Hírek

Fogadj örökbe egy könyvet

Sokat panaszkodunk arra, hogy mennyire megnövekedett a gyerekek képernyő előtt töltött ideje, állandóan kütyüznek, videójátékoznak és egyre kevesebbet olvasnak. Panaszkodás helyett a "tettek mezejére" léptünk. Ebben a tanévben kiemelt nevelési feladatnak jelöltük a gyerekek olvasási szokásainak fejlesztését és több olyan programot szerveztünk, aminek eredményeként az olvasási kedv növelése volt a cél. Két alkalommal volt író-olvasó találkozó a tanév során, a könyvtárban egész éves pontgyűjtő versenyt hirdettünk. Voltak alsós osztályok, ahol havonta olvastak el közösen egy könyvet és egy egész iskolát érintő könyv örökbefogadási mozgalom is indult. Íme...
Tovább

Pénzügyek mindenkinek

Április 27-én és 28-án voltak az idei év témanapjai. Az idén nem a környezeti nevelés volt a téma, hanem a legalább annyira fontos pénzügyi ismeretek. Ökoiskolaként azért a környezetvédelemről se felejtkeztünk el, hiszen fontos, hogy minél hamarabb szembesüljenek azzal, hogy a környezettudatos magatartás és a pénztárcánk kéz a kézben jár. 
Tovább

Táska nélküli nap

Március 31-én pénteken a diákönkormányzat táska nélküli napot hirdetett. Iskolánkban először volt ilyen kezdeményezés. A tanszereket természetesen kötelező volt hozni, de azt hogy miben, a gyerekek döntötték el.
Tovább

Író-olvasó találkozó Dóka Péterrel

Március 17-én pénteken délelőtt Dóka Péter író látogatott el a Szűcs Sándor Általános Iskola 1.C osztályába egy rendhagyó irodalom órára. "Szuper, vidám, élménydús óra volt Dóka Péter író úrral. Nem is ünnepelhettük volna különlegesebben a 100. olvasás óránkat." - írta az osztály tanító nénije.
Tovább

Állatok világnapja, 2022

Október 4. az Állatok Világnapja. Évek óta hagyomány, hogy erre az alkalomra olyan programokat szervezünk, amin a gyerekek különleges vagy a városi környezetben ritkán előforduló állatokkal és az állatokról való gondoskodás fontosságával ismerkedhetnek meg. Így volt ez az idén is.
Tovább

Pénzügyi mese

A pénzügyi nevelés az iskola szinte valamennyi évfolyamán megjelenik. Az OTP Fáy Alapítványa munkatársai egy mesejátékba ágyazottan adtak pénzügyi ismereteket a másodikosoknak szerda délután. A kiválóan felkészült és előkészített program emlékezetes esemény volt a másodikosoknak. A programról Fodorné Branstädter Ágnes készített rövid összefoglalót és képeket.
Tovább

Családi nap, 2022

Iskolánk arculatának meghatározó eleme a családias légkör. A közösségépítés, együttműködés a szülőkkel, a helyi közösséggel való partneri kapcsolatok építése kiemelt feladata az iskolának.
Nálunk minden évben megrendezésre kerül egy olyan nap, amikor kötetlen formában, jó programok és kiváló kulináris élmények mellett játszunk, beszélgetünk iskolai vagy családi dolgokról.
Tovább

Elismerés

Szeptember 20-án magas elismerésben részesült Fodorné Branstädter Ágnes tanító kollégánk. A Pénzügyminisztériumban Varga Mihály pénzügyminiszter úr adta át részére a Pénzügyi Tudatosság Fejlesztéséért Díjat.
Tovább

Író-olvasó találkozó

Évekóta halljuk; a mai gyerekek keveset olvasnak, nem járnak könyvtárba, csak ülnek a gép előtt, nem is tudják mit jelent az irodalmi művek élvezete, és így tovább...
Ha nem is teljesen van így, sok igazság van abban, hogy a klasszikus Gutenberg-galaxist háttérbe szorítja a digitális világ. Ezért is gondoltunk arra, megpróbálkozunk egy kicsit változtatni a gyerekek olvasási szokásain. Az idei tanévünk kiemelkedő feladata az olvasóvá nevelés. Elkészültek az erre vonatkozó terveink, aminek egyik első mozzanata, hogy vendégül hívtuk a 3.b-be Nyulász Péter írót. Erről a nagyszerű eseményről számol be Forrai Zoltánné, Ági néni a 3.b-sek tanító nénije.
Tovább

Felsősök lettünk

Éppen, hogy elkezdődött a tanév és máris izgalmas esemény volt a Szűcsben. Szeptember 2-án megvolt a Mazsolaavatónk, amit az idén is a DÖK szervezett az ötödikeseknek.
Tovább

Dombormű-avatás

Negyven évesek lettünk! 1982. szeptember 1-én nyitotta meg kapuját iskolánk. Ebből az alkalomból névadónkról, Szűcs Sándorról készült domborművet avattunk föl az iskola aulájában. Az avatóról Besencziné Rozsnyay Adrienn készített beszámolót.
Tovább

Becsöngettek

Az idő borongós, esik az eső. Nagy rendező a természet! Stílusosabb tanévkezdést, mint az őszi idő megérkeztét szeptember elsejére, megrendezni sem lehetett volna jobban. Szeptember 1-én hatszáz gyermek lármájával, zsibongásával megtelve elkezdtük az iskola történetének 41. tanévét.
Tovább

Ballagás 2022

Az idén végzett nyolcadikosainktól a szülők és hozzátartozók jelenlétében már a megszokott keretek között köszöntünk el június 17-én. Mindenki nagyon várta a ballagásnak ezt a jelenléti formáját, hiszen az ünnepség megható pillanatait csak személyesen lehet átélni.
Tovább

Szűcs nap, 2022

Június 14-e már majdnem a tanév vége. Túl vagyunk az éves értékeléseken, tanteremhez kötött tanulnivaló már nem nagyon akad, kint kánikulai hőség, bent a tantermekben még elviselhetetlenebb a meleg… 
Kiváló alkalom arra, hogy a névadónkról elnevezett Szűcs napot egy nagyszabású programmal megrendezzük. Így volt ez az idén is.
Tovább

Káva színház az iskolában

A drámapedagógiának fontos szerepe lehet egy osztályközösség alakításában. Különösen akkor, ha ezt olyan színházi szakemberek irányításával végzik, mint a Káva Kulturális Műhely színházpedagógusai. Ebben a tanévben az 1.b osztályunkban tartottak foglalkozást. A foglalkozásról az osztály tanítója, Szalainé Szántó Szilvia tanítónő készített beszámolót és képeket.
Tovább