Hírek

Megemlékezés 56-ról

’56 forradalma élő emlék. Élő, kitörölhetetlen emlék. Itt él velünk, bennünk. Azokban, akik megélték a csodát, majd megszenvedték a bosszút és azokban is, akik azóta születtek, s akikre szüleik, nagyszüleik hagyományozták e különös, becses örökséget. Emlékezzünk! Őrizzük meg '56 emlékét, mint hitet adó, keserű kincset, s adjuk tovább nemzedékről nemzedékre, mint büszke örökséget.
Tovább

Mi már nem félünk a fogorvostól!

Az olvasóvá nevelés programunk részeként újabb író-olvasó találkozóra került sor a múlt héten. Október 19-én Vig Balázs, a Móra Könyvkiadó szerzője látogatott el a 2.b-be.
A találkozóról Fodor Ágnes és Konrád Eszter tanítók írtak kedves gondolatokat.
Tovább

Drámapedagógiai foglalkozás

A drámapedagógiának fontos szerepe lehet egy osztályközösség alakításában. Különösen akkor, ha ezt olyan színházi szakemberek irányításával végzik, mint a Káva Kulturális Műhely színházpedagógusai. Már a korábbi években is jártak iskolánkban, sőt a 3.b osztályosokhoz már második akalommal jöttek.
A foglalkozásról az osztály tanítója, Szalainé Szántó Szilvia tanítónő készített beszámolót és képeket.
Tovább

Folytatódik az olvásóvá nevelés programja

Csemi, Reni, Márton, Zebulon, Konrád és még sokan mások. Tudjátok kik ők? Ők az erdő lakói és Fazekas-Nagy Ildikó Nézz madárnak! című mesekönyv sorozatának szereplői. A mesében Csemi, a kis csúszkakölyök kalandjain keresztül ismerhetik meg a gyerekek az erdő számos lakóját és magát az erdőt. Az olvasóvá nevelő programunk eseményeként e mesék szerzője, Fazekas-Nagy Ildikó volt a vendégünk.
Tovább

Állatok világnapja, 2023

Október 4 az Állatok Világnapja. Évek óta hagyomány, hogy erre az alkalomra olyan programokat szervezünk, amin a gyerekek különleges vagy a városi környezetben ritkán előforduló állatokkal és az állatokról való gondoskodás fontosságával ismerkedhetnek meg. Így volt ez az idén is.
A nap eseményeiről az egyik szervező, Nagy Dóra készített beszámolót...
Tovább

A Magyar népmese napja

A népmeséket gyűjtő és meséket író Benedek Eleknek - Székely Tündérország örökös követének, Elek Apónak - a születésnapja, szeptember 30-a lett a Magyar népmese napja. Az olvasóvá nevelő programunk részeként kihagyhatalan lehetőség legalább ezen a napon a mesék olvasása. Juhász Katalin tanárnő és Lowack Tamásné, Kriszta néni számolt be az eseményről.
Tovább

Családi nap, 2023

Ezt a napot mindenki nagyon várja. Még akkor is, ha sok fáradsággal jár előkészíteni, megszervezni, majd ott lenni egész nap. Ennek a programnak legendásan jó híre van. Szinte nem volt olyan alkalom a két évtized alatt, amióta megrendezzük a családi napot, hogy ne szuperlatívuszokban beszélnének róla. Még a korábban meghívott vendégek is visszavárják a családi napot...
Tovább

Mazsolák lettek

A szeptemberi iskolakezdés leginkább az első osztályba érkező kicsiknek a legemlékezetesebb, de a felső tagozatra lépő ötödikeseknek is jelentős állomás az életében a "nagyok" közé kerülni. Ezt a mérföldkövet teszi emlékezetessé a diákönkormányzat által szervezett, most már többéves múltra visszatekintő mazsola-avató.
Tovább

Olvasás világnapja

Még ilyen sem volt az iskolában, pedig a UNESCO már 1965-ben kijelölte szeptember 8-át az olvasás világnapjává. Miután már második éve kiemelt nevelési feladatunknak tartjuk az olvasási szokások kialakítását és fejlesztését, jó alkalomnak gondoltuk az olvasás világnapján a könyvolvasást programként megszervezni.
Tovább

Tanévnyitó ünnepség

Még nyárias időben, de mint mindig most is elérkezett az ősz első napja, szeptember 1. az iskolakezdés ideje. Ünnepséggel kezdtük a tanévet, melyre a másodikosok készítettek évnyitó műsort, amely után az iskola igazgatója nyitotta meg a tanévet.
Tovább

Tanévkezdés, 2023/2024

Bő két hét és kezdődik az új tanév.
A tanévkezdéssel kapcsolatos fontosabb információkat alább ismertetjük. A tanév rendje rendelet megjelent, a korábban meghirdetett időpontokban nincs szükség változtatásra.
Tovább

Ballagás 2023

Ballagás, elköszönés...
Az utoljára hallott csengőszó valaminek a végét jelenti. Azt szoktuk mondani, hogy most bezárul mögöttetek egy kapu. De ezzel szemben én most azt mondom, új kapuk tárulnak ki előttetek, amik új utakra visznek. Arra biztatlak benneteket, bátran lépjetek be rajta! Járjátok végig a számotokra kijelölt utat! Mert „Arra születtünk, hogy mindig menjünk, meg ne álljunk, induljunk tovább.” (Adamis Anna)
Tovább

Szűcs nap, 2023

A diákönkormányzat javaslatára és szervezésében tanév végén tartjuk a Szűcs napot. Az utolsó hétre tervezett jó hangulatú délelőtt a névadóval kapcsolatos feladatokról és ismeretekről szól, valójában ezen a derűs napon a mozgásé és a játéké a főszerep. Ezt a programot a gyerekek szervezik a gyerekeknek. Persze némi felnőtt segítséggel, de az ötletek, a játékok a gyerekektől a gyerekeknek szólnak. Idén a két tagozat külön koncepció alapján szervezte a programokat. Az alsósok az iskola falain belül és az udvaron, a felsősök az iskola pár kilométeres körzetében játszottak. Erről a napról számolnak be a főszervezők, Besencziné Rozsnyay Adrienn és Földvári Ágnes.
Tovább

Erdei iskola a Csattogó-völgyben

Minden évben erdei iskolát szerveznek a felsősök. Így volt az idén is. Egy már bevált régi helyszínre, a verőcei Csattogó-völgybe szervezte Garda-Farczádi Ibolya és Mátyási Orsolya tanárnők a felső tagozatnak a négy napos programot. Esős hetük volt, de a hangulat és az élmények így is emlékezetessé tették ezt a pár napot.
Tovább

Bokréta, 2023

Régi szép hagyománya iskolánknak, hogy a tanév vége felé közeledve egy nagyszabású kultúrális gálával kedveskedünk a szülőknek, nagyszülőknek. Legutóbb 2019-ben tudtunk Bokréta gálát tartani. Három év kihagyás után az idén ismét volt Bokréta műsor az iskolánkban, amire már előre nagy érdeklődés mutatkozott...
Tovább