Hírek

Mazsola-avató, 2021

Most már több éves hagyomány, hogy a tanév első hetében az ötödikeseket felsősökké avatjuk. Diákönkormányzatunk fontosnak tartja, hogy a felső tagozat legfiatalabb tanulóit jelképesen és valóságban is felsősként befogadja. Ez az esemény a mazsola avató.
Tovább

A 40. tanévnyitó

A naptár mellett a hűvösebbre váltó időjárás is arra emlékeztetett, szeptember van, kezdődik az iskola. Most döbbentünk rá milyen gyorsan elröppent a nyár, és már megint itt állunk az iskola udvarán a tanévet megnyitó ünnepségen.
Tovább

Tanévzáró ünnepély

A tanév ünnepélyes zárása június 21-én volt. Igazi, nyarat idéző kánikulai hőségben rendeztük a tanév utolsó nagy eseményét az udvaron, délután öt órakor.
A még érvényben lévő megelőző szabályok miatt csak az iskola tanulói és pedagógusai vehettek részt az ünnepségen, de így is örültünk, hogy a legérintettebbek személyesen lehettek jelen. Ahogy a ballagásról, úgy a tanévzáró ünnepélyről is videófelvétel készült, amit az iskola YouTube-csatornáján lehet megtekinteni.
Tovább

Ballagás 2021

„Arra születtünk, hogy mindig menjünk, meg ne álljunk, induljunk tovább.”
Nyolcadikosainknak végre személyes jelenléti ballagást tudtunk rendezni. Június 18-án egy meghatóan szép ballagási ünnepségen vettünk búcsút végzős tanítványainktól.
Tovább

Elismerések 2020-2021

Szép eredményekkel zártuk a tanévet. Bár az idei tanév első perctől fogva a fertőzésveszélytől való félelemben és a rendkívüli szabályok szorításában telt, a tanév végén jóleső érzéssel mondhattuk, hogy eredményes tanévet zárunk.
Újpesti, tankerületi és miniszteri elismeréseket is kaptunk.
Tovább

Nagyon vártuk a Szűcs napot

Az idei tanévben sok programunk elmaradt. A hosszú kényszerszünet után igazi felüdülés volt a Szűcs Nap, ahol mindkét tagozat nagyon élvezetes, jó hangulatú programot szervezett.
Tovább

Állatok Világnapja, 2020

Október 4. az Állatok Világnapja. Mi két nappal korábban - mivel 4-e vasárnapra esett - szerveztünk érdekes programot ebből az alkalomból. Az egzotikus hüllők és a játékos próbatételek mellett meglepetés is volt...
Tovább

Zene Világnapja

Yehudi Menuhin kezdeményezésére 1975-ben az UNESCO október 1-jét a zene világnapjává nyilvánította.
Tovább

Magyar népmese napja, 2020

Benedek Elek születésnapján ismét megemlékeztünk a meseíróról.
Tovább

Ünnepi műsor a Nemzeti Ünnepre

Rendhagyó módon ünnepeltük az Nemzeti Ünnepünket.
Tovább

Farsangi bál, 2020

Már a farsang farkát jelölő napokon is túl vagyunk, sőt a február 26-án volt hamvazószerdával a húsvét előtti böjti időszak kezdődött el, azért jól esik visszaemlékezni a február 14-i farsangi rendezvényünkre.
Tovább

Nyílt nap az iskolába készülőknek

Az iskolába készülő óvodás gyerekek szüleinek immár a harmadik nyílt napot tartjuk február 19-én.
Tovább

Sítábor-2020, Gerlitzen

28 éve minden télen szervezünk sítábort, így az idén sem maradhatott el. Kátai Tamás testnevelő kollégánk vezetésével a téli szünet utáni hétvégén régi új helyre, az ausztriai Gerlitzenbe utaztak egyhetes sítáborba a gyerekek. A síelés, a táj és a tábor szépségeiről Káli László 3.a osztályos tanulónk számolt be.
Tovább

Adventi gyertyagyújtás, 2019

Az idén december 1-én volt Advent első vasárnapja. A hétvégi eseményt megelőzendő az iskolában már pénteken meggyújtottuk az első gyertyát az aulában elhelyezett gyönyörű adventi koszorún. Aztán december 20-ig minden pénteken fellobbant egy aprócska láng a koszsorún... Az adventről Mudriján Dóra tanító nénink készített összefoglalót.
Tovább

Karácsonyi műsor a Szent István templomban

Szép hagyománya iskolánknak, hogy a karácsonyi szünet előtt ünnepi műsort adnak tanítványaink. Idén is az Újpest-Kertvárosi Szent István Plébánia temploma adott méltó helyszínt az eseménynek. A meghatóan szép műsorról Nagy Szilvia tanárnő írt beszámolót.
Tovább