Hírek

Külföldi hallgatók az iskolában

Az előző évi jó tapasztalataink alapján az idén is fogadtunk az AISEC szervezésében Magyarországra érkező külföldi hallgatókat. Január-februárban két egyetemista lány érkezett hozzánk. Tati Brazíliából, Dhila Indonéziából. Itt létükről, programjaikról gyerekek írtak néhány gondolatot.
Tovább

Tisztaszoftver

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium bejelentette a "Tisztaszoftver program" kiterjesztését, amelynek keretében a magyarországi diákok otthonra díjmentesen megkapják az Office 365 Pro Plus csomagot.
Tovább

Okosító torna

Ajánlom valamennyi érdeklődő figyelmébe az alábbi hirdetést!
Tovább

Hogyan lehetsz autótervező

A tavalyi sikeres szakkor folytatódik. Az idén is lesz "Hogyan rajzolj sportautót?" szakkör.
Valamennyi autó iránt érdeklődő és rajzolni is szerető kisgyerek figyelmébe ajánlom a szakkört.
Tovább

Tornatermünk névadója: Dombi Rudolf

Nagy megtiszteltetés ért bennünket. Szeptember 1-jén nem csak új tanévet nyitottunk, hanem ezen a napon vehette föl tornatermünk egykori tanítványunk, Dombi Rudolf olimpiai bajnok nevét is.
Tovább

Témahét-2014

Ökoiskolai hagyományainkat folytatva ebben az évben is Témanapokat tartottunk. Az egészséges életmód, a helyes táplálkozás, a tisztálkodás, a mozgás és a lelki egészségünk megóvása került a középpontba.
Tovább

London egy tanuló szemével

Az idegennyelv tanítása kiemelten fontos. Iskolánkban már első osztályos koruktól tanulnak angol nyelvet a gyerekek. A nyelvtanulás hosszadalmas és fáradságos tevékenység és nem is biztosan az iskolapad a legjobb hely rá. Sőt! Pár nappal ezelőtt érkeztek haza tanulóink a londoni kirándulásról, ahol közvetlenül ízlelhették meg az angol nyelvet. Az utazásról készült beszámolót Horváth Anna 7.a osztályos tanulónk készítette.
Tovább

Rendhagyó tesióra Kokóval...

Kovács "Kokó" István olimpiai és világbajnok ökölvívónk tartott élménybeszámolóval színesített rendhagyó testnevelés órát az ötödikeseknek. Látogatásáról adunk hírt az alábbi írásban.
Tovább

Országos első hely

Az ujpest.hu is beszámolt nyolcadik osztályos tanulónk, Gerencsér Krisztina (8.a) nagyszerű eredményéről.
Tovább

Folytatódik a Sulibank program

Az előző tanévben nagy sikerrel vettünk részt az OTP Fáy András Alapítvány SULIBANK programjában. A szervezők felkérésére az idén is folytatjuk a programot iskolánkban. Az eddigi tevékenységről számolnak be a szervezők.
Tovább

16 óráig az iskolában

Az elmúlt napokban sokan érdeklődtek a gyerekek kötelező délutáni foglalkozásai felől. Az alábbiakban ezzel a kérdéssel kapcsolatosan adunk tájékoztatást.
Tovább

Erdei iskola, Sarud

A néhány évvel ezelőtt eltervezett erdei iskolai programunkat az idén is folytattuk. Ebben a tanévben a Tisza-tavat és környékét ismertük meg.
Tovább

Sulibank

Szokásos tavaszi témanapok voltak a Szűcs Iskolában. Az idei évben a korábbi szokásoktól eltérően nem a környezeti nevelés köréből választottunk témát, hanem a pénzvilág területéről.
Tovább

Távollét igazolása tanulási időben

Tájékoztatjuk a kedves szülőket, hogy a rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. tv. 34/A §-a alapján 2013. január 1-től a 14. év alatti tanköteles korú tanulót, akit tanulási időben a rendőr igazoltat és nem tudja hitelt érdemlően igazolni a távollét okát, akkor az eljáró rendőr - a szülő egyidejű értesítése mellett - az iskolába visszakíséri a gyermeket.
Tovább

Erdei iskola, Csattogó-völgy

A tanév vége előtt, június 7-én néhány napra erdei iskolába utazott a felső tagozat. Negyedik alkalommal szervezünk erdei iskolát a tagozatnak. Az idei úti cél a verőcei Csattogó-völgy volt.
Tovább