezető