Hírek

Becsöngettek

Az idő borongós, esik az eső. Nagy rendező a természet! Stílusosabb tanévkezdést, mint az őszi idő megérkeztét szeptember elsejére, megrendezni sem lehetett volna jobban. Szeptember 1-én hatszáz gyermek lármájával, zsibongásával megtelve elkezdtük az iskola történetének 41. tanévét.
Tovább

Ballagás 2022

Az idén végzett nyolcadikosainktól a szülők és hozzátartozók jelenlétében már a megszokott keretek között köszöntünk el június 17-én. Mindenki nagyon várta a ballagásnak ezt a jelenléti formáját, hiszen az ünnepség megható pillanatait csak személyesen lehet átélni.
Tovább

Szűcs nap, 2022

Június 14-e már majdnem a tanév vége. Túl vagyunk az éves értékeléseken, tanteremhez kötött tanulnivaló már nem nagyon akad, kint kánikulai hőség, bent a tantermekben még elviselhetetlenebb a meleg… 
Kiváló alkalom arra, hogy a névadónkról elnevezett Szűcs napot egy nagyszabású programmal megrendezzük. Így volt ez az idén is.
Tovább

Káva színház az iskolában

A drámapedagógiának fontos szerepe lehet egy osztályközösség alakításában. Különösen akkor, ha ezt olyan színházi szakemberek irányításával végzik, mint a Káva Kulturális Műhely színházpedagógusai. Ebben a tanévben az 1.b osztályunkban tartottak foglalkozást. A foglalkozásról az osztály tanítója, Szalainé Szántó Szilvia tanítónő készített beszámolót és képeket.
Tovább

Erdei terepséta

Szerencsés helyzetben vagyunk a közeli Farkaserdővel. Különösen akkor, ha még arra is lehetőség van, hogy az újpesti illetékességű Homoktövis Környezetvédelmi Oktatóközpont érdekes tanulmányi séta szervezésével népszerűsíti ennek a közeli természeti környezetnek a szépségeit. Ezt kihasználva vett részt az 1.B osztály egy tartalmas erdei sétán. A beszámolót és a képeket Szalainé Szántó Szilvia osztályfőnök készítette.
Tovább

Holland egyetemisták a Szűcsben

Évek óta jó és eredményes kapcsolatokat ápolunk a Károli Református Egyetem (KRE) Pedagógiai Karával. Az Egyetemmel kialakult együttműködés részeként egy újabb színtérrel bővült a kapcsolatunk.
Tovább

Föld napja-Solymár

Két év kényszerű kihagyás után ismét tarthattunk témanapot. A solymári Alsó-Jegenye-völgyet választották helyszínül a szervezők. A hely egy évekkel ezelőtti témanap helyszíneként már korábban bevált. Csodálatos erdei környezet, ahol biztonsággal elengedhetők a csapatok, ráadásul két irányból megközelíthető, lehetővé téve a 28 csapat feladatainak az elhelyezését. 12 nagy autóbusszal és nagy reményekkel indultak útnak a csapatok április 22-én, a Föld napjának reggelén. A nagyszerűen sikerült rendezvényről Besencziné Rozsnyay Adrienn készített beszámolót.
Tovább

Támogasd az alapítványt!

Az iskola Tartalmas Gyermekkor Alapítványa 1992 óta támogatja az oktató-nevelőmunkát, a tanítás és a szabadidő eltöltésének feltételeit. A támogatás legfőbb forrása a személyi jövedelemadó 1%-a.
Tovább

A víz világnapja

Március 22 a víz világnapja. Ez a jeles nap kiváló alkalom arra, hogy felhívjuk a gyerekek figyelmét az éltető víz jelentőségére, ennek a kincsnek a fontosságára és persze mindazokra a veszélyekre, amit az ember tevékenysége jelent természetes vizeinkre.
Tovább

Tervezz bankjegyet!

Az iskolánkban évtizedes hagyománya van a pénzügyi ismeretek oktatásának. Nálunk már nem is Pénz7, sokkal inkább Pénz hónap van. A pénzügyi ismeretek oktatásához szerettünk volna kedvet kelteni a bankjegytervező pályázatunkkal, amit az Észak-Budapesti Tankerület mindkét kerületében meghirdettünk a 3-4. és 5-6. osztályos tanulóknak.
Tovább

Nyílt napok, 2022

Ahogyan már jeleztük, a járványügyi helyzettől függően személyes találkozásra is lehetőség​et biztosítunk. Márciusban két alkalommal szervezünk nyílt napokat az iskolába készülő kisgyerekeknek és szüleiknek a jövő évi elsős tanítók irányításával. Az első alkalom március 22-én (kedden), a második alkalom március 24-én (csütörtökön) lesz.
Tovább

Adni jó!

Hogy ez mennyire igaz, nagyon jól példázza az idén is megszervezett cipősdoboz akció, illetve egy adománygyűjtő felhívás, amit a gyerekek kezdeményezésére szerveztünk még a karácsonyi szünet előtt.
Tovább

3D-kiállítás

December 2-án a 7. b osztály a Kulturális Nap keretében ellátogatott a 3D Galéria „Légy részese a művészetnek” elnevezésű kiállítására. A látogatásról számolt be és küldött érdekes képeket Hencz Gabi néni, a 7.b osztályfőnöke.
Tovább

Szülői fórum

Iskolánkban kiemelt területként kezeljük tanulóink pénzügyi kultúrájának fejlesztését. Úgy gondoljuk, hogy nagyon fontos, minél fiatalabb korban megismertetni őket a pénz világával. Talán Önöknek sem mindegy, hogy fiatal felnőttként rendelkeznek-e olyan lapvető ismeretekkel és készségekkel, amelyek segíthetnek jó döntéseket hozni „pénztárcájukkal” kapcsolatban. 
Tovább

Hallowe' en Party

Tavaly a járvány miatti intézkedések nem tették lehetővé a Hallowe' en délután megrendezését. Most viszont nem volt akadálya egy jó hangulatú töklámpás, boszorkányos rendezvénynek. Az idegen nyelvi munkaközösség még az őszi szünet előtt igyekezett megszervezni a programot. A szervezők - a gyerekek javaslatára - új elemekkel bővítették az eseményt. Például a tanterem ajtók alkalomhoz illő díszítésével.
Tovább