Hírek

Diákönkormányzati programok

Az idei tanévben igazán aktív a diákönkormányzatunk. Áprilisban és májusban újdonságnak számító programokkal színesítették az iskolai életet. Április végén anyák napjára készítettek az érdeklődők ajándékokat. Az ajándék készítés utáni hétvégén megszervezték a III. DÖK-túrát a Börzsönybe, majd május 24-re gyereknapi játékokat állítottak össze az aulában.
Tovább

Futókörök Napja

A közelmúltban elkészült Szilas-futókört már többen kipróbáltuk és megelégedettséggel használtuk, dehogy az ilyen köröknek még napja is van, arról nem tudtunk. Számunkra teljesen új program volt a közelmúltban megrendezett Futókörök Napja. Mivel minden aktivitást fontosnak gondolunk, meghirdettük a szülők és a gyerekek körében...
Tovább

UltraBalaton

Miközünk van a nemzetközileg is elismert UltraBalaton futóversenyhez? "Annyi", hogy lelkes tanító kollégánk - Bartucz-Baranyai Éva - az iskolánkból is szervezett egy bátor, mindenre elszánt csapatot. Ők a "Szűcsinduló"-k. A minden elismerést megérdemlő szereplésükről a főszervező, Bartucz Évi írt beszámolót és küldött képeket. Fantasztikus teljesítmény volt! Gratulálunk!
Tovább

Étkezésbefizetés

2024. június hónapra a készpénzes étkezésbefizetés időpontjai: május 08. (szerda) és május 13. (hétfő). A pótbefizetés időpontja május 27.
Tovább

Témanap a Fóti-tónál

A témanap minden évben a környezeti és közösségi nevelésünk kiemelkedő eseménye. Nagyszabású rendezvény, az egész iskola közösségét megmozgató program, aminek pedagógiai hasznossága a program méretéhez hasonlóan jelentős.
Gondos, körültekintő munkát igényel. Egy egész team dolgozik a mindenre kiterjedő szervezésen és lebonyolításon. Az idei évben Kiss Beatrix tanárnő irányításával Budai Blanka, Fodorné Branstädter Ágnes és Szalainé Szántó Szilvia voltak a szervezésért felelős team.
Tovább

Versenyeredmények

Az elmúlt hetekben több olyan versenyen, vetélkedőn vettek részt tanítványaink, ahonnan szép eredményekkel tértek vissza. Ezeket gyűjtöttük egy csokorba és tesszük most közzé, hogy mindenki megismerje tanítványaink szép eredményeit.
Tovább

Könyvek a könyvtárnak

Olvasóvá nevelő programunk második évében ismét megrendeztük a "Fogadj örökbe egy könyvet" akciót. Két kivétellel valamennyi osztály bekapcsolódott a programba.
Összesen 61 db, a gyerekek által választott új könyvvel gyarapodott a könyvtárunk. Az új könyvek már kölcsönözhetők.
Tovább

Állatbarát liget

Egy tavalyi pályázaton Földvári Ágnes tanárnő szemfülességének és pályázatának köszönhetően sikerült támogatást nyerni egy állatbarát liget kialakítására. Újpesten két iskolában (Lázár és Szűcs Iskolák), de országosan 30 iskolában alakítottak ki állatbarát ligetet a 10 millió Fa Alapítvány szakemberei. A szükséges ültetőanyagok, madáretetők, itatók és odúk beszerzéséhez a K&H Bank biztosított anyagi támogatást.
Iskolánkban még a tavaszi szünet előtt, március 26-án telepítették a növényeket és a madarak gondozásához szükséges eszközöket.
Tovább

Találkozás Szűcs Ádám íróval

Folytatódott az olvasóvá nevelő programunk. Sándor napján - március 18-án - Szűcs Ádám író járt a 3. A-soknál. Az eseményről Forrai Zoltánné, Ági néni küldött beszámolót és képeket.
Tovább

Farsangi bál

Az idén is volt farsangi program az iskolában. Az alsósok a hagyományos módon délelőtt osztálykeretben, délután a tornateremben farsangoltak, míg a felsősök - formabontó módon - három naposra tervezték a farsangot. Az idei felsős farsang szervezésében a diákönkormányzaté és Földvári Ági nénié volt a "főszerep". Az alsó tagozaton Bartucz-Baranyai Évának, Jurca Anitának, Sebestyén Reginának és Spingár-Nádházi Petrának köszönhetjük a remek programot.
A felsős farsangról Juhász Katalin tanárnő és a hatodikos tanulók is küldtek rövid beszámolót.
Tovább

Magyar Kultúra Napja

Ma már ünnepként tartjuk számon iskolánk életében a Magyar Kultúra Napját. Fontos dologról van szó, jelentősége van. Dóra Zsuzsanna pedagógus kollégánknak és az általa szervezett gyerekcsapatnak köszönhetően, minden évben megünnepeljük a Magyar Kultúra Napját.
Tovább

Karácsonyi gála

Pár nap és ott ülünk az ünnepi asztal körül, együtt lesz a család és várjuk az ajándékbontás izgatott perceit. Az ünnepre készülve, szerettünk volna mi is egy kis ajándékkal, már az ünnep hangulatát idéző műsorral kedveskedni a szülőknek. Az idei karácsonyi gálánkat december 18-án az Újpesti Kulturális Központ Ifjúsági Ház színháztermében tartottuk.
Tovább

Író-olvasó találkozó Fiala Borcsával

Hihetetlen, de az idei tanévben már a harmadik író-olvasó találkozó volt a Szűcsben. Fazekas-Nagy Ildikó és Vig Balázs ifjúsági írók után december 13-án, Luca napján Fiala Borcsa járt a 4.B osztálynál és tartott érdekes és humoros irodalom órát. A találkozó az olvasóvá nevelési programunk eseménye volt, amiről Forrai Zoltánné szervező számolt be.
Tovább

Millió lépés az iskoládért

Sikerült! A "Millió lépés az iskoládért" országos programban sikeresen vettünk részt. A tegnapi sorsoláson a mi iskolánkat is kisorsolták, így ott vagyunk a 100 iskola között, akik egy millió forintot nyertek.
Tovább

Erzsébet-tábor

Az idei munkaterv összeállításakor úgy döntött a tantestületünk, hogy a szokásos tanév vége felé szervezett erdei iskola helyett, megpályázzuk az Erzsébet-tábort. A pályázatunk sikeres volt. Hat osztályunk vehetett részt a háromnapos programon november 20-23 között, Zánkán.
Tovább