Hírek

Támogasd az alapítványt!

Az iskola Tartalmas Gyermekkor Alapítványa 1992 óta támogatja az oktató-nevelőmunkát, a tanítás és a szabadidő eltöltésének feltételeit. A támogatás legfőbb forrása a személyi jövedelemadó 1%-a.
Tovább

A víz világnapja

Március 22 a víz világnapja. Ez a jeles nap kiváló alkalom arra, hogy felhívjuk a gyerekek figyelmét az éltető víz jelentőségére, ennek a kincsnek a fontosságára és persze mindazokra a veszélyekre, amit az ember tevékenysége jelent természetes vizeinkre.
Tovább

Tervezz bankjegyet!

Az iskolánkban évtizedes hagyománya van a pénzügyi ismeretek oktatásának. Nálunk már nem is Pénz7, sokkal inkább Pénz hónap van. A pénzügyi ismeretek oktatásához szerettünk volna kedvet kelteni a bankjegytervező pályázatunkkal, amit az Észak-Budapesti Tankerület mindkét kerületében meghirdettünk a 3-4. és 5-6. osztályos tanulóknak.
Tovább

Nyílt napok, 2022

Ahogyan már jeleztük, a járványügyi helyzettől függően személyes találkozásra is lehetőség​et biztosítunk. Márciusban két alkalommal szervezünk nyílt napokat az iskolába készülő kisgyerekeknek és szüleiknek a jövő évi elsős tanítók irányításával. Az első alkalom március 22-én (kedden), a második alkalom március 24-én (csütörtökön) lesz.
Tovább

Adni jó!

Hogy ez mennyire igaz, nagyon jól példázza az idén is megszervezett cipősdoboz akció, illetve egy adománygyűjtő felhívás, amit a gyerekek kezdeményezésére szerveztünk még a karácsonyi szünet előtt.
Tovább

3D-kiállítás

December 2-án a 7. b osztály a Kulturális Nap keretében ellátogatott a 3D Galéria „Légy részese a művészetnek” elnevezésű kiállítására. A látogatásról számolt be és küldött érdekes képeket Hencz Gabi néni, a 7.b osztályfőnöke.
Tovább

Szülői fórum

Iskolánkban kiemelt területként kezeljük tanulóink pénzügyi kultúrájának fejlesztését. Úgy gondoljuk, hogy nagyon fontos, minél fiatalabb korban megismertetni őket a pénz világával. Talán Önöknek sem mindegy, hogy fiatal felnőttként rendelkeznek-e olyan lapvető ismeretekkel és készségekkel, amelyek segíthetnek jó döntéseket hozni „pénztárcájukkal” kapcsolatban. 
Tovább

Hallowe' en Party

Tavaly a járvány miatti intézkedések nem tették lehetővé a Hallowe' en délután megrendezését. Most viszont nem volt akadálya egy jó hangulatú töklámpás, boszorkányos rendezvénynek. Az idegen nyelvi munkaközösség még az őszi szünet előtt igyekezett megszervezni a programot. A szervezők - a gyerekek javaslatára - új elemekkel bővítették az eseményt. Például a tanterem ajtók alkalomhoz illő díszítésével.
Tovább

Családi nap, 2021

Október első szombatján nagy érdeklődés mellett és remek programokkal megtartottuk a mindenki által nagyon várt családi napot. Gyönyörű napsütéses idő, remek hangulat, finom étkek, jó programok tették emlékezetessé a napot.
Tovább

Állatok Világnapja, 2021

Október 4. az Állatok Világnapja. Évek óta hagyomány, hogy erre az alkalomra olyan programokat szervezünk, amin a gyerekek különleges vagy a városi környezetben ritkán előforduló állatokkal és az állatokról való gondoskodás fontosságával ismerkedhetnek meg. Így volt ez az idén is.
Tovább

Őszi szüneti ügyelet

Az őszi szünet munkanapjaira - október 25-29. közötti időszakra - az Észak-Budapesti Tankerületi Központ összevont napközi ügyeletet biztosít az iskolába járó gyerekeknek az Újpesti Homoktövis Iskolában.
Tovább

Mazsola-avató, 2021

Most már több éves hagyomány, hogy a tanév első hetében az ötödikeseket felsősökké avatjuk. Diákönkormányzatunk fontosnak tartja, hogy a felső tagozat legfiatalabb tanulóit jelképesen és valóságban is felsősként befogadja. Ez az esemény a mazsola avató.
Tovább

A 40. tanévnyitó

A naptár mellett a hűvösebbre váltó időjárás is arra emlékeztetett, szeptember van, kezdődik az iskola. Most döbbentünk rá milyen gyorsan elröppent a nyár, és már megint itt állunk az iskola udvarán a tanévet megnyitó ünnepségen.
Tovább

Tanévzáró ünnepély

A tanév ünnepélyes zárása június 21-én volt. Igazi, nyarat idéző kánikulai hőségben rendeztük a tanév utolsó nagy eseményét az udvaron, délután öt órakor.
A még érvényben lévő megelőző szabályok miatt csak az iskola tanulói és pedagógusai vehettek részt az ünnepségen, de így is örültünk, hogy a legérintettebbek személyesen lehettek jelen. Ahogy a ballagásról, úgy a tanévzáró ünnepélyről is videófelvétel készült, amit az iskola YouTube-csatornáján lehet megtekinteni.
Tovább

Ballagás 2021

„Arra születtünk, hogy mindig menjünk, meg ne álljunk, induljunk tovább.”
Nyolcadikosainknak végre személyes jelenléti ballagást tudtunk rendezni. Június 18-án egy meghatóan szép ballagási ünnepségen vettünk búcsút végzős tanítványainktól.
Tovább