Hírek

Pénzügyekből ismét kitűnően vizsgáztak!

Ötödikeseink szakköri formában ismerkednek a pénzügyi ismeretekkel. Ismét egy szép sikernek örülhettünk. Nem erdménytelenül. Iskolánk ötödikesei ismét nagyszerűen szerepeltek a K&H Vigyázz, kész, pénz! vetélkedőjén...
Tovább

Felvilágosítás másként

A gyerekek nevelésének fontos és elengedhetetlen része a testük működésével való megismerkedés, a nemek közötti testi-lelki különbözőségek megismerése, felvilágosításuk és a felnőtt életre felkészítése. Kényes, nagy tapintatot és hozzáértést igénylő feladat. Ehhez a fontos és elengedhetetlen feladathoz találtunk rá egy fantasztikus programra.
Tovább

Ballagás, 2019

Véget ért iskolánk 37. tanéve. Az utolsó napon a nyolcadikosok búcsúztatására készültünk. Délelőtt a hetedik osztályosok mindhárom tantermét és az iskola lépcsőházát is szépen földíszítették virágokkal, girlandokkal. A táblákra gyönyörű idézetek kerültek, a padokra kikészítették a ballagó tarisznyákat. Ünnepi hangulat fogadta a nyolcadikosokat...
Tovább

Bokréta, 2019

Az idei tanévet sem fejezhetjük be Bokréta nélkül. Május 10-én már 27. alkalommal rendeztük meg kulturális műsorunkat, és hosszú évek után ismét Újpesten. Az eseményről Nagy Szilvia tanárnő készített beszámolót...
Tovább

Témahét, 2019

Ökoiskolaként sokéves hagyomány nálunk, hogy tavasszal témanapokat tartunk valamilyen fontos környezetvédelmi témával kapcsolatban. Az idei "téma" a fenntarthatóság jegyében az energiatakarékosság volt, bár a projekttermékeknek - társasjáték - egyéb szempontoknak is meg kellett felelni. A témaheti rendezvény tulajdonképpen az egész tanéves környezeti nevelési programunk lezárása.
A témanapokról a felelős szervező Fodorné Bransdtädter Ágnes és Vida Lilla tanítványunk írt.
Tovább

KörnyezetBarátok

Budapest 70 csapatának 350 általános iskolás diákja döntött úgy, hogy belevág a Magyar Természetvédők Szövetsége „KörnyezetBarátok” elnevezésű vetélkedőjébe, melynek döntőjét 2019. március 29-én rendezték a három legjobb csapat részvételével. Az egyik csapat az Újpesti Szűcs Sándor Általános Iskola csapata volt.
Tovább

Víz Világnapja, március 22.

Március 22-én a Víz Világnapján csatlakoztunk a Happy-hét mozgalomhoz. Cél, hogy minden szünetben igyál egy pohár csapvizet. A rendezvényről Fodor Ági néni írt beszámolót.
Tovább

Scottie Go!

A digitális oktatás lehetőségeit keresve figyeltünk föl a Klett Kiadó ajánlatára. Egy nagyszerű társasjáték bemutatóját ajánlották. Györk Krisztina kolléganőnk kezdeményezésére Simon Tamás, a kiadó képviselője két osztályban és az érdeklődő pedagógusoknak is bemutatta a játékot.
Tovább

Etika, hit- és erkölcstanoktatás

Minden évben lehetőséget adunk arra, hogy a szülők találkozzanak a hit- és erkölcstan oktatókkal. Az idén március 7-én, 17.00 órakor a könyvtárban találkozhatnak az iskolánkban működő egyházak képviselőivel.
Tovább

Farsang, 2019

Mint minden évben, az idén is nagyon vártuk már a farsangot. Február 08-án, pénteken farsangoltunk, de most csak a felsősök. Sajnos az alsósok - a sok hiányzó miatt - majd egy későbbi időpontban, február 22-én tartják meg a farsangot. A felsősök jól sikerült programjáról Nagy Szilvia tanárnő készített beszámolót és képeket.
Tovább

Sítábor-2019

27 éve minden télen szervezünk sítábort. Az idén sem volt ez másként. Kátai Tamás testnevelő kollégánk vezetésével január utolsó előtti hetében az olaszországi Sella Nevea városkában voltak egy hetes sítáborban a gyerekek. A síelés, a táj és a tábor szépségeiről Rácz Zsófi 8.a osztályos tanulónk számolt be.
Tovább

Magyar Kultúra Napja, 2019

Az elmúlt tanévben rendeztünk először tagozati szintű programot a Magyar Kultúra Napja tiszteletére. Az idén - a felsős tagozati gyűlés részeként - ismét műsorral készültek a tanulók erre az alkalomra. Erről az eseményről tudósít bennünket Nagy Szilvia tanárnő.
Tovább

Floorball sikerek

A floorball (másként palánklabda) a jégkoronghoz hasonló labdajáték, amit jég nélkül játszanak. A korong helyett lukacsos labdát kell a műanyag ütőkkel az ellenfél kapujába juttatni. A játékot két csapat játssza. Minden csapat öt mezőnyjátékosból és egy kapusból áll. Ezt az izgalmas és gyors játékot már évek óta játszák gyerekeink az iskolában.
Tovább

Karácsonyi hangverseny, 2018

Már mindenki a megérdemelt téli szünetét tölti és készülődünk a szeretet ünnepére. Pár napja nagyszerű ünnepi műsort adtak a gyerekek a Újpest-Kertvárosi Szent István Plébánia templomban. A megható eseményről Nagy Szilvia írt egy kedves mesét...
Tovább

Okosterem

Fontos esemény volt december 10-én iskolánkban. Átadásra került a kerület első, egyes információk szerint a főváros első teljes felszereltségű "okosterme".
Tovább