Hírek

Mazsolák lettek

A szeptemberi iskolakezdés leginkább az első osztályba érkező kicsiknek a legemlékezetesebb, de a felső tagozatra lépő ötödikeseknek is jelentős állomás az életében a "nagyok" közé kerülni. Ezt a mérföldkövet teszi emlékezetessé a diákönkormányzat által szervezett, most már többéves múltra visszatekintő mazsola-avató.
Tovább

Olvasás világnapja

Még ilyen sem volt az iskolában, pedig a UNESCO már 1965-ben kijelölte szeptember 8-át az olvasás világnapjává. Miután már második éve kiemelt nevelési feladatunknak tartjuk az olvasási szokások kialakítását és fejlesztését, jó alkalomnak gondoltuk az olvasás világnapján a könyvolvasást programként megszervezni.
Tovább

Tanévnyitó ünnepség

Még nyárias időben, de mint mindig most is elérkezett az ősz első napja, szeptember 1. az iskolakezdés ideje. Ünnepséggel kezdtük a tanévet, melyre a másodikosok készítettek évnyitó műsort, amely után az iskola igazgatója nyitotta meg a tanévet.
Tovább

Tanévkezdés, 2023/2024

Bő két hét és kezdődik az új tanév.
A tanévkezdéssel kapcsolatos fontosabb információkat alább ismertetjük. A tanév rendje rendelet megjelent, a korábban meghirdetett időpontokban nincs szükség változtatásra.
Tovább

Ballagás 2023

Ballagás, elköszönés...
Az utoljára hallott csengőszó valaminek a végét jelenti. Azt szoktuk mondani, hogy most bezárul mögöttetek egy kapu. De ezzel szemben én most azt mondom, új kapuk tárulnak ki előttetek, amik új utakra visznek. Arra biztatlak benneteket, bátran lépjetek be rajta! Járjátok végig a számotokra kijelölt utat! Mert „Arra születtünk, hogy mindig menjünk, meg ne álljunk, induljunk tovább.” (Adamis Anna)
Tovább

Szűcs nap, 2023

A diákönkormányzat javaslatára és szervezésében tanév végén tartjuk a Szűcs napot. Az utolsó hétre tervezett jó hangulatú délelőtt a névadóval kapcsolatos feladatokról és ismeretekről szól, valójában ezen a derűs napon a mozgásé és a játéké a főszerep. Ezt a programot a gyerekek szervezik a gyerekeknek. Persze némi felnőtt segítséggel, de az ötletek, a játékok a gyerekektől a gyerekeknek szólnak. Idén a két tagozat külön koncepció alapján szervezte a programokat. Az alsósok az iskola falain belül és az udvaron, a felsősök az iskola pár kilométeres körzetében játszottak. Erről a napról számolnak be a főszervezők, Besencziné Rozsnyay Adrienn és Földvári Ágnes.
Tovább

Erdei iskola a Csattogó-völgyben

Minden évben erdei iskolát szerveznek a felsősök. Így volt az idén is. Egy már bevált régi helyszínre, a verőcei Csattogó-völgybe szervezte Garda-Farczádi Ibolya és Mátyási Orsolya tanárnők a felső tagozatnak a négy napos programot. Esős hetük volt, de a hangulat és az élmények így is emlékezetessé tették ezt a pár napot.
Tovább

Bokréta, 2023

Régi szép hagyománya iskolánknak, hogy a tanév vége felé közeledve egy nagyszabású kultúrális gálával kedveskedünk a szülőknek, nagyszülőknek. Legutóbb 2019-ben tudtunk Bokréta gálát tartani. Három év kihagyás után az idén ismét volt Bokréta műsor az iskolánkban, amire már előre nagy érdeklődés mutatkozott...
Tovább

Újpesti elismerések, 2023

Május 18-án adták át az újpesti Polgármesteri Hivatal Dísztermében az idei év újpesti elismeréseit. Iskolánkból két kiváló végzős diákunk kapott elismerést. Bene Réka Újpest Kiváló Sportolója, Rábai Miklós Újpest Kiváló Tanulója kitüntető díjat vehetett át Újpest alpolgármesterétől.
Tovább

Fogadj örökbe egy könyvet

Sokat panaszkodunk arra, hogy mennyire megnövekedett a gyerekek képernyő előtt töltött ideje, állandóan kütyüznek, videójátékoznak és egyre kevesebbet olvasnak. Panaszkodás helyett a "tettek mezejére" léptünk. Ebben a tanévben kiemelt nevelési feladatnak jelöltük a gyerekek olvasási szokásainak fejlesztését és több olyan programot szerveztünk, aminek eredményeként az olvasási kedv növelése volt a cél. Két alkalommal volt író-olvasó találkozó a tanév során, a könyvtárban egész éves pontgyűjtő versenyt hirdettünk. Voltak alsós osztályok, ahol havonta olvastak el közösen egy könyvet és egy egész iskolát érintő könyv örökbefogadási mozgalom is indult. Íme...
Tovább

Pénzügyek mindenkinek

Április 27-én és 28-án voltak az idei év témanapjai. Az idén nem a környezeti nevelés volt a téma, hanem a legalább annyira fontos pénzügyi ismeretek. Ökoiskolaként azért a környezetvédelemről se felejtkeztünk el, hiszen fontos, hogy minél hamarabb szembesüljenek azzal, hogy a környezettudatos magatartás és a pénztárcánk kéz a kézben jár. 
Tovább

Táska nélküli nap

Március 31-én pénteken a diákönkormányzat táska nélküli napot hirdetett. Iskolánkban először volt ilyen kezdeményezés. A tanszereket természetesen kötelező volt hozni, de azt hogy miben, a gyerekek döntötték el.
Tovább

Író-olvasó találkozó Dóka Péterrel

Március 17-én pénteken délelőtt Dóka Péter író látogatott el a Szűcs Sándor Általános Iskola 1.C osztályába egy rendhagyó irodalom órára. "Szuper, vidám, élménydús óra volt Dóka Péter író úrral. Nem is ünnepelhettük volna különlegesebben a 100. olvasás óránkat." - írta az osztály tanító nénije.
Tovább

Állatok világnapja, 2022

Október 4. az Állatok Világnapja. Évek óta hagyomány, hogy erre az alkalomra olyan programokat szervezünk, amin a gyerekek különleges vagy a városi környezetben ritkán előforduló állatokkal és az állatokról való gondoskodás fontosságával ismerkedhetnek meg. Így volt ez az idén is.
Tovább

Pénzügyi mese

A pénzügyi nevelés az iskola szinte valamennyi évfolyamán megjelenik. Az OTP Fáy Alapítványa munkatársai egy mesejátékba ágyazottan adtak pénzügyi ismereteket a másodikosoknak szerda délután. A kiválóan felkészült és előkészített program emlékezetes esemény volt a másodikosoknak. A programról Fodorné Branstädter Ágnes készített rövid összefoglalót és képeket.
Tovább