Hírek

Versenyeredmények

Az elmúlt hetekben több olyan versenyen, vetélkedőn vettek részt tanítványaink, ahonnan szép eredményekkel tértek vissza. Ezeket gyűjtöttük egy csokorba és tesszük most közzé, hogy mindenki megismerje tanítványaink szép eredményeit.
Tovább

Könyvek a könyvtárnak

Olvasóvá nevelő programunk második évében ismét megrendeztük a "Fogadj örökbe egy könyvet" akciót. Két kivétellel valamennyi osztály bekapcsolódott a programba.
Összesen 61 db, a gyerekek által választott új könyvvel gyarapodott a könyvtárunk. Az új könyvek már kölcsönözhetők.
Tovább

Állatbarát liget

Egy tavalyi pályázaton Földvári Ágnes tanárnő szemfülességének és pályázatának köszönhetően sikerült támogatást nyerni egy állatbarát liget kialakítására. Újpesten két iskolában (Lázár és Szűcs Iskolák), de országosan 30 iskolában alakítottak ki állatbarát ligetet a 10 millió Fa Alapítvány szakemberei. A szükséges ültetőanyagok, madáretetők, itatók és odúk beszerzéséhez a K&H Bank biztosított anyagi támogatást.
Iskolánkban még a tavaszi szünet előtt, március 26-án telepítették a növényeket és a madarak gondozásához szükséges eszközöket.
Tovább

Étkezésbefizetés

2024. május hónapra a készpénzes étkezésbefizetés időpontjai: április 08. (hétfő) és április 10. (szerda). A pótbefizetés időpontja is április 22.
Tovább

Találkozás Szűcs Ádám íróval

Folytatódott az olvasóvá nevelő programunk. Sándor napján - március 18-án - Szűcs Ádám író járt a 3. A-soknál. Az eseményről Forrai Zoltánné, Ági néni küldött beszámolót és képeket.
Tovább

Farsangi bál

Az idén is volt farsangi program az iskolában. Az alsósok a hagyományos módon délelőtt osztálykeretben, délután a tornateremben farsangoltak, míg a felsősök - formabontó módon - három naposra tervezték a farsangot. Az idei felsős farsang szervezésében a diákönkormányzaté és Földvári Ági nénié volt a "főszerep". Az alsó tagozaton Bartucz-Baranyai Évának, Jurca Anitának, Sebestyén Reginának és Spingár-Nádházi Petrának köszönhetjük a remek programot.
A felsős farsangról Juhász Katalin tanárnő és a hatodikos tanulók is küldtek rövid beszámolót.
Tovább

Magyar Kultúra Napja

Ma már ünnepként tartjuk számon iskolánk életében a Magyar Kultúra Napját. Fontos dologról van szó, jelentősége van. Dóra Zsuzsanna pedagógus kollégánknak és az általa szervezett gyerekcsapatnak köszönhetően, minden évben megünnepeljük a Magyar Kultúra Napját.
Tovább

Karácsonyi gála

Pár nap és ott ülünk az ünnepi asztal körül, együtt lesz a család és várjuk az ajándékbontás izgatott perceit. Az ünnepre készülve, szerettünk volna mi is egy kis ajándékkal, már az ünnep hangulatát idéző műsorral kedveskedni a szülőknek. Az idei karácsonyi gálánkat december 18-án az Újpesti Kulturális Központ Ifjúsági Ház színháztermében tartottuk.
Tovább

Író-olvasó találkozó Fiala Borcsával

Hihetetlen, de az idei tanévben már a harmadik író-olvasó találkozó volt a Szűcsben. Fazekas-Nagy Ildikó és Vig Balázs ifjúsági írók után december 13-án, Luca napján Fiala Borcsa járt a 4.B osztálynál és tartott érdekes és humoros irodalom órát. A találkozó az olvasóvá nevelési programunk eseménye volt, amiről Forrai Zoltánné szervező számolt be.
Tovább

Millió lépés az iskoládért

Sikerült! A "Millió lépés az iskoládért" országos programban sikeresen vettünk részt. A tegnapi sorsoláson a mi iskolánkat is kisorsolták, így ott vagyunk a 100 iskola között, akik egy millió forintot nyertek.
Tovább

Erzsébet-tábor

Az idei munkaterv összeállításakor úgy döntött a tantestületünk, hogy a szokásos tanév vége felé szervezett erdei iskola helyett, megpályázzuk az Erzsébet-tábort. A pályázatunk sikeres volt. Hat osztályunk vehetett részt a háromnapos programon november 20-23 között, Zánkán.
Tovább

Megemlékezés 56-ról

’56 forradalma élő emlék. Élő, kitörölhetetlen emlék. Itt él velünk, bennünk. Azokban, akik megélték a csodát, majd megszenvedték a bosszút és azokban is, akik azóta születtek, s akikre szüleik, nagyszüleik hagyományozták e különös, becses örökséget. Emlékezzünk! Őrizzük meg '56 emlékét, mint hitet adó, keserű kincset, s adjuk tovább nemzedékről nemzedékre, mint büszke örökséget.
Tovább

Mi már nem félünk a fogorvostól!

Az olvasóvá nevelés programunk részeként újabb író-olvasó találkozóra került sor a múlt héten. Október 19-én Vig Balázs, a Móra Könyvkiadó szerzője látogatott el a 2.b-be.
A találkozóról Fodor Ágnes és Konrád Eszter tanítók írtak kedves gondolatokat.
Tovább

Drámapedagógiai foglalkozás

A drámapedagógiának fontos szerepe lehet egy osztályközösség alakításában. Különösen akkor, ha ezt olyan színházi szakemberek irányításával végzik, mint a Káva Kulturális Műhely színházpedagógusai. Már a korábbi években is jártak iskolánkban, sőt a 3.b osztályosokhoz már második akalommal jöttek.
A foglalkozásról az osztály tanítója, Szalainé Szántó Szilvia tanítónő készített beszámolót és képeket.
Tovább

Folytatódik az olvásóvá nevelés programja

Csemi, Reni, Márton, Zebulon, Konrád és még sokan mások. Tudjátok kik ők? Ők az erdő lakói és Fazekas-Nagy Ildikó Nézz madárnak! című mesekönyv sorozatának szereplői. A mesében Csemi, a kis csúszkakölyök kalandjain keresztül ismerhetik meg a gyerekek az erdő számos lakóját és magát az erdőt. Az olvasóvá nevelő programunk eseményeként e mesék szerzője, Fazekas-Nagy Ildikó volt a vendégünk.
Tovább