Hírek

Zene Világnapja

Yehudi Menuhin kezdeményezésére 1975-ben az UNESCO október 1-jét a zene világnapjává nyilvánította.
Tovább

Magyar népmese napja, 2020

Benedek Elek születésnapján ismét megemlékeztünk a meseíróról.
Tovább

Ünnepi műsor a Nemzeti Ünnepre

Rendhagyó módon ünnepeltük az Nemzeti Ünnepünket.
Tovább

Farsangi bál, 2020

Már a farsang farkát jelölő napokon is túl vagyunk, sőt a február 26-án volt hamvazószerdával a húsvét előtti böjti időszak kezdődött el, azért jól esik visszaemlékezni a február 14-i farsangi rendezvényünkre.
Tovább

Nyílt nap az iskolába készülőknek

Az iskolába készülő óvodás gyerekek szüleinek immár a harmadik nyílt napot tartjuk február 19-én.
Tovább

Sítábor-2020, Gerlitzen

28 éve minden télen szervezünk sítábort, így az idén sem maradhatott el. Kátai Tamás testnevelő kollégánk vezetésével a téli szünet utáni hétvégén régi új helyre, az ausztriai Gerlitzenbe utaztak egyhetes sítáborba a gyerekek. A síelés, a táj és a tábor szépségeiről Káli László 3.a osztályos tanulónk számolt be.
Tovább

Adventi gyertyagyújtás, 2019

Az idén december 1-én volt Advent első vasárnapja. A hétvégi eseményt megelőzendő az iskolában már pénteken meggyújtottuk az első gyertyát az aulában elhelyezett gyönyörű adventi koszorún. Aztán december 20-ig minden pénteken fellobbant egy aprócska láng a koszsorún... Az adventről Mudriján Dóra tanító nénink készített összefoglalót.
Tovább

Karácsonyi műsor a Szent István templomban

Szép hagyománya iskolánknak, hogy a karácsonyi szünet előtt ünnepi műsort adnak tanítványaink. Idén is az Újpest-Kertvárosi Szent István Plébánia temploma adott méltó helyszínt az eseménynek. A meghatóan szép műsorról Nagy Szilvia tanárnő írt beszámolót.
Tovább

Megemlékezés Szűcs Sándor sírjánál

Iskolánk névadójának, Szűcs Sándornak november 23-án van a születésnapja. Ebből az alkalomból iskolánk képviseletében az 5. b osztály tanulói látogattak el osztályfőnökükkel a híres futballista sírhelyéhez a Rákoskeresztúri Új Köztemetőbe.
Tovább

Sporteredmények

Már jócskán benne vagyunk a tanévben és már a versenyszezon is elindult. Megérkeztek az első sporteredményekről készített beszámolók.
Tovább

Pályaorientációs nap 2019-ben

Az idén már harmadik alkalommal került megrendezésre a pályaorientációs napunk. A tanévrendjében is előírt feladatot ismét kiválóan sikerült megvalósítani. Erről szól az alábbi beszámoló, amit Nagy Szilvia tanárnő írt és szerkesztett.
Tovább

Múzeumi nap, 2019

Hagyományainkhoz hűen, idén is megtartottuk változatos helyszíneken és élményekben gazdag múzeumi napunkat. A nap eseményeiről Nagy Szilvia írt beszámolót, illetve rendezte össze a tapasztalatokat.
Tovább

Állatok Világnapja, 2019

Október 4. az Állatok Világnapja. Mi egy nappal korábban - mivel 4-én múzeumi látogatásra ment az egész iskola -szerveztünk érdekes programot ebből az alkalomból. A háziállatoktól kezdve az egzotikus hüllőkig sokféle állattal ismerkedhettek a gyerekek október 3-án. Az eseményről Mudriján Dóra tanító kollégánk számolt be.
Tovább

Mesevetélkedő, 2019

A mesék fontosságáról, a gyermeki fantáziára és lélekre gyakorolt hatásáról mindannyian tudunk, mégis egyre kevesebben olvasnak meséket. A mesékre fókuszálásként szeptember 30-án, Benedek Elek születésnapján Mesevetélkedőt rendeztünk ötödikeseinknek. A vetélkedőről Nagy Szilvia tanárnő írt élvezetes beszámolót.
Tovább

Családi nap, 2019

Hagyománnyá érik, hogy a tanév elején egy jó hangulatú, vidám főzős-sportos családi napi rendezvényen gondolkodhatunk együtt az iskola dolgairól, a gyerekekről a szülőkkel. Erről az eseményről az idén is Nagy Szilvia tanárnő készített összefoglalót.
Tovább